Švagrová, tchýně -nevím jak dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.11.14 11:26

@evale tak teda koukám co tady holky píšou…jenom žasnu…napsala jsi to celkem slušně a chápu, jak se musíš cítit. Dobrá v této situaci dáme pryč dospělé-ty si to mezi sebou mohou vyřídit a kdo zbyde -vnoučata od jejích(tchýniných dvou dětí),proč by se měla ta vnoučata upřednostňovat jen od dcery???Otec těch druhých vnoučat je přece také její dítě…
I když chápu prostě to takhle tchýně mají…upřednostňují děti od dcery…potom je důležité, aby ty pozapomenuté děti měly tedy babičku a dědu z druhé strany, celý život tím mohou trpět, že byly na druhé koleji…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.14 11:35
@karinka píše:
Hele, já se prostě těm tchýním ani trošku nedivím. Tady je stovky diskuzí o tom, jak jsou tchýně špatné a snachy se pak diví, že tchýni jsou bližší děti jejich dcery, než snachy. Fakt se na to zkustě podívat i z jejich strany

Hele tchýně má dva syny a přístup stejný…Já jí děti cpát nebudu, jen jsem řekla, je mi líto těch dětí. A pro upřesnění, nechceme po ní hlídání, jen chceme aby se trochu zajímala, ale bohužel zajímá se o všechno jiné…Holky, ruku na srdce, to je Vám to opravdu tak jedno, jste smířené uvědomnělé, navadí vám upřednostňování dětí jako u zakladatelky. No já bych vás chtěla vidět.

• Citovat
  • Upravit
22614
12.11.14 11:37
@Anonymní píše:
Hele tchýně má dva syny a přístup stejný…Já jí děti cpát nebudu, jen jsem řekla, je mi líto těch dětí. A pro upřesnění, nechceme po ní hlídání, jen chceme aby se trochu zajímala, ale bohužel zajímá se o všechno jiné…Holky, ruku na srdce, to je Vám to opravdu tak jedno, jste smířené uvědomnělé, navadí vám upřednostňování dětí jako u zakladatelky. No já bych vás chtěla vidět.

jedno ne. ale u náse se jedná jen o hlídání, jinak se tchýně zajímá a děti má ráda. a jako co s tím chceš dělat??? nadávat, hádat se??? není jkejich povinnost mít všechny děti stejně ráda… :nevim: holt to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
12.11.14 11:41
@Anonymní píše:
Hele tchýně má dva syny a přístup stejný…Já jí děti cpát nebudu, jen jsem řekla, je mi líto těch dětí. A pro upřesnění, nechceme po ní hlídání, jen chceme aby se trochu zajímala, ale bohužel zajímá se o všechno jiné…Holky, ruku na srdce, to je Vám to opravdu tak jedno, jste smířené uvědomnělé, navadí vám upřednostňování dětí jako u zakladatelky. No já bych vás chtěla vidět.

věř mi, nevadí ani trochu. Já jsem sobec a chci mít děti hlavně u sebe. Ne je cpát mamce nebo tchýni. Jinak, píšeš, že má tchýně dva syny, ale třeba, kdyby měla dceru, tak ji její děti budou zajímat víc, jak od syna. Tak to prostě bývá a já se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.11.14 11:44
@Anonymní píše:
Holky, ruku na srdce, to je Vám to opravdu tak jedno, jste smířené uvědomnělé, navadí vám upřednostňování dětí jako u zakladatelky. No já bych vás chtěla vidět.

Ale tady nikdo nepíše, že mu to je jedno. Ale i když by nás to třeba mrzelo, nemá cenu to někde probírat a hledat souhlasné názory, abysme tchyni hejtovali spolu a říkali jsme si, jak je děsná, a aby nám někdo posvětil, že se s tchyní nebudeme bavit vůbec. Prostě holt bysme to vzaly tak, jak to je: tchyně se nechová pěkně, ale vnutit někomu lásku nejde, slušně bysme to řekly (taky o něčem svědčí, že otec dětí se v tom angažovat nebude - což je podle mně to samý, jako když mu to je egál), a když to nezabere, tak holt spolu budeme vycházet, co to půjde, a nebudeme se užírat - holt je taková…

Moje tchyně teda neupřednostňuje „jiné děti“ (jejím ostatním vnukům je ke třiceti), ale zase má jiné mouchy - nepřijede (zaplatili bysme to, bylo by to pro ni mnohem snazší než pro nás se všema věcma), když tam jsme, nejde s malou ani na hřiště (a ne že sama, ani v našem doprovodu! je zvyklá sedět doma), takže ji skoro nevidí, protože v jejím minibytě dítě za chvilku šílí nudou… no a co? Tak si řeknu, je taková, holt malou uvidí dvakrát do roka chvíli po probuzení a před spaním, a její problém. Mrzí mě to, že malá nemá babičku, no ale co ss tím nadělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 11:58
@Anonymní píše:
@evale tak teda koukám co tady holky píšou…jenom žasnu…napsala jsi to celkem slušně a chápu, jak se musíš cítit. Dobrá v této situaci dáme pryč dospělé-ty si to mezi sebou mohou vyřídit a kdo zbyde -vnoučata od jejích(tchýniných dvou dětí),proč by se měla ta vnoučata upřednostňovat jen od dcery???Otec těch druhých vnoučat je přece také její dítě…
I když chápu prostě to takhle tchýně mají…upřednostňují děti od dcery…potom je důležité, aby ty pozapomenuté děti měly tedy babičku a dědu z druhé strany, celý život tím mohou trpět, že byly na druhé koleji…

Děkuji za podporu. Už jsem si zvykla, že mi všichni říkají, že vnoučata od dcery jsou pro babičky jaksi atraktivnější. Taky to nechápu, ale asi bych se s tím sžila. Mě vadí to, že švagrová parazituje na rodičích na úkor mých dětí. Babička se přece nemusí starat o její děti 24 hod denně-oni matku mají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 12:01

@karinka Co se vrátila švagrová, k nám nechodí. Nechci se doprošovat. Přijde tak jednou za měsíc, když něco potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.11.14 12:05
@Anonymní píše:

Podle me babicka uprednostnuje spis kvuli tomu, ze se svagrova nestara. Je jasne, ze babca nenecha deti nenajedene nebo spinave kdyz to svagrova neudela. V tom pripade by se, ale ty zucastneni dospeli meli v prvni rade snazit o pohodli babicky. Kdyby se takhle
chovala moje svagrova tak ji pekne vynadam, ze necha vlastni matku drit jak kone. Kdyby nebyla udrena tak ma cas a chut travit cas se vsemi vnoucaty. Zakladatelko tobe je fuk jestli je tvoje tchyne utahana a ze situace taky treba spatna. Tobe jde primarne o tvd deti coz je taky sobecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 12:08
@Nuníček píše:
Prostě se musíme smířit s tím, že spravedlnost neexistuje (a že mi to jde těžce :mrgreen: ). Babička toleruje ve 2+1 6 lidí, babička tancuje kolem své dcery a jejich dětí a přítele, zároveň třeba i nevědomky upozaďuje další svá vnoučata, můžeme si pomyslet něco o její „hlouposti“ a nespravedlnosti, ale to je asi tak vše, to si nejde vynutit (vím to měla jsem podobnou babičku a „přežila“ jsem to bez větší újmy :) ).
:potlesk: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 12:13

@Šarlota4 a to se mám kromě domácnosti, dětí, práce starat, jestě o tchýni, že bych třeba navíc dole vařila aby tchýně mohla popíjet kafe se švagrovou. :nevim: Ona má sice na bedrech celou domácnost i děti ale čas pro sebe si udělá, když jsou děti ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 12:21
@Lady4 píše:
@evale Máš hodnou a obětavou tchýni. Babička by měla mít své zájmy, svúj život a pomáhat s vnoučaty na požádání. Vaše babička je v roli obětavé-vše pro druhé. Je to maminka a snaží se pomoc dceři, která zůstala sama. Já bych se zachovala stejně jako ona. Jasné vymezení svých teritorií máte. Oddělené hospodaření asi taky. V tvém případě bych se pokoušela o respekt vůči tchýni a se švagrovou bych si nastavila pevná pravidla spolubydlení.

Hodná o obětavá je tak akorát pro švagrovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 12:24
@karinka píše:
Bydlíme ve dvojdomku s moji maminkou a nikdy by mě nenapadlo tam jen tak poslat děti. Domlouváme se pomocí dom. telefonu a když k ni jdu, tak na pár minut, aby se pozdravila s dětmi. Opravdu by mě hanba fackovala, kdybych ji tam poslala děti jen tak, bez předchozí domluvy. A ještě by to musela navrhnout mamka, že ji tam mám na chvilku poslat děti. Prarodiče si zaslouží klid a o děti se mají starat rodiče. Prarodiče nejsou povinni se starat o naše děti a měli by mít možnost si s nimi pohrát, když se to hlavně jim hodí a sami chtějí

A tohle by si měla primárně přečíst asi švagrová :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
12.11.14 12:32

@evale Možné to je a spravedlivé to asi není. Je na tobě jaký postoj k tomu zvolíš. Je lepší volit smíření se situací. Taky můžeš dál pokračovat ve svém ublíženectví. Smíření je cesta k osobní svobodě, klidu a harmonii.Je to na tobě jaký postoj zvolíš a co ti vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
12.11.14 12:33

@evale a myslíš, že by se chytla za nos? pochybuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.11.14 12:41
@Lady4 píše:
@evale Možné to je a spravedlivé to asi není. Je na tobě jaký postoj k tomu zvolíš. Je lepší volit smíření se situací. Taky můžeš dál pokračovat ve svém ublíženectví. Smíření je cesta k osobní svobodě, klidu a harmonii.Je to na tobě jaký postoj zvolíš a co ti vyhovuje.

Děkuji :kytka: Smíření se situací nebude problém. Jen ty pošramocené vztahy už se asi nenapraví a vlastně ani nevím jestli je žádoucí stýkat se s někým jehož životní postoj je tak diametrálně odlišný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová