Švagrová - co si myslet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
27.10.22 13:32
@Anonymní píše:
Byly to tak poslední dva tři týdny. Hospic nebyl a ani bych tam maminku nedala. Za to jsem rodině vděčná, že nám umožnila být do poslední chvíle spolu,i když to byl boj.

A proč to byl boj? Co jsi bratrovi a jeho ženě udělala, že tě k mamince nechtěli pouštět? Proto je to celé zmatené a nikdo to nechápe. Snad žádný soudný člověk by neodháněl vlastní dceru od umírající matky, ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 17:47

Zavet napsala máma, krátce předtím, než skončila v nemocnici. K notáři ji přinesl bratr. Soudit ani sprajcnout se nechci. Jen chci dědit podle zákona. Nebaziruju na třetině nebo nějaké částce, jen nechci podepsat papír, který mi podstrci lidí, co dělali vsechno pro to, aby mě ze všeho vystrnadili.
Nechtěli mě k máme pouštět docela dlouho, myslím, ze to chtěli uhrát na můj nezájem apod. Všechno mi dochází zpětně, tak se s tím peru. A píšu možná zmatené. Omlouvám se, kdybych sama neměla ve všem zmatky, bylo by to lepší.

• Citovat
  • Upravit
13765
27.10.22 19:32

Zakladatelko, někdy to tak prostě bývá, že rodinné poměry nejsou dobré. Že je nějaké dítě nechtěné, méně oblíbené, přestože vlastně nic špatného nedělá, naopak. Nemůžeš to nijak ovlivnit, je to chyba rodičů, kteří zřejmě také měli v rodině nějaký problém a nedokázali ho zpracovat.
Není to tvoje chyba, snaž se to v sobě nějak zpracovat, ale je to hodně těžké. Je lepší navštívit terapeuta. Nesnaž se bratrům zavděčit, přestaň si jich všímat. Zaměř se na svou rodinu, děti a třeba přátele, kteří tě berou takovou, jaká jsi. A na dědictví si najmi právníka, nebudeš s nimi muset nic řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
27.10.22 19:52
@Anonymní píše:
Dekuju, je to tak.
Udělala jsem snad jedině to, že jsem se narodila. Byla jsem nechtěné dite, ale to mi docházelo postupně.
Ano, psala jsem tu.

Myslím, že je smutné, když kterékoliv dítě musí škemrat o lásku svých rodičů. Ti tví už zemřeli a nestojí za to, abys kvůli nim truchlila. Pracuj na svém sebevědomí. Pokud chceš řešit majetek s bratrem a švagrovou, připrav si dobrého právníka, pevné nervy a hlavně žaludek. Já bych ji asi spíš nechala, ať se udávi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
27.10.22 20:02
@unuděná píše:
A proč to byl boj? Co jsi bratrovi a jeho ženě udělala, že tě k mamince nechtěli pouštět? Proto je to celé zmatené a nikdo to nechápe. Snad žádný soudný člověk by neodháněl vlastní dceru od umírající matky, ne? :zed:

To by ses, holka, divila, čeho jsou něčí chamtiví příbuzní schopní, když jde o peníze z dědictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
28.10.22 12:01

Co se tyka konkretne dedictvi, resila bych to s pravnikem, co a jak muzes napadnout. Jde o velke penize, takze se Ti odborna konzultace vyplati. A ne to resit zde.

• Citovat
  • Upravit
19388
28.10.22 12:12
@unuděná píše:
Co?? Tomu textu vůbec nerozumím. Tvoje máma o tebe nestojí a asi nikdy nestála (proč ses k ní cpala na návštěvy a vnucovala jí fotky dětí?), ty se jí pořád snažíš nějak podlézt a nacpat do baráku, kde nemáš co dělat? Proč? 8o To čekáš na dědictví?
@unuděná píše:
Co?? Tomu textu vůbec nerozumím. Tvoje máma o tebe nestojí a asi nikdy nestála (proč ses k ní cpala na návštěvy a vnucovala jí fotky dětí?), ty se jí pořád snažíš nějak podlézt a nacpat do baráku, kde nemáš co dělat? Proč? 8o To čekáš na dědictví?

To přeháníš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.10.22 12:16
@unuděná píše:
A proč to byl boj? Co jsi bratrovi a jeho ženě udělala, že tě k mamince nechtěli pouštět? Proto je to celé zmatené a nikdo to nechápe. Snad žádný soudný člověk by neodháněl vlastní dceru od umírající matky, ne? :zed:

Tak třeba nejsou soudní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
28.10.22 17:02

Coze? Autor tohohle asi neni psychicky v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.22 20:06

Jsem ráda, že to spousta z vás vnímá jako sci-fi. Já v tom žila a ještě není konec. Bohuzel. Proto píšu. Děkuji všem chapavym nebo těm, co to znají! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová