Švagrová - co si myslet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
27.10.22 12:17

Buď si tady děláš celou dobu srandu nebo opravdu nechápu. Pokud je příběh reálný. Tak jsi za života rodičů něco vyvedla. A to si musíš ty sáhnout do svého svědomí. Jen ty znáš pravdu. Proč s tebou rodina takhle zametla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.10.22 12:21
@mojmira píše: ??? já pochopila, že maminka už zemřela a nakonec, proč by za ní nemohla jít, navštívit maminku? Co to tady plácáš?

Jsi jasnovidec? Nikdo tady tomu nerozumí a ty ano? O co tedy jde?

• Citovat
  • Upravit
5593
27.10.22 12:26
@Janli píše:
Zkouším hledat, páč ty jsou fakt výživný….. 8)

Vím, že to bylo v srpnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
27.10.22 12:27
@prokr píše:
Vím, že to bylo v srpnu

To jsi dobra. Ale to nebyla jen jedna, aspoň dvě, mam ten dojem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 12:28
@Kelsey píše:
Buď si tady děláš celou dobu srandu nebo opravdu nechápu. Pokud je příběh reálný. Tak jsi za života rodičů něco vyvedla. A to si musíš ty sáhnout do svého svědomí. Jen ty znáš pravdu. Proč s tebou rodina takhle zametla.

Co bych vyvedla?
Narodila jsem se, když se máma chtěla rozejít s tátou. Navíc jsem mu byla podobná.
Vdala jsem se a měla deti - opět jinak, než si rodina nebo máma nebo já nevím kdo, představovali. Ano, blbě. Byla jsem vždycky ta hodná holka, jak po mně doma chtěli. A tady jsem jednala za sebe.
Táta mi kdysi zcela vážně na mou otázku, kdy jsem přestala být hodná, odpověděl, že když jsem si stoupla v postylce místo spaní. A mamka mi zas s vážnou tváří říkala, že jsem ji při kojení jako mimino schválně kousala. A spousta z vás mi tu píše, že jsem cvok. Budete se možná divit stejně jako já, že jsem svou rodinnou situaci za celý život docela slušně ustala. Jen si myslím, že tohle všechno někdo setsakramentsky využil a chce zneužít i nadále.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
27.10.22 12:30
@Janli píše:
@ontarova.stara nášlá….. :pankac:https://www.emimino.cz/…ctvi-469927/

Uz jsem docetla. A rekla bych, ze ten dar, na kterem se zakladatelka tak toci, ji rodice dali schvalne s darovaci smlouvou a vsemi nalezitostmi, protoze sama pise, ze nema na vztahy stesti a rodina si take mysli, ze se na ni lepily divne existence a zlatokopove. Takze bych v tom nevidela zly umysl, ale spise snahu o prokazatelnost, ze je majetek opravdu jeji.

Je mi jasne, ze to ted bude znit neurvale, ale mozna prave ta smrt obou rodicu ji da moznost, pokud si najde pomoc a nebude se o samote utapet v litosti, moznost jit dal, udelat tlustou caru a nevinit ostatni za sve (pripadne) neuspechy. Srovnat se s pocitem nelasky nebo ustrku (i kdyby jen domnelych) je tezke, ale tohle uz je rizena sebedestrukce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.22 12:46
@ontarova.stara píše:
Uz jsem docetla. A rekla bych, ze ten dar, na kterem se zakladatelka tak toci, ji rodice dali schvalne s darovaci smlouvou a vsemi nalezitostmi, protoze sama pise, ze nema na vztahy stesti a rodina si take mysli, ze se na ni lepily divne existence a zlatokopove. Takze bych v tom nevidela zly umysl, ale spise snahu o prokazatelnost, ze je majetek opravdu jeji.Je mi jasne, ze to ted bude znit neurvale, ale mozna prave ta smrt obou rodicu ji da moznost, pokud si najde pomoc a nebude se o samote utapet v litosti, moznost jit dal, udelat tlustou caru a nevinit ostatni za sve (pripadne) neuspechy. Srovnat se s pocitem nelasky nebo ustrku (i kdyby jen domnelych) je tezke, ale tohle uz je rizena sebedestrukce.

Dekuji, ano, bohuzel úmrtí rodičů mi pomohlo k většímu klidu, svobodě, vyrovnanosti, sebevědomí. Svět se mi nezhroutil, žiju dál tak, jak jsem byla zvyklá, dokážu se postarat. Nechci se ničit a trapit! :palec:
Ale s blížícím se termínem notářského řízení na mě neustále sourozenci tlaci, ať podepisu jakousi dohodu, nebo mi že života udělají peklo. Chtěli mě otevřené připravit i o ten dar, vyhrožují drahými právníky, postvali pribuzne. Jen kvůli tomu, že chci rozdělení dědictví nechat na notáři, protože do toho sama nevidím.
Po pietním setkání na hřbitově se švagrové pohadaly o dědictví. Bráchové mlčeli. Mám také mlčet?

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
27.10.22 12:51
@Anonymní píše:
Dekuji, ano, bohuzel úmrtí rodičů mi pomohlo k většímu klidu, svobodě, vyrovnanosti, sebevědomí. Svět se mi nezhroutil, žiju dál tak, jak jsem byla zvyklá, dokážu se postarat. Nechci se ničit a trapit! :palec:
Ale s blížícím se termínem notářského řízení na mě neustále sourozenci tlaci, ať podepisu jakousi dohodu, nebo mi že života udělají peklo. Chtěli mě otevřené připravit i o ten dar, vyhrožují drahými právníky, postvali pribuzne. Jen kvůli tomu, že chci rozdělení dědictví nechat na notáři, protože do toho sama nevidím.
Po pietním setkání na hřbitově se švagrové pohadaly o dědictví. Bráchové mlčeli. Mám také mlčet?

Ne, ty si mas najit pravnika, dat mu plnou moc a nechat se jim zastupit u notare pri dedickem rizeni. On te obeznami se vsemi nalezitostmi, se zaveti i s navrhy sourozencu na vyporadani. Vysvetli ti, co pro tebe bude nejvyhodnejsi a nemusis se rozhodovat pod tlakem, pokud vis, ze by to hrozilo. Prakticky se s nimi uz nemusis videt.
O dar te nikdo nepripravi.

• Citovat
  • Upravit
76904
27.10.22 12:54
@BohunkaP píše:
Ty už jsi sem jednou psala, pamatuji si diskusi v podobně potrhlém duchu.Nerozumím, co chceš řešit, ke konkrétnímu řešení nic nevidím. Pokud ti jde pouze o názor na rodinnou situaci, tak ve vaší rodině jste divní úplně všichni a můžete si podat ruce.

ano psala tu tyhle slinty nedávno, také si to pamatuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
27.10.22 12:57
@Uslava píše:
Jsi jasnovidec? Nikdo tady tomu nerozumí a ty ano? O co tedy jde?

uklidni se, jo. Víš, nemám ráda takové náhlé soudy, mě by moc mrzelo, kdyby mě maminka nechtěla, snažila bych se o změnu. Diskuze zakladatelky, mám dojem, jsem nečetla, tak jsem napsala, co si myslím. To se nesmí, může se psát jen to, co se líbí ostatním. Jestli to tak je, tak pardon

Příspěvek upraven 27.10.22 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
27.10.22 12:58
@ontarova.stara píše:
Nemate nekdo nejake odkazy na ty predchozi diskuze?
Protoze i pres snahu porozumet, na co se zakl. pta, mi nejak unika souvislost mezi zasuvkou v chodbe, nezastresenym altanem, nemocnou matkou, vinem od sousedu, azbestem ve stresni krytine a uz vubec netusim, co s tim ma spolecneho ta svagrova.

ty minulé diskuse byly úplně stejně zmatené,
akorát jedno mají společné - rodina jí nikdy nedovolila matku navštívit, ale ona nakonec vždy napíše, že maminku dochovala :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
27.10.22 13:01
@stinga píše:
akorát jedno mají společné - rodina jí nikdy nedovolila matku navštívit, ale ona nakonec vždy napíše, že maminku dochovala :zed: :pocitac:

Nejsem psycholozka Kudlakova, ale nejspis je tohle asi jeji forma, jak se s tou situaci vyporadat. Pokud by ji to pomohlo, ok. Bohuzel mam ale pocit, ze tady asi jen vypsani nepomuze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.22 13:25
@stinga píše:
akorát jedno mají společné - rodina jí nikdy nedovolila matku navštívit, ale ona nakonec vždy napíše, že maminku dochovala :zed: :pocitac:

Ano a diky za to! Protože pečovatelka by, podle slov švagrové, stala peníze. A nikdo jiný nebyl. I do rakve jsem maminku oblékla, do černého, jejího oblečení, které měla vedle sebe na posteli mezi ostatním prádlem. Na prsa jsem ji dala bílou růži… takové měla maminka na svatbě. Svagrova ji pak bez mého vědomí (bratři to věděli), nechala v pohřební službě převléknout. Jste zmateni, já taky, ale už ne tolik. :cert:
Díky všem, kteří se mě snažíte pochopit nebo date radu. Vypisu se a srovnávam myšlenky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.22 13:28

Byly to tak poslední dva tři týdny. Hospic nebyl a ani bych tam maminku nedala. Za to jsem rodině vděčná, že nám umožnila být do poslední chvíle spolu, i když to byl boj.

• Citovat
  • Upravit
8556
27.10.22 13:31

Právník a psycholog, jinak to nevidím….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat