Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lu66 píše:
Pozvala tě? Ne. Tak tam nemáš co dělat.
Svatebni obrad je verejny, muze se prijit podivat kdokoliv.
Na obrad bez pozvani jit muzes, ale uprimne, proc bych to v tomto pripade delala.
@ida007 píše:Nacpat se mi nepozvaná kolegyně na obřad, asi bych si hodně klepala na čelo a nechápala..
Já tedy byla takhle na obřadu několika kolegům z práce, kam logicky zvali jen příbuzné a a naopak byli všichni strašně rádi, že jsem si na ně vzpomněla a ještě mě zvali na oběd, což jsem s dík odmítla. Myslím, že upřímný zájem o někoho nikdo nemůže brát jako nezdvořilost, naopak. Mně se na svatbě taky objevilo několik lidí, které jsme nezvali a potěšilo mě to.
@unuděná píše:
A co když to není o tom, že se ti tam někdo cpe, protože má právo? Co když je to o tom, že ti někdo chce taky popřát a být na chviličku součástí vašeho důležitého okamžiku? To je taky špatně jo?
Kdybych to s tím člověkem chtěla sdílet, tak ho na tu svatbu pozvu. Mně by teda někdo samozvaný na mé svatbě nepotěšil. Toho, koho na obřad nepozvu, nechci jako součást tohoto „mého nebo našeho“ důležitého okamžiku. ![]()
@Věčně naštvaná Jenže na obřad se nezve, na obřad se může klidně přijít podívat náhodný kolemjdoucí a ty ho tam musíš strpět.
Ovšem v případě zakladatelky bych tam nechodila. Pokud sestřenice ani neposlala oznámení, tak by mne ani nehlo. Ale přijít by mohla, kdyby chtěla.
@Věčně naštvaná píše:
Kdybych to s tím člověkem chtěla sdílet, tak ho na tu svatbu pozvu. Mně by teda někdo samozvaný na mé svatbě nepotěšil. Toho, koho na obřad nepozvu, nechci jako součást tohoto „mého nebo našeho“ důležitého okamžiku.
Rozumím, ale obřad je prostě věc veřejná. Je to asi jako pohřeb nebo třeba promoce. Pokud bych měla pocit, že se mi na svatbu nacpe někdo, koho tam opravdu hodně nechci (já takové lidi ale v životě nemám), tak bych si ho udělala soukromý, někde - co já vím - v zahradě u rodičů, abych si byla jistá, že mi nedej bože nepřijde pogratulovat kolegyně z práce. Pokud by to pro mě byl nevydýchatelný problém
Asi si nebudu dělat svatbu v kostele na Vyšehradě, kde může vejít jakýkoli turista a ještě si mě fotit ![]()
Pokud ti ani neposlala svatební oznámení nešla bych. Zvlášť pokud je to svatba na úřadě v úzkém kruhu, tak to beru, že je to jen pro pozvané.
Ještě by se dalo „okecat“, že je to někdo venku a někdo jde kolem, tak se podívá, ale dovnitř na úřad na obřad se asi jen tak kolem nechodí.
A i tak by mě překvapilo, kdybych na svatbě najednou viděla někoho, koho jsem nečekala, že přijde, což při malé svatbě si všimneš.
Ale jestli chceš, můžeš jí třeba napsat, že ses doslechla, že se bude vdávat a pogratulovat jí. A víc bych neřešila.
@Věčně naštvaná píše:
Kdybych to s tím člověkem chtěla sdílet, tak ho na tu svatbu pozvu. Mně by teda někdo samozvaný na mé svatbě nepotěšil. Toho, koho na obřad nepozvu, nechci jako součást tohoto „mého nebo našeho“ důležitého okamžiku.
Vidíš a mně na svatbu vecpal dokonce japonský manžel sestřenice z třetího kolene, protože byli zrovna náhodou v ČR. (Ti Japonci jsou ale nezdvořáci co?
A bylo to velmi milé setkání s člověkem, kterého jsem nikdy před tím a bohužel ani potom už neviděla. A dokonce máme díky němu celou svatbu natočenou. (Měli jsme velmi neformální svatbu, kde nebyl ani fotograf). Sice jsme si to nikdy nepustili, ale někde to doma ještě budeme mít.