Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem se vdavala v nedeli a nebyl s tim problém
Jelikož ale neoddavali úředníci, meli jsme obřad vedeny jako církevní. Byla jsem rada, protoze ta řec, kterou nas oddavajici mel, byla vázne nádherná! Nebyl to takový ten strohý úřední obřad.
Ahoj holky, ráda bych obnovila diskuzi. Plánujeme za cca 2 roky svatbu. Líbí se mi jedno datum, které má pro nás význam (datum, kdy jsme spolu začali chodit). Datum ale za 2 roky vychází na neděli
. Chceme malou svatbu pouze v kruhu rodiny. Muž řekl, že je to blbost. Že si kvůli naší svatbě přeci nikdo v pondělí nebude brát dovolenou.. Což chápu. Ale neplánujeme žádnou večerní párty.. Na sobotu to datum vychází až v roce 2029
Jaký názor máte na svatbu v neděli?
@np10021 Kdyby za mnou přišel někdo z nejbližší rodiny s tím, že chce mít svatbu v konkrétní datum, protože pro něj a jeho snoubence/snoubenku je to důležité, tak si úplně v pohodě v pondělí tu dovolenou na dospání vezmu. A jestli večerní párty ani neplánujete, tak by dovolená asi ani nebyla zapotřebí.
Prostě bych se rodiny normálně zeptala, jestli by s tím takhle byli OK.
@Jeremi děkuji za odpověď
až to bude opravdu aktuální, tak se poptáme po rodině a uvidíme reakce ![]()
@np10021 Ať si ti, co si nechtějí brát dovolenou trhnou nohou a nechodí. Je to vaše svatba. My měli svatbu v úterý a půlka rodiny manžela prskala, že musí do práce a nechtějí si plácat dovolenou. Že, normálně je svatba v sobotu a takový přiblblý řečicky.
Taky byl problém, že to je v zimě
(no aspoň manžel viděl, jak jim na něm záleží - docela prozřel). Věděli to půl roku předem.
Já říkala, že když nepřijdou, tak neodejdou.
Je to naše svatba a pokud to někomu nevyhovuje, chodit nemusí.
Z mé rodiny s tím problém neměl vůbec nikdo. Respektovali naše rozhodnutí.
Udělejte si svatbu kdy chcete. Ten, kdo bude chtít jít a záleží mu na Vás, rád si dovolenou vezme
.
Znám lidi, co měli svatbu ve středu. Kdo tam chce jít, tak si to zařídí, kdo ne, tak podle mě není pro něj důležitý být s vámi v tento váš den a to pak st teda nechodí. Ví se to dost dopředu. Hlavní je, aby to vyhovovalo Vám a tohle je navíc hezký důvod, co dává smysl. Navíc je plno lidí, co chodí do práce v neděli. Prodavači, alespoň ve velkých kramech, doktoři, policajti, hasiči, zdr. sestry, lidi ve fabrikách taky často dělají na dlouhý, krátký a chodí i o víkendy a spoustu dalších profesi. Takže to si nevybereš.