Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, je tu mezi námi některá která měla svatbu nebo spíš svatební hostinu a veselí doma?.. Moc se mi líbí nápad uspořádat to na zahradě, mám nový domeček, velkou zahradu, možnost půjčit si velký párty stan, sezení.. Je tu někdo kdo to tak měl?.. Měli bychom cca 40-50 hostů. Catering by zajistila firma.
@fikovka my. Navíc jsme měli 12 psů. A měli jsme ji doma jako doma(11.11.) a jídlo jsme si zajišťovali sami.
Já s tím zkušenost nemám, ale šla bych do toho hned, mít domeček a takovou možnost ![]()
@fikovka tohle léto jsme byli na takové svatbě s manželem a bylo to moc hezké, krásně nazdobené, nemuselo se nikam přejíždět atd. takže za mě ( jako za hosta ) určitě jo
když je ta možnost, tak proč jí nevyužít
Jeden známý to tak měl, malá zahrádka, a vešlo se tam i 70 lidí. Podle fotek hezké, měl stan, pár slunečníků, plno stolečku na jidlo… Za mě určitě ano. ![]()
Známá to měli tuším na zahradě tchani (podle fotek), oni mají krásnou udržovanou zahradu, měli to krasne nazdobené, nachystane.
Na fotkách to vypadalo romantický což mi se líbí, za mě určitě lepší venku na zahradě než někde na radnici, kde to nemá žádné kouzlo.
Ano, moje maminka, když se podruhé vdávala. Oběd byl v restauraci a pak jsme se přesouvali na zahradu. Catering jsem dělala já, takže pro mě to bylo příšerné, vlastně celou svatbu jsem organizovala já, ale to pohoštění, to mi dalo zabrat. Ale zase se hodně ušetřilo, hodně. A pršelo, ukrutně celý den pršelo
ale pod stanama to nevadilo.
@fikovka Ahoj, my, včetně obřadu, občetstvení, zábavy… Jelikož to bylo v záží, kdy k večeru bylo už chladno, tak se nekonalo veselí až do rána. Takže to strašně rychle uteklo a rodina se naběhala, ale jinak bych neměnila. Pokud bude na občerstvení firma, tak to je ideál.
Jo meli jsme to tak. Vsechno jidlo jsem si nakoupili a pripravili sami. Na obed bylo kure a bramborovy salat aby se to dalo ohrat rychle a pak jsme grilovali spizy, zeleninu apod. 2 dny pred svatbou jsme proste delali na jidle a vyplatilo se to i financne
Naši měli a bylo to moc fajn, sice měli mín hostů, ale pokud máte dostatečně velkej pozemek neměl by to být problém
navíc ušetříte za pronájem prostor a tak
Jediný co se může pokazit je počasí…
Měli jsme to tak. Svatba pro 80-90 lidí. Bylo to super. Hned bych to zopakovala, i když bych samozřejmě pár věcí udělala jinak:-)
Já jsem to tak měla, včetně obřadu -pozitiva-bylo to jak jsme to chtěli něco mezi svatbou a zahradní party, bez chomoutů, rozbíjení talířů v restauraci atd atd, děti mohly být na pískovišti nebo si někam zalezly a nemusel je nikdo „abnormálně hlídat“ daleko lépe se lidé družili protože na té zahradě to je nějak uvolněnější a víc „free“…měla jsem velký party stan a půjčené židle a stoly a měla jsem catering -na oběd s obsluhou, odpolední studený bufet, který jsem objednala jsem jenom rozbalila a dala na stůl a každý si k němu došel a obsloužil sám a večer byla kýta a to už obstarala rodina. Negativa a zahrada se uklízela ještě 2 dny poté:-)) a celkově je s přípravou takové akce daleko víc práce než na radnici a pak v restauraci což jsem si teda moc předtím nedokázala představit:-)
Bavíme se tu o jídle, pití - a když se takto ve velkém bužíruje, taky se to musí někam vylučovat, žejo. Zmínka o zajištění třeba TOI TOI wc tu ještě vůbec nepadla, ale si říkám, jak pro větší počet llidí jste řešili toto?
osobně bych si já nerada dělala veřejné wc ze svých osobních sociálek, kor kdyby byly fakt hezké a ještě třeba po rekonstrukci, protože po takové akci to musí být komplet „zechcaný“ všude
U nás v rodiěn se jeden důchodce (necelých 80)není schopen ani za střízliva pořádně trefit do mísy, pak tu máme lidi podroušené, mnoho malých dětí…
No a taky si nějak neumím představit vyměnit pohodlné židle v restauraci za jakési lavice bez možnosti opření mnohdy a navíc kiklající se na nerovné podlaze.
Si říkám, když už budete platit catering, tak to bych šl rovnou do té restauračky, vždyt za pronájem místnosti se nic už dnes neplatí, když tam svatebčani zs udělají pěknou tržbu, a také jsou vyřešeny záchody, atd.
Kamaradi to tak meli a nejvetsi problem byl s WC a mytim, presne jak je to v prispevku vyse. Kdyz je vic nez treba 20 lidi, je potreba urcite vic zachodu, nehlede na to, ze priopiti hoste neudrzuji WC ciste
Takze urcite vyresit zachody, myti rukou, rucniky atd. ![]()
@Aliik přesně tak! A organizovat tohle za každou cenu ve svých prostorách s vyhlídkou mnohahodinového šúrování po akci a před akcí zase několik dní svážet potraviny, vařit, no díky, to radši zůstanu na ocet anebo to opravdu udělám v prostorách odpovídajících tomuto slavnostnímu aktu a nebudu za každou cenu škudlit;nebo když na to nemám, tak jen se svědky na oběd a opékačku špekáčků večeer pro dalších pár vyvolených; ale zvát si víc jak 20 lidí, třeba takovžch 50, 80, na svou zahradu, no radši nevidět to zázemí a co to znamená pro hostitele - jaký vyčerpávající maraton před i po akci. ![]()