Vadí kamarádkám mé dítě?

Anonymní
5.12.20 22:39

Vadí kamarádkám mé dítě?

Zdravím :)
na úvod chci napsat, že jsem mladá maminka23let mám malou holčičku 6měs.,
S kamarádkami (2) se znám od střední, nerozlučná trojice, dokonce jsem i s jednou pracovala, bylo to super.
Jsi v tom?
Když jsem jim oznámila své těhotenství krátce po mé svatbě, byli obě nadšené, podporovali mne, zajímali se o malou apod. jen prostě začla korona a my se nemohli vídat pořádně. S jednou jsme se vídali častěji dejme tomu s N. N k nám jezdila s přítelem, hràli sme deskovky, bavili se prostě více než s F. F bydlela prostě o několik km dál.
Po porodu
Krátce po porodu nebyl žádný problem holky byli natěšené, zvědavé a brzo po porodu sme uspořádali akci, kde sme jim malou ukázali. Od F přítel je odjakživa docela rejpal, nebrala jsem si osobně narázky typu otěhotnělas abys nemusela do práce apod. (odpracované mám 3 roky, našetřené a zázemî pro dítě zajištěné)
Nyní
F měla svatbu a už při přání novomanželům, když jsem přála F manželovi mnoho štěstí…a zdravé děti až budou najednou začal opět a uděláš si druhý třetí a čtvrtý abys nemusela do práce? Tak nějak jsem se nad tím pozadtavila, ale říkala jsem si, že to nějak řešit se fakt nehodí. Pár týdnů zpět jsem byla s N na nakupování, ve společném chatu co máme od střední se F vyhýbala otázkám na práci a najednou se chtěla brzo sejít, měli jsme zkratka podezdreni na těhu. Řekla jsem N že by to bylo hezké, kdyby byla těhotná a N začala že ještě ona ju zradî kdyz uz já sem ju v tomhle zradila. Jako chápu že se asi cítí jako jedinná svobodná mezi náma úplně asi né dobre, ale nikdy jsme ji nic nedali znat ani sme si ji nikak nedobirali, naopak ji podporujeme ve studiu. Také sme se s N po dlouhé době viděli s jejími rodiči teda spíš s jedním z nich a jeho jedna z prvních otázek byla jestli jsem ZAS těhotná?
Vím, že to někomu bude znít jako podezíravost nebo se v tom asi moc nimrám, ale trápí mě to. Obě je mám strašně ráda, ale na setkání se přestávám těšit. Nyní se uvidíme o5 i s malou a já si připadám jak vetřelec, zrádce i když nevím o co jim jde. Nejsem typ, co jim denne posila fotky miminka bavime se o vsem nijak se konverzace nezmenila, mene se vidame protoze kazda uz pracujeme jinde a ja jsem na rodicovske. Take jsem si vzdycky davala pozor abych je nezanedbavala, ale korona setkank vzdy utla. Máte nebo měli jste podobný problém? Zeptali jste se, v čem je problém nebo by jste počkali až je to prostě přejde a budto budeme mit spolecnou rec nebo ne. Obe holky mam moc rada opkuju, jen nechapu, co se mezi nama stalo💔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
112
5.12.20 22:47

Myslím si, že kamarádkám vaše dítě nevadí. Jen prostě jste byly nerozlučná trojice, nejlepší kamarádky a jedna otěhotněla, druhá se vdala a třetí „pouze“ studuje a může se cítit špatně, protože všechno už není jako dřív (a ani nebude). Asi takhle, život jde dál, s novými životními etapami noví přátelé přicházejí a ze starých se stávají známí a ti pak odcházejí. Je to úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
5.12.20 22:49

No každý už žijete svůj život. Pokud ti kamarádky nejsou schopné přát štěstí, tak asi tak dobré kamarádky nejsou. Manžela od F bych vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.12.20 23:04

Byly jste nerozlučná trojice, dokud jste všechny měli stejné životy. Ted jsou vaše životy odlišné a věci jsou jinak.

Přestan v tom hledat útok na tvůj majestát a prostě začněte hledat nový způsob, jak spolu vycházet na novém, lepší úrovni, kdy se zvládnete přátelit i když to každá máte jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
5.12.20 23:06

Jak přes kopírák se mnou. Dost mě to mrzí, ale co s tím, že… našla jsem si jiný kamarádky. A teď se budeme stěhovat, tak můžu hledat zase…No snad zase najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.12.20 23:06

Já bych v tom neviděla nějaké velké, že by jim něco vadilo, prostě každá jste někde jinde.. Co ale můžu teda říct a nevím, jeslti tě nepotěším, tak třeba mě nikdy nevadilo děti od kamarádek, když jsem byla bezdětná, dokonce jsem se těšila, když jsem k nim jela, že s nima pohrau a tak různě, ale co mě vadilo, když jsme šly na dámskou jízdu, třeba dvě, tři holky a někdo vzal dítě.. Jako já vím, že ted se tady na mě asi maminky, co mají první dítě a vidí ho jako středobod na mě sesypou, a le bylo to tak.. Zpětně, když se tak bavíme, tak jsem nebyla jediná, každý si někdy prošla tím, že si chtěly pokecat třeba odpoledne někde v restauraci a bez dětí…
Ted pro změnu je to zase tak, že jsme kamarádky co máme děti větší, jsou s manželem, takže plánujeme, jak si zajdem, třeba na vínko večer, ale známá co má 3 letou, prostě takto nemůže, takže odpoledne dáváme různé sešlosti, ale na víno chodíme bez ní - to teda je jednou za pár týdnů, ale prostě je to že už chceme bez dětí v klidu
No ted se nechodilo nikde, a le co bylo před xx měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
5.12.20 23:10

No jo no, chápu, ze te to mrzi, ale to je život. Nejspis se,,nic" nestalo, jenom proste uz nejste na stredni a vase cesty zivotem se zacinaji rozchazet.. Malokomu zmerit jedno pratelstvi cely zivot. Spis s kazdou zivotni etapou stari přátelé odchazeji a novi přicházejí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.12.20 23:33
@Anonymní píše:
Zdravím :)
na úvod chci napsat, že jsem mladá maminka23let mám malou holčičku 6měs.,
S kamarádkami (2) se znám od střední, nerozlučná trojice, dokonce jsem i s jednou pracovala, bylo to super.
Jsi v tom?
Když jsem jim oznámila své těhotenství krátce po mé svatbě, byli obě nadšené, podporovali mne, zajímali se o malou apod. jen prostě začla korona a my se nemohli vídat pořádně. S jednou jsme se vídali častěji dejme tomu s N. N k nám jezdila s přítelem, hràli sme deskovky, bavili se prostě více než s F. F bydlela prostě o několik km dál.
Po porodu
Krátce po porodu nebyl žádný problem holky byli natěšené, zvědavé a brzo po porodu sme uspořádali akci, kde sme jim malou ukázali. Od F přítel je odjakživa docela rejpal, nebrala jsem si osobně narázky typu otěhotnělas abys nemusela do práce apod. (odpracované mám 3 roky, našetřené a zázemî pro dítě zajištěné)
Nyní
F měla svatbu a už při přání novomanželům, když jsem přála F manželovi mnoho štěstí…a zdravé děti až budou najednou začal opět a uděláš si druhý třetí a čtvrtý abys nemusela do práce? Tak nějak jsem se nad tím pozadtavila, ale říkala jsem si, že to nějak řešit se fakt nehodí. Pár týdnů zpět jsem byla s N na nakupování, ve společném chatu co máme od střední se F vyhýbala otázkám na práci a najednou se chtěla brzo sejít, měli jsme zkratka podezdreni na těhu. Řekla jsem N že by to bylo hezké, kdyby byla těhotná a N začala že ještě ona ju zradî kdyz uz já sem ju v tomhle zradila. Jako chápu že se asi cítí jako jedinná svobodná mezi náma úplně asi né dobre, ale nikdy jsme ji nic nedali znat ani sme si ji nikak nedobirali, naopak ji podporujeme ve studiu. Také sme se s N po dlouhé době viděli s jejími rodiči teda spíš s jedním z nich a jeho jedna z prvních otázek byla jestli jsem ZAS těhotná?
Vím, že to někomu bude znít jako podezíravost nebo se v tom asi moc nimrám, ale trápí mě to. Obě je mám strašně ráda, ale na setkání se přestávám těšit. Nyní se uvidíme o5 i s malou a já si připadám jak vetřelec, zrádce i když nevím o co jim jde. Nejsem typ, co jim denne posila fotky miminka bavime se o vsem nijak se konverzace nezmenila, mene se vidame protoze kazda uz pracujeme jinde a ja jsem na rodicovske. Take jsem si vzdycky davala pozor abych je nezanedbavala, ale korona setkank vzdy utla. Máte nebo měli jste podobný problém? Zeptali jste se, v čem je problém nebo by jste počkali až je to prostě přejde a budto budeme mit spolecnou rec nebo ne. Obe holky mam moc rada opkuju, jen nechapu, co se mezi nama stalo💔

Manžel F bude trochu de.bil, toho bych neřešila vůbec a prostě jeho připomínky ignorovala.

Co se týče kamarádek, tak je vcelku přirozené, že tím, že jste najednou každá v jiné životní fázi, tak vaše přátelství nebude stejné, jako když jste byly ve stejné fázi a tudíž toho měly mnohem více ke sdílení.

Z mojí zkušenosti je to s čerstvě dětnými kamarádkami vždycky těžké. I když si myslí, že je vlastně všechno při starém (a že se s námi baví jako obvykle), tak nikdy není. Neříkám, že je na tom něco špatně, je to normální, protože jejich život se zkrátka změnil a mají dalšího malého člověka, který je na nich závislý. Ale osobně se dost vyhýbám jakémukoliv programu s dotyčnou, který zahrnuje i kojence/batole, protože to skončí tak, že kamarádka má dobrý pocit, že je s dospělými a nejen s dítětem, protože my jí nijak nedáváme najevo, že je to přinejmenším suboptimální, ale reálně stráví polovinu času tím, že něco řeší s dítětem, poslouchá tak na půl ucha, půlka témat, o kterých mluví, je o dětských strastech, i když se snaží, aby nebyla… a není to do určitého věku dětí o moc jiné ani tehdy, když dítě přítomno není - stejně je duchem částečně nepřítomná. A vnímavější člověk si všimne toho, že ti ostatní z toho nejsou zrovna odvázaní. V určité fázi je ochladnutí vztahů takřka nevyhnutelné. Pak záleží na tom, jestli si to dotyční dokážou nebrat osobně, koukat se na to reálně a následně intenzitu vztahů obnovit, když se dostanou zase do podobných fází (a tudíž se zase rozšíří okruh toho, co mohou společně sdílet), nebo jestli to pomalu uvadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
5.12.20 23:38

Vy jste sice už matka, vdané, pracující, ale vaše hovory mi přijdou, jak kdybyste ještě na té střední byly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
5.12.20 23:43
@Janasas píše:
Já bych v tom neviděla nějaké velké, že by jim něco vadilo, prostě každá jste někde jinde.. Co ale můžu teda říct a nevím, jeslti tě nepotěším, tak třeba mě nikdy nevadilo děti od kamarádek, když jsem byla bezdětná, dokonce jsem se těšila, když jsem k nim jela, že s nima pohrau a tak různě, ale co mě vadilo, když jsme šly na dámskou jízdu, třeba dvě, tři holky a někdo vzal dítě.. Jako já vím, že ted se tady na mě asi maminky, co mají první dítě a vidí ho jako středobod na mě sesypou, a le bylo to tak.. Zpětně, když se tak bavíme, tak jsem nebyla jediná, každý si někdy prošla tím, že si chtěly pokecat třeba odpoledne někde v restauraci a bez dětí…
Ted pro změnu je to zase tak, že jsme kamarádky co máme děti větší, jsou s manželem, takže plánujeme, jak si zajdem, třeba na vínko večer, ale známá co má 3 letou, prostě takto nemůže, takže odpoledne dáváme různé sešlosti, ale na víno chodíme bez ní - to teda je jednou za pár týdnů, ale prostě je to že už chceme bez dětí v klidu
No ted se nechodilo nikde, a le co bylo před xx měsíci

Souhlasím - každá jste někde jinde, ale i přesto můžete zůstat kamarádkami. A souhlasím - vaše setkání absolvuj bez dítěte. Klidně o něm mluv, ale budeš se v tu chvíli věnovat kamarádkám. Setkání bude možná kratší(třeba kvůli kojení nebo hlídaní), ale intenzivnější (i pro tebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
6.12.20 00:11

Tak evidentně F má problém s prací a její partner ti nějak blbě nese. N štve že Už nejste na stejné lodi a boji se že to bude ještě horší až budeš chtít další. Nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.12.20 00:37

Já jako bezdětná jsem si s matkami od dětí neměla co říct. I když si myslely, že se nic nezměnilo, změnilo se všechno a mě nebavilo to poslouchat. Třeba to mají kámošky stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
6.12.20 00:43

Myslím, že problém fakt není v dětech a svatbě, spíš v komunikaci obecně… Jako čistě objektivně, ze společenského hlediska je na tom dlouhodobě nejlíp z vás ta bezdětná a svobodná, co studuje, takže nevím, co by vám měla závidět (pokud to není psychopat). Kdyby vám bylo o 10 let víc, tak už to může být o něčem jiném, ale ve 23 má na svatbu i děti času dost. Prostě máte teď každá jiné zájmy. My se taky se kamarádkami odcizily, a to stačilo, že jsme na jiných školách (byť ve stejném městě), po škole se to srovnalo - ale stejně se vidíme málo (každá bydlíme v jiném státě), ale dítě ani manžela s sebou na srazy netahám, ani o tom moc nemluvíme, spíš se bavíme o práci a chlapech obecně (jak na koho pomrkává kolega atd. :lol:), a hodně vzpomínáme. :D Prostě řešíme to, k čemu se můžeme vyjádřit všechny. Když jsem byla jediná, co pokračovala ve studiu, tak mi bylo jasné, že o studiu se bavit nebudeme (na to mám kámoše že studií). To samé s dítětem (krom otázek na porod :mrgreen:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
6.12.20 00:57

A ještě mě napadla jedna věc - nepíšete kromě těch deskovek (a v případě N, že jste byly jednou nakupovat) v podstatě o žádném společném zájmu nebo pravidelné aktivitě vaší trojice, kterou byste měly dlouhodobě společnou. Ono na té střední je „společné generické poflakování a nekonečné tlachání“ vcelku plně postačující aktivita, ale s posunem priorit jinam (ať už je to směrem k rodině, nebo směrem ke studiu a kariéře) taková aktivita „my holky, co to spolu táhneme a krafeme“ zkrátka přestává být plnohodnotně dostačující a vymizí mnohem snáz, než „my holky, co to spolu táhneme, chodíme spolu na beach volejbal a jezdíme na lyže.“

Příspěvek upraven 06.12.20 v 05:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.20 04:59

Co se tyce te svobodne, tam muzou hrat velkou roli rodice. Nikdy nevis co ji rikaji kdyz je doma. Me treba zpetne docela vydesila pritele maminka. Oba na skole, chodili jsme spolu 8 let a oznamovali jsme rodicum ze bude mrne. A ona na to ze tu informaci ocekava uz 7 let. Od jeho 21. Jako co? Nebo sousedka. Chtela jsem si s kamaradama (mladsima) popovidat a ona proste zavedla rec na deti a ze by ten starsi z kluku taky uz mohl. To ze nas porad vsichni prudi se svatbou odbyvam tim ze jeste nemam usite saty. Ma to byt svatba v rekonstrukci satu ze 14. stoleti a ja jeste nemam vymysleny spravny strih. On me pozadal o ruku po 3 letech vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová