Svěření dcery do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2597
15.8.14 19:04

My tohle momentalne resime. Rodice jsem instruovala, kdyby se nam neco stalo, co okamzite udelat. Mame uzavrenou ziv. pojistku ze kterr, a to bude vse v zaveti, zaplati pohreb a nutne vydaje spojene s upravou bydleni a zbytek penez, bude mesicne vyplacena urcita castka na pokryti vydaju za deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
15.8.14 19:07

Jó, znala jsem takové jedny co se báli jezdit společně autem aby jejich milovaný potomek náhodou nebyl sirotkem… Už jsou rozvedení, z chlapečka je pěkný spratek, on odvandroval zpět na Balkán, ona má další dítě s někým jiným co s ním už taky nežije. Řešíte blbiny, jste asi pěkní výlupci když chcete odstřihnout prarodiče, proberte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
15.8.14 19:11
@BaraF píše:
Jó, znala jsem takové jedny co se báli jezdit společně autem aby jejich milovaný potomek náhodou nebyl sirotkem… Už jsou rozvedení, z chlapečka je pěkný spratek, on odvandroval zpět na Balkán, ona má další dítě s někým jiným co s ním už taky nežije. Řešíte blbiny, jste asi pěkní výlupci když chcete odstřihnout prarodiče, proberte se!

nemuzes vedet co je k tomu vede. Ja kuprikladu vim, ze tchyne by nase deti chtela jen proto, aby mela penize z pojistky a penize za pestounstvi a proto jsme s manzelem rozhodli, ze kdyby se nahodou stalo, ze nase deti budou bez obou rodicu, pujdou k nasim. Syn tchanovce vidi jednou za dva mesice, nevenuji se mu i navsteve, takze je nezna… S nasima je nekolikrat do tydne a ani si nevsimne, ze je u nich dva dny bez nas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
15.8.14 19:48
@BaraF píše:
Jó, znala jsem takové jedny co se báli jezdit společně autem aby jejich milovaný potomek náhodou nebyl sirotkem… Už jsou rozvedení, z chlapečka je pěkný spratek, on odvandroval zpět na Balkán, ona má další dítě s někým jiným co s ním už taky nežije. Řešíte blbiny, jste asi pěkní výlupci když chcete odstřihnout prarodiče, proberte se!

co to tu meleš??? Připadá ti jako blbina, že někdo chce pro své dítě zajistit, aby nemuselo být vláčeno bůh ví kde, než proběhne soud?? Mě to jako blbost nepřipadá.
Rozhodně nestojíme o to, aby naše dítě bylo svěřeno tchánovcům, tchán chlastá první ligu a tchýně ho v menší míře následuje. Moje mamka je pracovně tak vytížená, že by-i dle jejích slov-péči o dceru nezvládla a můj táta bohužel přišel o práci a sám má co dělat, aby se nějak uživil. Nikdo tu nemluví o odstřižení prarodičů! Jen osoba, kterou jsme vybrali není nikdo z rodičů! To ale neznamená, že je dcera nebude smět navštěvovat. Se prober ty a zkus přemýšlet o slově „zodpovědnost“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41596
15.8.14 20:36
@Shari81 píše:
co to tu meleš??? Připadá ti jako blbina, že někdo chce pro své dítě zajistit, aby nemuselo být vláčeno bůh ví kde, než proběhne soud?? Mě to jako blbost nepřipadá.
Rozhodně nestojíme o to, aby naše dítě bylo svěřeno tchánovcům, tchán chlastá první ligu a tchýně ho v menší míře následuje. Moje mamka je pracovně tak vytížená, že by-i dle jejích slov-péči o dceru nezvládla a můj táta bohužel přišel o práci a sám má co dělat, aby se nějak uživil. Nikdo tu nemluví o odstřižení prarodičů! Jen osoba, kterou jsme vybrali není nikdo z rodičů! To ale neznamená, že je dcera nebude smět navštěvovat. Se prober ty a zkus přemýšlet o slově „zodpovědnost“

A je tou osobou někdo z příbuzných, nebo je úplně mimo rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
15.8.14 20:37
@Shari81 píše:

Z celého srdce Vám přeju ať Vás Vaše děti milují a ctí a vždy podporují přesně tak jako vy Vaše rodiče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
15.8.14 20:39

@Keyllah Ano, je to moje sestra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
15.8.14 20:44
@BaraF píše:
Z celého srdce Vám přeju ať Vás Vaše děti milují a ctí a vždy podporují přesně tak jako vy Vaše rodiče!

vůbec nevíš, jaké jsou naše rodinné vztahy.. O tomto kroku jsme mluvili s celou rodinou a rodiče (moje i manželovi) nám SAMI řekli, že by se o dceru nedokázali postarat a ať si vybereme někoho jiného. Takřka celá rodina se shodla na mé sestře, nikdo s tím nemá problém, každý s tím souhlasí a respektuje to. Tady vůbec nejde o podporování rodičů nebo o čem to tu meleš…tohle vážně asi nemá cenu víc komentovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
15.8.14 21:17

@Shari81 Tak to mě docela zajímá co se dozvíš…nedávno jsme vedli stejné téma a ráda bych to taky sepsala :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.8.14 21:32
To není pravda, dítě jde k jakémukoliv příbuznému, děcák je až ta úplně nejposlednější možnost.
@Shari81 píše:
Aháá, tak co jsem hledala na netu, tak všude právě píšou, že dítě dají do DD než proběhne soud, aby se třeba rodiny náhodou nedohadovali, kde dítě do soudu bude a podobně…prostě tomu chceme předejít…no asi fakt budu muset navštívit právníka…ale jinak díky za názory :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.8.14 21:36
Bohužel není podstatné, co vy jste rozhodli. Nemůžete za života rozhodnout, kam půjde vaše dítě. To nejde. O tom rozhodne soud po smrti. U vás je pravděpodobné, že dítě dostanou rodiče, kteří jsou s ním často ve styku, kdyby to ale bylo obráceně a byl často u tchánovců a byl na ně zvyklý a vy jste se někde v závěti napsali, že půjde k vašim, které vídá jednou měsíčně, navzdory tomu by soud s největší pravděpodobností vyhráli tchánovci.
@Gabulle píše:
nemuzes vedet co je k tomu vede. Ja kuprikladu vim, ze tchyne by nase deti chtela jen proto, aby mela penize z pojistky a penize za pestounstvi a proto jsme s manzelem rozhodli, ze kdyby se nahodou stalo, ze nase deti budou bez obou rodicu, pujdou k nasim. Syn tchanovce vidi jednou za dva mesice, nevenuji se mu i navsteve, takze je nezna… S nasima je nekolikrat do tydne a ani si nevsimne, ze je u nich dva dny bez nas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.8.14 21:40
Já sepsala poslední vůli, manžel taky stejného znění, že v případě naší smrti chceme, aby se o děti staral můj bratr. Tchánovci jsou staří a nedali by to, maminka je nemocná a nezvládla by to. Máme dohodu, že kdyby cokoliv, děti dostane mlj brácha, půjde sem k nám do baráku, aby děti byly doma a prostě se o ně postarají se švagrovou. A doufám, že soud přihlédne k našemu přání. A pokud v rodině je shoda a není tam nebezpečí, že by se někdo kvůli penězům o děti tahal, tak je to úplně v pohodě. A zrovna tak, až brácha bude mít děti, a něco by se stalo, postarala bych se o ně. Pokud by je nechtěla švagrovoé maminka
@Shari81 píše:
vůbec nevíš, jaké jsou naše rodinné vztahy.. O tomto kroku jsme mluvili s celou rodinou a rodiče (moje i manželovi) nám SAMI řekli, že by se o dceru nedokázali postarat a ať si vybereme někoho jiného. Takřka celá rodina se shodla na mé sestře, nikdo s tím nemá problém, každý s tím souhlasí a respektuje to. Tady vůbec nejde o podporování rodičů nebo o čem to tu meleš…tohle vážně asi nemá cenu víc komentovat..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
15.8.14 21:48

No, zkusím se zeptat přímo právníka a uvidím, co mi řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.8.14 21:53
Tak pak nám sem hoď info. Je pravda, že my to sepisovali už leden 2013 a víc jsem se epídila.
@Shari81 píše:
No, zkusím se zeptat přímo právníka a uvidím, co mi řekne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
15.8.14 21:53

Pred lety jsem byla pozada, abych se postarala o desetiletou slecnu. Jednalo se ve vztahu umirajici matka a moje vzdalena pribuzna. Biologicky otec padouch, opustil je v prvnim roce zivota. Vsichni jsme byli presvedceny, ze holcicku vychovame.Byl to kolotoc FOD, socialka, soudy. Prarodice ve veku, ktery se neslucoval s vychovou ditete. Holku jsme do pece nedostali.Mam pocit, ze nelze urcit komu dite sverime.My jsme meli v ruce posledni vuli a svedectvi o tom, ze mame s holcickou vztah.Vic o tom psat nechci.Byla to moje osobni prohra a nesplneny slib. I kdyz to nestalo na me vuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí