Švagrová - co si myslet?

Anonymní
27.10.22 11:09

Švagrová - co si myslet?

Zdravím, tohle téma je citlivé z různých stran. Rada bych věděla, jak to vnímají ostatní. Omlouvam se za delku. Díky!
Zemřel mi tatínek, mamka zůstala v domě sama. Naposledy jsem dovnitř mohla ještě za života táty. Jinak jsme se scházely venku na zahradě. Jednou jsem ji přemluvila, že jí na notebooku aspoň ukážu děti, potřebovala jsem zasuvku, takže dolů do chodby, ale tam to nefungovalo. Máma nade mnou celou dobu stala v kabátě (bylo to v zimě), nesundala si ani čepici, nesedla si - tohle všechno jsem ji doporučovala - pořád stepovala a pak řekla, že ji bolí hlava a je unavená a po asi 5 minutách mě takto vypakovala. Chodila jsem na zahradu i na záchod, pila tam kafe, případně něco pojedla. Neni tam altan, striska, muselo se dle pocasi. Máma odmítala chodit i na prochazky.
Pak bylo léto, mamince se projevila vážná nemoc a na léčbu už bylo pozdě. Na pár posledních týdnů skončila v nemocnici a pak u bratra, který bydlel poblíž. Zezacatku mi jeho rodina zakazovala za maminkou chodit, jednou jsem ji nesla něco zdraveho na zub, když tak málo jedla. Bylo to večer a bez předchozího ohlášení, bratr mě mezi dveřmi poslal pryč a odmítl převzít i věci pro mámu. Jednou jsem jela za maminkou během dne a viděla, jak je dům rodičů dokořán. Lekla jsem se a okamžitě volala bratrovi. Ten se zlobil, ze se pohybují v těch místech. Dobývala jsem se ten den k mamince, u bratra doma byla zrovna i jeho tchýně, ta mě také posílala pryč. Chodila jsem po okolí, po lese a doufala, že mě za ni pustí. Nakonec ano. U bratra v domě byla momentalne kromě tchýně i uklízečka, maminka byla už příliš slaba, potřebovala si odskocit, mrzelo ji, že nemá soukromi, když prý předtím prosila, aby uklízečka nechodila. Nabízela jsem mamince víno, které rostlo u nich přes plot, jak jsem sla kolem, tak jsem ho utrhla. Chtěla si ho dát, šla jsem ho omyt a vtom přišla švagrová. Zarazila mě, že může být kontaminované, že opravují eternitovou střechu. Málem si víno dala i její maminka a malá dcera, která už byla také doma. (Teď při psaní zjišťuji, že mě vlastně vůbec nenapadlo jim z toho hroznů ujidat. :think: ) Šly jsme pak se švagrovou k domu rodičů. Kusy střechy v roztrhaných igelitech po zahrade, dělníci bez ochrany vůči azbestu, vedle v ulici školka, dům dokořán… Švagrová se vůči dělníkům chovala jako vedoucí. Cítila jsem se coby dcera mámy, ktera tam žila, povinovana s nimi hovořit, bylo mi divné, že se švagrová chová jako paní domu. A smutno z toho, že možná tihle mladi kluci budou mit za pár let rakovinu plic. :( Došlo mi pak, že zakázku dělala firma známého právě švagrové a bratra. Maminka o tom věděla, ale mohla nad tím už jen mávnout rukou. Stejně jako nad tím, jak se švagrová chová u ní doma - organizuje, vyhazuje. Bylo mi moc smutno. Do domu na rozdíl od bratrovy rodiny nemám přístup - je součástí dědictví, ale mám teď peklo. O tom jsem ale psát nechtěla. Maminku jsem dochovala do poslední chvíle, za pomoci švagrové a obou sourozenců. Za to moc děkuji. Ale čím dál víc mi mnohé leží v hlavě. Budu ráda, když k tomu neco napíšete.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101709
27.10.22 11:12

Ti nevim, nejak v tom nenacházím hlavu ani patu a netusim, co vlastně chceš resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.22 11:21

Co?? Tomu textu vůbec nerozumím. Tvoje máma o tebe nestojí a asi nikdy nestála (proč ses k ní cpala na návštěvy a vnucovala jí fotky dětí?), ty se jí pořád snažíš nějak podlézt a nacpat do baráku, kde nemáš co dělat? Proč? 8o To čekáš na dědictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.10.22 11:22

Napíšu k tomu akorát to, že vaší rodinu mi hlava nebere. Nejvic mě zaráží, že v tom všem řešíš zrovna švagrovou, to působí až komicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
27.10.22 11:27

Promin, ale ja to vubec nepochopila.
Jen, ze z nejakeho duvodu jsi byla v nemilosti cele rodiny, nevitana..
Nevime, co se u vas stalo, o mame pises jako o „mamince“,i kdyz ani nebyla ochotna podivat se na fotky tvych deti, coz je fakt divny..
Musela bys to tu vic popsat, jinak mi to smysl nedava :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
27.10.22 11:28

Ty už jsi sem jednou psala, pamatuji si diskusi v podobně potrhlém duchu.

Nerozumím, co chceš řešit, ke konkrétnímu řešení nic nevidím. Pokud ti jde pouze o názor na rodinnou situaci, tak ve vaší rodině jste divní úplně všichni a můžete si podat ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.10.22 11:29

Už zase? Ty jsi ještě nenavštívila psychiatra? Vřele doporučuju!

• Citovat
  • Upravit
53190
27.10.22 11:30
@BohunkaP píše:
Ty už jsi sem jednou psala, pamatuji si diskusi v podobně potrhlém duchu.Nerozumím, co chceš řešit, ke konkrétnímu řešení nic nevidím. Pokud ti jde pouze o názor na rodinnou situaci, tak ve vaší rodině jste divní úplně všichni a můžete si podat ruce.

Taky si nějakou takovou diskuzi vybavuji. Zakladatelka pak naběhla s citovým „přece maminku nenechám na stará kolena samotnou“ atd., ale nikde neprozradila, co se stalo, že jí nikdo z rodiny nemá rád… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
27.10.22 11:30
@unuděná píše:
Co?? Tomu textu vůbec nerozumím. Tvoje máma o tebe nestojí a asi nikdy nestála (proč ses k ní cpala na návštěvy a vnucovala jí fotky dětí?), ty se jí pořád snažíš nějak podlézt a nacpat do baráku, kde nemáš co dělat? Proč? 8o To čekáš na dědictví?
??? já pochopila, že maminka už zemřela a nakonec, proč by za ní nemohla jít, navštívit maminku? Co to tady plácáš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
27.10.22 11:31

Já tomu vůbec nerozumím 8o :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 11:34
@mojmira píše: ??? já pochopila, že maminka už zemřela a nakonec, proč by za ní nemohla jít, navštívit maminku? Co to tady plácáš?

Dekuju, je to tak.
Udělala jsem snad jedině to, že jsem se narodila. Byla jsem nechtěné dite, ale to mi docházelo postupně.
Ano, psala jsem tu.

• Citovat
  • Upravit
6794
27.10.22 11:34

Ty uz jsi tu psala, chtelas napadnout dedictvi. Uprimne - jste totalne na hlavu, nedivim se, ze s tenou nechce rodina nic mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.10.22 11:35

Vaše vztahy jsou divné. Normální je přece pustit dceru k matce. Muselo se něco stát. A jestli lítal eternit kolem, tak to je taky síla. Ale spíš si myslím, že střecha nebyla eternitová a švagrová si to vymyslela, abys jim neujídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.22 11:36
@mojmira píše: ??? já pochopila, že maminka už zemřela a nakonec, proč by za ní nemohla jít, navštívit maminku? Co to tady plácáš?

Ty bys opakovaně chodila za někým, kdo o tebe nestojí, nenechá tě ani jít do baráku, v zimě si musíš vypít kafe na zahradě a po 5 minutách tě vyhodí s tím, že ho fotky tvých dětí nezajímají? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.10.22 11:37
@Anonymní píše:
Dekuju, je to tak.
Udělala jsem snad jedině to, že jsem se narodila. Byla jsem nechtěné dite, ale to mi docházelo postupně.
Ano, psala jsem tu.

A na co se tedy teď ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová