Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@evale píše:
@martina.se @Moucharda @Kofolová Holky a vám by nevadilo, že si švagrová válí šunky celý den a babička celá uhoněná nemá energii na to aby se chvíli věnovala vašim dětem? A víte co zamrzí nejvic? Když jsou děti nemocné, tak ani nevyleze těch pár schodů, aby se na ně podívala.
Spis bys mela napsat ze je uhonena a nema cas pro sebe, ne pro tvoje deti vis..
@evale a co je mi do švagrové? mám své děti a své starosti, primárně se v péči o děti spoléháme jen sami na sebe…
Jít dolů a říct babičko pojdte k nám nahoru na chvilku. Děti vás ted moc nevídají a chybíte jim? Jinak koho/jak to mají doma je jejich věc
@Cuddy Moji rodiče jsou sto kilometrů daleko, ale když jsme u nich fungují jako babička a děda úplně normálně.
Jinak moje tchyne ani skoro nezavola, bydlime hodne daleko. Neposle sni blbou knizku postou ale svagrovy deti tam jsou nalozeny skoro kazdy vikend. Kdyz jsme tam byli na dovolene tak slibovala jak pohlida, prijeli svagrovi a nase dite slo nekam na konec.. No a co nadelas, beru ze dite je moje, nema povinnost se starat..
@Moucharda Pro sebečas má, když jsou děti ve škole sedí u počítače.
Bydlíme ve dvojdomku s moji maminkou a nikdy by mě nenapadlo tam jen tak poslat děti. Domlouváme se pomocí dom. telefonu a když k ni jdu, tak na pár minut, aby se pozdravila s dětmi. Opravdu by mě hanba fackovala, kdybych ji tam poslala děti jen tak, bez předchozí domluvy. A ještě by to musela navrhnout mamka, že ji tam mám na chvilku poslat děti. Prarodiče si zaslouží klid a o děti se mají starat rodiče. Prarodiče nejsou povinni se starat o naše děti a měli by mít možnost si s nimi pohrát, když se to hlavně jim hodí a sami chtějí
@pikola Je to tak.Ale bohužel v tom žiijudnes a deně a ten kontrast švagrová a její děti vše a my nic je ubíjející. Věřím, že až se na to nebudu musetkaždý den dívat, bude mi to jedno.Co oči nevidí…
@karinka Děti dolů témeř neposílám. To jim mám zakázat aby chodili za dětma švagrové. Samozřejmě respektujeme nějaký raní a večerní klid.
A když tam švagrová nebydlela, tak mi z tvého popisu plyne, že tam věčně byl nasáčkované tvoje děti a jení ne. Tehdy ti to vůči ní blbé nepřišlo, ne? Když ti to tak vadí, tak to pořešte společně s manželem a tchýní, prostě si domluvte nějakou pravidelnost.
@evale píše:
@karinka Děti dolů témeř neposílám. To jim mám zakázat aby chodili za dětma švagrové. Samozřejmě respektujeme nějaký raní a večerní klid.
Zákázat určitě ne, ale vrámci slušnosti se buď dopředu zeptat kdy se jim to hodí, nebo je teda poslat ať zaťukají a zeptají se, ale potom se nedivit, že děti přijdou zpět, že teď to nejde. K dětem sousedů je taky nepošleš jen tak, nebo pošleš oni se zeptají a když se to nehodí, tak se vrátí zpět. Normální věc. Přeci nemůžeš být uražaná, že se návštěva tvých dětí někomu zrovna nehodí. Taky můžete pozvat děti švagrové k vám domů ať si odfrkne i babička.
@Nuníček Ano tenhle opačný extrém jsme zažili taky, To ještě švagrová nebyla doma a prvnim dcera se těšila velké přízni prarodičů ale až extrémní. Byl kolikrát problém dostat ji domů.
@evale píše:
@karinka Děti dolů témeř neposílám. To jim mám zakázat aby chodili za dětma švagrové. Samozřejmě respektujeme nějaký raní a večerní klid?.
a zeptáš se napřed tchýně, jestli je tam můžeš poslat nebo je tam jen tak pošleš? Nebo se zeptáš švagrové? Nebo, řekneš dětem švagrové, at jdou k vám, když tvoje děti chtějí vidět její děti?
Můj bývalý přítel by „mamánek“ a tchýně v podstatě řídila náš život. Uvědomila jsme si to ale až když jsme se rozešli. Neumím si ani představit, co by se dělo, kdybych dítě měla tenkrát s ním ![]()
@evill Dětišvagrové tu byly pečené vařené, švagrová si moje děti na oplátku téměř nevzala. S tím domlouváním dopředu by to bylo jasné v případě odděleného bydlení. Takhle děti seběhnou dolů, kolikrát ani nevím.