Svatba doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3348
14.9.16 11:40

Já bych do toho šla hned, kdbych mohla. je s tim tedy spousta práce, ale zase to má své kouzlo.

pokud máš catering, vyjde tě jídlo skoro jako v restauraci. ale ušetříš strašně na alku a nealku, takže se to vyplatí.

mysli ale na již výše zmíněné záchody, to je třeba pořešit. ale třeba máte v době 4× wc:):)

je třeba také mít záložní variantu při nepřízni počasí. kdyř bude pršet tak můžete mít stan, ale také může být vichřice a deset stupňu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
14.9.16 11:47

@Alyss1 ono to „strašné“ ušetření je hodně zavádějící. Za cenu neskutečné dřiny, honičky a starostí před i po akci, stojí to zaa to, jsme opravdu tak chudí??!

I v restauraci se dá pití domluvit - jako nealko jsme měli domluveno především džbány s vodou a citronem vždy na stole a měli jsme domluveno tvrdé svoje. Samozřejmě že si někteří objednávali i jiné nealko, ale ne nijak hromadně a skutečně ta voda ve džbánech neustále k dispozici hodně zachrání. Když jsme potom sečetli náklady a výnosy(peněžité dary naštětí jenom byly),tak jsme byli nakonec i mírně v plusu. Vše se dá vyřešit a dopředu okaučovat, aniž bys vypadala jak strýček skrblík. Prostě zlatá střední cesta.

• Citovat
  • Upravit
3348
14.9.16 12:20

Tak kdyby zakladatelka chtela ušetřit za každou cenu, tak nezve tolik lidí a nemá catering. svatba doma je také o domácí pohodě, svoje zázemí, vzpomínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
14.9.16 12:30

Připomínky o škudlení a když na to nemám at to nedělám jsou naprosto nemístné. Doma jsem to chtěla protože máme veliký pozemek s krásnou atmosférou a krytý bazén, který by byl na zahradní párty ideální..

Děkuji za připomínky o wc, to jediné je co mě odrazuje bylo by to řešené jak u nás doma, tak toi toi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
14.9.16 12:45

Toi toiky nejsou drahé, hosti to jistě pochopí. předpokládám, že když už bys chtěla mít svatbu doma, tak nebudeš mít problém s tím, že ti hosti budou chodit domů na záchod. takže kdo by měl problém s toi toikou ( vybavím si svou matku:):), tak prostě půjde domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
14.9.16 12:47
@fikovka píše:
Připomínky o škudlení a když na to nemám at to nedělám jsou naprosto nemístné. Doma jsem to chtěla protože máme veliký pozemek s krásnou atmosférou a krytý bazén, který by byl na zahradní párty ideální..Děkuji za připomínky o wc, to jediné je co mě odrazuje bylo by to řešené jak u nás doma, tak toi toi…

Ano přesně proto jsem to měla na zahradě i já..proto jsem na @redbulka ani nereagoval, je to mimo…záchody byly v 2 ovšem my máme kus pozemku s křovím u lesa rovnou s vrátky ze zahrady takže pak chlapi chodili na malou tam což významně ulevilo domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
14.9.16 12:53
@fikovka píše:
Připomínky o škudlení a když na to nemám at to nedělám jsou naprosto nemístné. Doma jsem to chtěla protože máme veliký pozemek s krásnou atmosférou a krytý bazén, který by byl na zahradní párty ideální..Děkuji za připomínky o wc, to jediné je co mě odrazuje bylo by to řešené jak u nás doma, tak toi toi…

zmínka o bazénu, jako o fajn zázemí mě akorát vyděsila - dobré tak na utopení dětí, jejichž rodiče se baví, dobré pro ožraly, at mají kam vrhat…nevím, jako svatebnímu hostovi by se mi teda nechtělo skákat do vody, byt i v plavkách :think:

• Citovat
  • Upravit
520
14.9.16 13:14

@redbulka :-) Však neskákejte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.9.16 13:19

Také jsme měli..obřad i pak hned párty..měli jsme ale jen 30 lidí..jídlo jsme zajištovali sami..doma dva záchody a velká zahrada s křovím.. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
redbulka
14.9.16 13:28

@smurfka fůůůůj,jak si lididovedou ze svého bydlení udělat hnojník :zed:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
14.9.16 13:32

@redbulka jj není rd jako rd víš..
tchán má mega zahradu kde má slepice, kozy, kachny, psy, kočky..takže ono to pro někoho jako hnojník je už ted..
Neboj, taky jsme nezvali lidi jako tebe…" dámičky na urovni". Máme normální kamarády, se kterýma jezdíme vodu, chodíme po horách, spíme v přírodě, takže pro nikoho to nebylo nic, neobvyklého..a co si uděláme s vlastního bydlejí, je přece naše věc. POkud to nevadí nám, tak jiným to muže být fuk a kdo byl estét, chodil na dva otevřené a funkční záchody.. ;)
stačí jeden déšť a je po všem..kadit do křáků samozřejmě nikdo nechodil.. :jazyk:

Příspěvek upraven 14.09.16 v 13:41

• Citovat
  • Upravit
1793
14.9.16 13:38

Tak u nás pokud jde o čistotu, tak tedy nebyl problém, do druhého dne vše uklizeno, záchod zůstal čistý, ani se netvořili fronty. Chlapy chodili do přírody a žádná čuňata jsme na svatbě neměli. Nemusí každá svatba probíhat jako chlastačka puberťáků. Takovou bych ani nechtěla. Pokud člověk nechce, aby se mu tam lidi zlili do němoty, tak nakoupí tolik alkoholu, aby k tomu nedošlo. A to jsme měli kolem 70 lidí, takže nic malého. A rozhodně to nebylo z důvodu ušetření, ale v podstatě jsem svatbu doma chtěla vždycky, navíc dcerce byly v té době 4 měsíce, tak s ohledem na ní nejlepší řešení. Hosté byli spokojeni, počasí naštěstí vyšlo, jen té práce okolo bylo hodně. To už záleží na každém, jestli si to chce udělal úplně vše sám, nebo s i najme nějakou firmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
14.9.16 16:34

@smurfka „tchán má mega zahradu kde má slepice, kozy, kachny, psy, kočky“ - takže pár dalších prasátek se tam ztratí, jasně chápu :pankac:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
14.9.16 16:39

@redbulka jj asi tak ( když chceš ) :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
74217
14.9.16 16:56

Tak moje známá měli ten obřad na zahradě a pak jeli do restaurace (coz je pro mě pohodlnější verze).
Pokud by mělo být vše na zahradě. Tak bych volila červen/červenec kdy jsou noci teplé a příjemne se venku sedí.
Obřad, oběd, focení a třeba do nějakých 17-18h.bych viděla, takovou komornejsi cast a pak kdyby byla součást třeba i grilované sele ať si klidně prevlecou do civilu a už paří aj v bazenu, proč ne.
Hlavne, aby jim bylo dobre, pohodlne a cely den si uzili.
(Ale to jak tak beru, že u nás je svatba dlouhá, úderem 22h.se hostí nevyhani domu, teprve začíná správná zábava).
Záchody, pokud jsou doma aspoň dva, vyřešila bych to, že by se koupi ty návleky na boty a nechala bych to před dverima do domu ať si dají pred vstupem dom návleky, v botách to by mi vadilo. Že chlapi chodí nekde bokem ke keři/stromu zalevat, to by mi nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný