Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maCZeška píše:Jejda, slusna cena tedy..
já vím, je to drahý, ale mne to fakt zbavilo svědění a po 14-ti dnech i vyrážky a popraskané kůže, používám ho už od roku 2004. Radím to všem na potkání a skoro všem, kdo o zkusil, to pomohlo.
Nekoukala jsem, odkud jsi, ale kdybys byla z Prahy, půjčím ti na vyzkoušení svůj sprej.
Alda01 píše:
MaCZeško - vím, o čem píšeš,je mi tvého syna upřímně líto
mně pomohla homeopatika- rhus tox a oplachovat ve studený vodě, teplá mě nutila škrábat to víc, drbala jsem se v podstatě do té doby, než bolest přebila svědění a věta „nedrbej se“ mě přiváděla k šílenství. A pak mi kamarádka poradila spej a ten mi moc pomohl. Jmenuje se skin-cap,je to na bázi zinku, svědit mě to přestalo takřka okamžitě a ekzém mi po něm úplně zmizel. Teď se mi objeví, jen když to flákám
koukni na www.komvet.cz
Ten Scin-cap si chválí hodně lidí, ale četla jsem, že obsahuje kortikoidy, přestože výrobce tvrdí, že kortikoidy neobsahuje - Jde o Klobetasol-propionát (je v 4., tj.nejvyšší skupině kortikoid.extern, tj. jeden z vůbec nejsilnějších a tudíž nejúčinnějších kortikoidů).
Lopuchovou mast jsem taky zkoušela, ale nepomahala. Dětem ale většinou pomáhá víc věcí, tak můžeš vyzkoušet.
Kik - to snad není možný
, koukala jsem na složení a tam nic takového nepíšou
:
Složení (ingredients): Zinc Pyrithione (0,2%), Isopropyl Myristate, Alcohol, Polysorbate 80, Sodium Lauryl Sulfate, Propellants (Isobutane, Propane, Butane)
mohla bys mi prosím napsat, kdes to četla? Snažím se kortikoidy vůbec nepoužívat a jestli je skin-cap obsahuje, nevím, co budu používat - už jsem si tak zvykla na to, že ekzém vůbec nemám, že mě jen myšlenka na to, že by to tak nemuselo být, přivádí k šílenství ![]()
My s úspěchem používáme Robátko(je to z konopí a určeno pro děti),malý měl taky ruce rozškrábané až do krve,rukavičky si strhával,bylo to šílený
.A cenově se to taky dá-mají to v lékárnách(bohužel ne ve všech).
Blanko - prosím prosím napíšeš mi to složení? na netu jsem to nenašla
mě pomáhalo ekzém plácat-hlazení by mě spíš to svědění podporovalo.
Já to tak dělala.
Zkuste taky změnit večerní rituály, jestli je to psychika. Třeba i nespat v pyžamu. A pokud možno nekoupat večer, äle odpoledne, nebo ráno. Po koupeli může být ta pokožka podrážděná, ikdyž je určena pro citlivou-ekzematickou pökožku.
Ikdyž taky bylo moc rad, tak i já píšu svůj názor, prootže člověk by pro ty drobečky udělal snad všechno. ![]()
A konopnou mast tady se už taky doporučovalo.
lefalo píše:
My s úspěchem používáme Robátko(je to z konopí a určeno pro děti),malý měl taky ruce rozškrábané až do krve,rukavičky si strhával,bylo to šílený![]()
.A cenově se to taky dá-mají to v lékárnách(bohužel ne ve všech).
Robátko používáme, nyní tu nejsilnější řadu…a pomáhá jen chvilkově..
Zrovna dnes ráno jsem mu tím ručičky mázla…má je sedřené celé, cáry kůže…
Alda01 píše:maCZeška píše:já vím, je to drahý, ale mne to fakt zbavilo svědění a po 14-ti dnech i vyrážky a popraskané kůže, používám ho už od roku 2004. Radím to všem na potkání a skoro všem, kdo o zkusil, to pomohlo.Jejda, slusna cena tedy..
Nekoukala jsem, odkud jsi, ale kdybys byla z Prahy, půjčím ti na vyzkoušení svůj sprej.
ALDO, jsi strasne moc hodna, ale jsme z Liberce…
Zkusim utok na lekarnu a treba mi sezenou vzorecek…
cancerka píše:
Blanko - prosím prosím napíšeš mi to složení? na netu jsem to nenašla
no na výrobku je to jen Francouzky příbal.leták už nemám dnes to budu obj.takže mi to přijde tak ve středu a napíšu
ALDO, jsi strasne moc hodna, ale jsme z Liberce…
Zkusim utok na lekarnu a treba mi sezenou vzorecek…
vzoreček krému nedoporučuju, zkoušela jsem ho a dost dlouho to pálilo ![]()
zkus napsat na ten komvet, když objednávám víc věcí, posílají mi malý sprej jako vzorek zdarma (vozím ho na dovču a bohužel mi už došel), třeba když jim popíšeš situaci, pošlou ti ho. Každopádně držím všechny palce, ať brzy najdete něco, co pomůže na to svědění, moc dobře si pamatuju, jak strašně se mi ulevilo, když to konečně svědit přestalo ![]()
Nám to tedy naštěstí zabralo v kombinaci s kortikoidy(teď už používáme jen Robátko),nejhorší bylo,když se ekzém objevil i na varlátkách,bylo to v létě a nemohl ani chodit bez plíny,nebo slipečků,protože se tam škrábal do krve
.Držím moc pěsti,aby jste našli něco co zabere,ekzém je prostě s prominutím svinstvo(sama jsem alergik a ekzematik).
Zkus mu dát ještě čistící čaj od Dr. Popova http://www.lekarna.cz/…-dr-popov-1/ já jsem ho kupovala v lékárně za 41 kč