Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
děkuji holky za rady, volala jsem doktorce a dnes nám dá Canesten, vyšetří moč a snad bude pokoj a nebude se nám to vracet. Určitě s ní proberu ten hypenmangan a mýdlo si určitě koupím. Člověk když se nezačne zajímat sám tak se nic nedozví, myslím od doktorky už zvažuji, že ji změníme na všechno mi dává Nurofen a ta fialka navím jestli to má vysušovat nebo co, ale mohla nám dát mastičku hned a malá se nemusela trápit. Nevím sama z čeho to může mít je fakt že jí hodně pribináky a tvaroháčky každý den na snídani nechce mi vůbec pečivo, určitě to není vhodné každý den to vím, taky jsem ji asi 3 dny po sobě dala jahody čerstvé, nebo ta pěna do koupele to mohla taky vyvolat…výtok ani nic jiného nemá jen si na ni nechce nechat sahat když jí ju rozevřu tak je vidět, že je jí to nepříjemné vždycky se úplně zatřepe…teď přes tu fialku to už nepoznám, ale předtím to měla uvnitř trošku červené, močák si myslím to není to by plakal při čůraní, no uvidíme co vymyslí MUDr. dál… Ještě jednou moc děkuji jste super ![]()
Sisi: tak ať je malé brzy lépe..
Háto: s tím jogurtem jsi mě překvapila, ve složení cukr není..ne? Nám to tvrdil gyndař co mě učil na škole, tak nevím
ale víc hlav, vic ví, tak taky dík za info..
Mléčný cukr=laktóza + kde je škrob, tak to je taky cukr. Navíc kravská bílkovina je cizorodá, která na sliznici provokuje imunitní systém k obranné reakci a další… Prostě to na pipku nepatří. Ale jíst laktobacily, jogurty, zákysy a spol. při potížích, imunitu i proti mykózám naopak zvyšují.
Háto: s tím jogurtem jsi mě překvapila, ve složení cukr není..ne? Nám to tvrdil gyndař co mě učil na škole, tak nevímale víc hlav, vic ví, tak taky dík za info..
Ahoj holky takže v moči se prej něco našlo, ale není to nic hrozného, říkala, že s močovým měchýřem a cestama to nemá nic společného. Dostaly jsme sirup Sumetrolim na 3 dny (nesmí na něj kyselé takže si myslím že je to něco jako Biseptol) což když to nemá tak hrozné si myslím, že je zbytečné navíc je tam psané že je to na močové cesty a měchýř.....které údajně nemá a má to 100 dalších nežádoucích účinků tak nevím no!!!! a ten Canesten. Prej to může být z plínek, ze stolice, ze spocení, ze sladkého takže příčinu nevím
za týden mám dojít s močí na kontrolu …upřímně jsem z toho jelen ![]()
sisi toho sumetrolimu se neboj, je to atb, které působí lokálně a malé se výrazně uleví, budeš ho myslím brát týden. mája sum. brala rok a půl kvůli ledvinám (je ledvinařka) a nedávno jsme měli to samé co vy, hned po první dávce se jí výrazně ulevilo. měla prostě v děloze sviňuchy. utírala si sama zadeček po stolici no a blbě, že, takže vše do vagíny.
jinak pozor, pokud je zánět dělohy, tak ty sviňuchy se rády přemisťují právě i do močových cest…
Holky predem se omlouvam, ze sem jdu do diskuze pro radu a nezalozim si svoji, ale kdyz uz vas tady mam s vasema zkusenostma.....jak jste poznaly, ze maji vase malicke zanety mocaku nebo jine ruzne potvurky v deloze? Vzdy tim, ze mely pipi cervene? Pokud je svedila pipi, jakym zpusobem si mnuly plinku? Proste me zajima, jak to u tak maleho decka, ktere jeste neumi mluvit poznam. Mala si totiz mne plinku asi 3 mesice, jine priznaky nema, aspon ted ne a ja resim, jestli je to onanie nebo nejaky zdr. problem. U dr. jsme byly, rada znela, nechavat ji pres den bez plinky.
no u nás to už řekla, prostě při čůrání plakala a křičela, že jí to pálí. měla poštěváček a vnitřní pysky červené. pokud si nejsi jistá, tak si kup pytlíček na moč. v lékárně ti kdyžtak poradí, přilep malé na pipinku a pak sterilní moč dones lékařce, ať nechá udělat sedimentaci a kultivaci (i kdyby se vzpěčovala, tak se nedej, pokud by odmítla, tak zkus zavolat někam na dětskou urologii, ať ti poradí. myslím si, že pokud si pipku mne třiměsíce a není opruzená, tak to většinou neznamená, že si dělá dobře, ale nějaký ten infekční problém. Samozřejmě může to mít i z plýnek, pokud ano, přešla bych na klasické látkovky, teda ne klasické ((-: a jestli budeš mít ještě jedno dítě, tak se ti to fin. vrátí. já sama teď přešla na látkové vložky pro sebe a musím říct, že mě už dole při svých dnech nepálí ((-: prostě ta látka dýchá. www.sijemdetem.cz tak tam jsem si je koupila, mají i ty látkovky.
jo a jinak jí máčej v tom hypermanganu, dělej ty koupele tak pětkrát denně, vždy po přebalení, hodně to zklidňuje. dáš tak tři miniaturní zrníčka do lavoru a napustíš ho teplou vodou, aby byla voda světlounce růžová. pak taky ať malá pije brusinkový čaj nebo nějakou tu brusinkovou tinkturu do čajíku. a samozřejmě, co nejméně kyselého ovoce.
Diky za rady, konecne se vracime do CR a tam nam snad dr. pomuze ![]()
Ahoj maminky,ja mam problem ze mala si nenecha vubec pipku umyt vytrit.Vzdy to bylo bez problemu a ted se proste nenecha.Je ji 1,5 roku.Mate s tim nejake zkusenosti?Jak na to?Myslim ze tohle je celkem citliva zalezitost a nechi to delat nasilim(tim myslim ze nekdo mi ji podrzi a ja ji proste umyji)Nechci aby mela trauma a hlavne chci predejit temhle gynekologickym problemum.Omlouvam se ze vybočuji s tematu .Alena
onal myslím, že v tom roce a půl je to normální, začíná si seme sama uvědomovat. nám trochu pomohlo, že jsme se umývaly spolu a já jí ukázala, že i maminka se tam musí dole umýt, a vysvětlovala a vysvětlovala, přesto to bez násilí (trochu) nešlo. čistit se tam musí, kord když je ledvinařka. Má tři a půl a je to lepší, vždycky jí říkám při koupání, že zítra čistíme pipinku, tak aby byla připravená ((-: u tebe to chce čas, trauma z toho mít nebude, neboj, čisti jí jenom ty, a říkej jí že jí máš ráda, a že to prostě musí být. jinak to prostě nepůjde )-:
ahojky, ještě zodpovím jednu otázku, kdyby mělo dítě zánět močáku, tak jsou většinou vysoké horečky bez příčiny, pak najednou míň čurá a je to..tak se to pozná u mimin, naše měla v roce.. jinak větší řekne, že je to bolí a pálí při čurání, a že je bolí bedra..
to mnutí plínky? no pokud není zarudla a nemne se, že by jí to svědilo, tak to může být masturbace..
onal: mě to malá taky občas dělá, třeba když jí utírám pokaděnou, tak nechce,ale u nás je to tím, že trpí hodně na opruzeniny..