Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na konci cervna je 30.6.? Ja bych sla podle aktualniho stavu. Vis prd, zda budes jeste v celku. Takze bych moc neplanovala a rozhodla se fakt na posledni chvilku. A s tim rizenim bych si to taky rozmyslela. Ja jela 2dny pred porodem 100km ve snehove vanici a s rocnim deckem a mela jsem toho plny zuby. Tobe sice snezit nebude (teda snad), ale zas jedes delsi cestu a muze byt parno ![]()
Jinak zajimave cteni…manzelova sestra se vdava a pritel ji jde za svedka ![]()
Já týden před porodem jela k manzelovo babičce 300km na Velikonoce na 4 dny. Prostě jsme vzali do auta tašku do porodnice a jelo se. Brali jsme to tak, že při nejhorším se dcera narodí v jiné porodnici, ale v základě o nic nejde.
všichni okolo byli nervózní, že můžu kdykoliv začít rodit, ale mi byli v klidu. Kdyby to přišlo, byli jsme připraveni. Porodnice byla asin3/4 hodiny cesty autem ![]()
No je to za 2 měsíce, ledacos se může změnit klidně v té době už můžeš mít odrozeno
ale ne nejela bych, 3 h cesty do porodnice je dost a hlavně bych teda osobně takovou cestu pak neridila zpátky sama, kdyby ti prdla voda někde po cestě jsi nahraná
já už třeba ten poslední měsíc odmítám řídit, malej každou chvíli silně kopne až sebou škubnu nebo musím měnit polohu těla a prodýchávat… Jela bych jedině na chvíli s přítelem ať si odsvědčí obřad, dala si jídlo a pak bych trvala na tom aby mě odpoledne hodil zas domu
můj chlap by tam ani sám nezůstal, kdyby věděl, že můžu každou chvili rodit ![]()
Tak já bych nešla, kór když ani lékaři nedoporučuji. Nešla jsem ani na vánoční večírek v práci v Praze, když jsem přenášela. Porodila jsem 4 dny po té a rozhodnutí nelituji. On už je člověk ke konci nemotorný, já měla problémy se i obout přes ten pupek.
@1mila2 Jo všimla jsem si až po vložení. Máme 2 měsíce po svatbě a nějak jsem si toho „manžela“ ještě nezažila
![]()
U prvni jsem tyhle veci neresila a ted u druhe jsme meli jit taky na svatbu a vedela jsem, ze nepojedu. Chtela jsem rodit tam, kde uz o me vsechno vedi, vim ze maji super vybaveni pro novorozence atp. Dite se narodilo driv, takze z toho stejne padlo, ale kdybych jela hodinu a pul za Prahu na veselku, nestihla bych to. Uz takhle jsme meli co delat a to bylo 20min cesty…
Já bych teda nejela. Kdyby to bylo ve vašem městě. nebo blízko, tak ano, odejít lze vždycky, ale x km a ještě se vracet sama autem… navíc jsi riziková. Podle mě je to zbytecnej risk.
Já bych měla strach z řízení. Sama jsem se kvůli bříšku k volantu ani nevešla a přišlo mně to jako zbytečný hazard. Vždyť by stačil malý tukanec a já bych se o volant bouchla. A v termínu porodu jsem už měla měsíční miminko. ![]()
myslim ze ty v tvem stavu budes mit porod uz za sebou
ja mam termin 24.6., v pulvce kvetna jedeme na dve noci pryc, jdeme na koncert a to je moje takova vetsi aktivita. Svatba teda dost na pytel s terminem…manzel to bude mit natriskane
jo vlastne jeste neco u me, vikend pred terminem pojedu s muzem do 100km vzdaleneho meste, s tim ze kdyz tak porodim tam, on tam ma sportovni aktivitu, ale to je zatim na 50% ![]()
Řešila bych to podle momentální situace. Teď můžeš říct ne a pak se cítit skvěle a bude se ti chtít jet. Jen tedy nechápu to, že byste popřípadě jeli dvěma auty a přítel tam zůstal přes noc… Co kdyby jsi začala rodit v autě po cestě domů ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte maminky, řeším dilemaŠvagrová (sestra manžela)se bude vdávat a svatbu budou mít na konci června. Já mám TP 29.6. a 1.7. Jsem trošku riziková, protože mám vrozenou srdeční vadu a k tomu těhu cukrovku plus podezření na horší funkci placenty. Svatba bude na horách. Nejbližší porodnice je asi 1,5 hod, ta ve které bych měla rodit je necelé 3 hod cesty. Přítel jde za svědka, ráda bych šla také, ale doktoři mě odrazují. Určitě bych tam nespala, jeli bychom 2 auty a já bych k večeru vyrazila domů, přítel zůstane.
Je to podle vás příliš velký risk? Šly byste?
Ne, nešla.
@Anonymní píše:
@1mila2 Jo všimla jsem si až po vložení. Máme 2 měsíce po svatbě a nějak jsem si toho „manžela“ ještě nezažila![]()
U těhu cukrovky se u vás nevyvolává porod na termín? Já ji měla a musela jsem v den termínu porodu do porodnice na vyvolávačku.
@Russet Ještě to se mnou nikdo podrobněji neřešil, ale pochopila jsem, že pokud v ten 2. termín neporodím (1.7.), tak nastoupím do porodnice a tam nevím jestli budou rovnou vyvolávat nebo hlídat? Vyvolávání se bojííím ![]()
Ahojte maminky, řeším dilema
Švagrová (sestra manžela)se bude vdávat a svatbu budou mít na konci června. Já mám TP 29.6. a 1.7. Jsem trošku riziková, protože mám vrozenou srdeční vadu a k tomu těhu cukrovku plus podezření na horší funkci placenty. Svatba bude na horách. Nejbližší porodnice je asi 1,5 hod, ta ve které bych měla rodit je necelé 3 hod cesty. Přítel jde za svědka, ráda bych šla také, ale doktoři mě odrazují. Určitě bych tam nespala, jeli bychom 2 auty a já bych k večeru vyrazila domů, přítel zůstane.
Je to podle vás příliš velký risk? Šly byste?