Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem. Jsem jedna z těch, kdo se jdou vypsat…třeba mě nikdo nepochopi.Ale deti mi ještě spí a nemam teď co na práci, tak se vypisu
. Ano, jsem ta, co tady už párkrát psala o trablich se svařování kdyby si toho někdo všiml. Ale ona je asi můj největší problém v životě. Bydlime vedle sebe, dokud jsem neměla deti, tak jsme spolu vycházeli jakz takz..ale kamarádky jsme nebyly. Prijde mi, ze ona má plno přátel skládající se z cizích lidí. S členy rodiny ze strany její maminky vychází dobře. Pak už nic moc. Její svagrove za ni nikdy nejezdi.Ona s manželem jen minimálně. A pak je tu jen bratr a já..a naše dvě deti.Po narození mě dcery mezi námi vztahy ochladly. Nevidali jsme se, ikdyz bydlíme vedle sebe.Pak jsem otěhotněla podruhé. Před porodem se vše nějak zlepšilo. Ja byla rada, ze se dokážeme normálně bavit, potkávat, ze se naše děti stykaji atd. Delala jsem vše, ať ji vyjdu vstříc..ona je hrozne urážliva a náladova ale co už.. Myslela jsem si, ze vím jak na ni a ze naše vztahy mohou byt neutrální. Kdyz se vidíme, tváří se přátelsky…chvíli si povykladame, ale na návštěvu mě ona nepozvala k nim nikdy.Oni si castou zvou své známé..tim pádem i naše sousedy na grilování atd. A to je to, co mě mrzí. Ja od nich bydlím asi 20m. A mě..mě deti a manžela nikdy nepřizve. Vi, ze jsem kolikrát sama doma a určitě podle sebe ví, jak je to kolikrát na hlavu…ale ani ji nenapadne rict:Stav se s detmi
,opékáme. Ted se stalo to, ze k nim mela přijet její sestřenice, kterou taky znám ze svoji dcerou.Moje dcera chtěla vidět dceru od té sestřenice, ale svařování nemohla říct.. vsak se stavte…proste ne.To mě asi naštvalo nejvíce. A já nejsem typ, co někde chodí bez toho, aby mě pozvali. Nenapadnr jsem se zeptala v kolik návštěva přijede. A ona odpověděla, že kolem 3,ale ze stejne asi půjdou někam ven.Kdyz předevčírem tchán..který se svagrovou bydlí vzal moji dceru ať se jde podívat domu za jejími dětmi a pohrát si, tak se svagrova tvářila jak…ze ji to není vhod.Pak přišla za námi ven a predemnou řekla tchanovi něco ve stylu, ze ji tam nema lákat. PAK SE TO snažila nějak zamluvit, ale já to pochopila.Je to člověk, který třeba týden se mnou mluvi normálně, přátelský.. pak ji potkáte na druhy den a má problém Vas pozdravit. Proto, si k ní dcerw jako k tete nevytvořila vztah a to bydlí svagrova vedle. Nejvic mě mrzí, že se k ostatním chová hezky, ale k mě rodině…a jak jsem psala, k rodině svého manžela je to des..stejne jako u nás. Nejradejii bych se sekla a už fakt ji odepsala, ale bydlíme vedle sebe a vím jaké to bylo blbe, když jsme se asi pul roku vůbec nebavilo, to už nechci opakovat. Kéž by už nějaká karma zafungovalaa.Ona by si to zasloužila. Ja teď fakt nevím, jak se k ni chovat dále. Dnes bych ji fakt nejraději ani neviděla, nepoudravila.co si o tom myslite
Je to sice svagrova, ale zda se, ze si nemate co rict. Nejak uplne nevidim duvod te zvat, kdyz jste si vicemene cizi.
Mozna nejaky zdvorilostni obed apod. Jste spis jen sousedky a ty si kazdy nezve jen proto, ze bydli vedle. Ze jste z rodiny na tom nic moc nemeni. Sejdete se u rodicu.
Se sourozenci si lidi taky vzdycky nerozumi a nenavstevuji se. Nekdo na ty rodinne vztahy je, nekdo ne. Hodila bych to za hlavu a brala ji jako jednu ze sousedek, znamou bez hlubsiho vztahu.
Neřeš to, stejně to nezměníš. Musíš to brát jak to je. Holt tě bere asi jako, že jste teda rodina, ale o nějaký kamarádíčkování s tebou nestojí. Na to má jiný lidi. Hlavně se nevnucuj. Co na tvůj brácha?
Hele my taky bydlíme se švagrovcema v jedný vesnici, máme podobně starý děti, ale z jejich strany není žádnej zájem se s náma bavit. Přijde mi, že nad náma vždycky trochu ohrnovali nos, i když nevím proč. My dospělý už jsme si nějak zvykli a neřešíme to, ale trochu mě to mrzí kvůli těm dětem, že se ani pomalu nebudou znát. Ale co už no.
Myslím si, že je blbá pozdravila bych a nazdar. Určitě bych se nevnucovala. Nechce Nechce, pitomce už bych ze sebe nedělala.
@Maetulina píše:
Ahoj všem. Jsem jedna z těch, kdo se jdou vypsat…třeba mě nikdo nepochopi.Ale deti mi ještě spí a nemam teď co na práci, tak se vypisu. Ano, jsem ta, co tady už párkrát psala o trablich se svařování kdyby si toho někdo všiml. Ale ona je asi můj největší problém v životě. Bydlime vedle sebe, dokud jsem neměla deti, tak jsme spolu vycházeli jakz takz..ale kamarádky jsme nebyly. Prijde mi, ze ona má plno přátel skládající se z cizích lidí. S členy rodiny ze strany její maminky vychází dobře. Pak už nic moc. Její svagrove za ni nikdy nejezdi.Ona s manželem jen minimálně. A pak je tu jen bratr a já..a naše dvě deti.Po narození mě dcery mezi námi vztahy ochladly. Nevidali jsme se, ikdyz bydlíme vedle sebe.Pak jsem otěhotněla podruhé. Před porodem se vše nějak zlepšilo. Ja byla rada, ze se dokážeme normálně bavit, potkávat, ze se naše děti stykaji atd. Delala jsem vše, ať ji vyjdu vstříc..ona je hrozne urážliva a náladova ale co už.. Myslela jsem si, ze vím jak na ni a ze naše vztahy mohou byt neutrální. Kdyz se vidíme, tváří se přátelsky…chvíli si povykladame, ale na návštěvu mě ona nepozvala k nim nikdy.Oni si castou zvou své známé..tim pádem i naše sousedy na grilování atd. A to je to, co mě mrzí. Ja od nich bydlím asi 20m. A mě..mě deti a manžela nikdy nepřizve. Vi, ze jsem kolikrát sama doma a určitě podle sebe ví, jak je to kolikrát na hlavu…ale ani ji nenapadne rict:Stav se s detmi
,opékáme. Ted se stalo to, ze k nim mela přijet její sestřenice, kterou taky znám ze svoji dcerou.Moje dcera chtěla vidět dceru od té sestřenice, ale svařování nemohla říct.. vsak se stavte…proste ne.To mě asi naštvalo nejvíce. A já nejsem typ, co někde chodí bez toho, aby mě pozvali. Nenapadnr jsem se zeptala v kolik návštěva přijede. A ona odpověděla, že kolem 3,ale ze stejne asi půjdou někam ven.Kdyz předevčírem tchán..který se svagrovou bydlí vzal moji dceru ať se jde podívat domu za jejími dětmi a pohrát si, tak se svagrova tvářila jak…ze ji to není vhod.Pak přišla za námi ven a predemnou řekla tchanovi něco ve stylu, ze ji tam nema lákat. PAK SE TO snažila nějak zamluvit, ale já to pochopila.Je to člověk, který třeba týden se mnou mluvi normálně, přátelský.. pak ji potkáte na druhy den a má problém Vas pozdravit. Proto, si k ní dcerw jako k tete nevytvořila vztah a to bydlí svagrova vedle. Nejvic mě mrzí, že se k ostatním chová hezky, ale k mě rodině…a jak jsem psala, k rodině svého manžela je to des..stejne jako u nás. Nejradejii bych se sekla a už fakt ji odepsala, ale bydlíme vedle sebe a vím jaké to bylo blbe, když jsme se asi pul roku vůbec nebavilo, to už nechci opakovat. Kéž by už nějaká karma zafungovalaa.Ona by si to zasloužila. Ja teď fakt nevím, jak se k ni chovat dále. Dnes bych ji fakt nejraději ani neviděla, nepoudravila.co si o tom myslite
Myslím si že by ses měla přestat chtít cpát někam kde o Tebe nestojí. Že bydlí vedle Vas a co jako? Kdyby tam bydleli cizí lidi taky budeš furt meditovat nad tím jak se k nim nacpat?
Prostě jí z nějakého důvodu nesedís bližší vztahy s Tebou mít nechce to se stává no…
To je takový problém to respektovat a žít si svůj život? Si griluj na svoji zahradě se svými přáteli a blízkými a pozvi si třeba i tu sestřenice v cem je problém?
Děláš jako kdyby na svagrova visel celý Tvůj zivot ![]()
Měla bys začít respektovat, že rodinná vazba nezakládá povinnost k lásce a vstřícnosti. Mnohokrát ti dala jasně najevo, že o vás nestojí a ty si jak kafemlejnek jedeš pořád svojí. Přestaň se vnucovat někam, kde nejste zváni ani vítáni a starej se o svůj život. Švagrová přece není jediná ženská na světě, se kterou se můžeš stýkat a kamarádit.
Píšeš, že vztahy nic moc, tak proč se k nim chceš neustále cpát? Proč k nim chceš chodit na grilovačky. Evidentně si nesedíte, nemáte si co říct….. Taky si domů nezvu lidi jen z povinnosti a pokud si pozvu návštěvu, tak se věnuju jen jí. Přestaň švagrovou neustále řešit. Najdi si svůj okruh kamarádů. Jaká karma má zafungovat? Dovoláváš se vyšší moci, protože si s tebou někdo nechce hrát? Promiň, ale to je k smíchu. Švagrové nejsi sympatická, nemá tě ráda a že jste příbuzní, jí nadává povinnost s tebou trávit čas.
Asi tě nemá až tak ráda, to není žádná její vada, ani tvoje, tak to prostě občas bývá, že někteří lidé si prostě až tak nesednou.
Jestli dobře chápu, chová se k tobě slušně, jen se s tebou vysloveně „nekamarádí“ - to je celkem ideální stavu. Buď slušná i ty k ní a najdi si kamarádku. Lidé si nedluží nehynoucím přátelství jen kvůli tomu, že jsou náhodou v jedné rodině.
Rodinu si moc nevybíráme a je spíš výjimka, že nám sedne každý i z rozšířené rodiny. Důležité je nějak spolu vyjít, pomoct si v opravdu důležitých věcech, a jinak si dopřát prostor ![]()
No tak udělej grilovačku ty a pozvi ji, když se tak moc chceš stýkat. A jinak - nech ji dýchat. Ona ti nijak neubližuje, neomezuje tě, co je ti do toho, že si zve své přátele? Asi nemáte moc společného. Tak si najdi své přátele a stykem se s nimi. Nechápu te.
Promiň, ale mám z tebe osypky, jenom co to čtu, jak se furt cpete tam, kde o vás očividně nikdo nestojí. Jestli má takovou komplikovanou povahu, tak je třeba na tebe už alergická, jak se snažíš o kontakty. Přestaň jí lézt do zadku. Jestli jste chtěli vidět sestřenici, měli jste se normálně na přímo zeptat, jestli se můžete zastavit, nebo sestřenici pozvat k vám. Zapomeň na to, že tě musí mít každý rád, když se ke všem budeš chovat mile. Fakt nemusí a neřeš, proč tomu tak není, raději to nechtěj vědět.
Souhlasím s holkama, popis na mě působí, že tě švagrová moc nemusí. Pozdrav, zdvořilá výměna pár slov, to je v pohodě, ale přátelit se s tebou nechce a neznamená to, že jste jedna nebo druhá špatná, prostě jste jiné a nesedíte si. Chápu, že jako teta není zrovna nejlepší, ale co se dá dělat. Trochu jsi mi připomněla kamarádku, která má asi taky pocit, že musí být všude vítaná, není jí blbé se někam pozvat = vecpat (sama by určitě řekla, že to nedělá) a špatně snáší, když je někdo odtažitější. Lidi jsou různí a ne každý chce kohokoliv hostit. Soustřeď se na své kamarádky a švagrovou ber jenom jako sousedku.
Myslím, že moc chceš být se švagrovou kámoška ale to prostě nejste a nebudete. Ona nemá povinnost tě zvát ani když přijedou vaši příbuzní. Když mají přijet, tak jim řekni ať se staví i u vás, když už budou u sousedů.
A tam rozhoduje jen švagrová? Bratr do toho nemluví?
Zkus ty vaše vztahy a švagrovou moc neřešit. Uleví se ti.
Pokud jsem to správně pochopila, je to žena tvého bratra? Tak pokud k nim chceš mermomocí na návštěvu, domluv se s bratrem..
Jinak taky nerozumím tomu, proč se cpeš, kde o tebe nestojí..proč tak potřebuješ být se švagrovou kamarádka.
Já třeba vycházím i se širší rodinou, ale jedna sestřenka mi fakt nesedí. S ostatními se párkrát do roka vidíme i mimo rodinné akce, ale s ní ne. Ten problém nemám jen já, tak by taky mohla brečet, že ji nikam nezveme a proč. Naštěstí se nikam necpe, zda se, že pocity jsou vzájemné a 2× do roka na rodinných oslavách zvládneme prohodit pár slov.
Prostě to, že je někdo v rodině neznamená automaticky lásku a přátelství.