Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lady4 promiň jen drobnou otázku, kdo ji dostal? Musel to být někdo jiný z rodiny, kdo se s tebou o ni přetahoval, že? Cizímu ji nedali.
@Lady4 to je mi moc líto…jen doufám, že se naše zákony trochu změnily a nějak to půjde udělat..
Nechci tahat kostlivce ze skrine.Je to jedenact let zpet.Do pece byla sverena strycovi. Bratr jeji maminky. Jenomze ty podminky pro zivot mela velmi tezke.On se za rok rozvedl
Moc ji pomohl FOD.Jake jsou ted soucasne nevim.Uz je nastesti dospela, jenom to nemusela mit tak tezky..
@Shari81 Taky mě zajímá, jestli tohle jde udělat. Můžu poprosit o info po poradě s právníkem?
@BaraF píše:
Jó, znala jsem takové jedny co se báli jezdit společně autem aby jejich milovaný potomek náhodou nebyl sirotkem… Už jsou rozvedení, z chlapečka je pěkný spratek, on odvandroval zpět na Balkán, ona má další dítě s někým jiným co s ním už taky nežije. Řešíte blbiny, jste asi pěkní výlupci když chcete odstřihnout prarodiče, proberte se!
Nezlob se, ale jsi hodně mimo mísu… Nemůžeš znát jejich rodinnou situaci a hned kritizuješ a chováš se dost neuctivě. Né každý má rodiče, za které by se postavil a kteří by se postavili za něj.
Ahoj holky, tak jsem se konečně sešla s právníkem a nyní se to má takto:
po smrti rodičů jde dítě k nejbližším příbuzným (nejprve sourozenci rodičů, poté prarodiče) a ve stejném pořadí poté soud „oslovuje“ příbuzné. Takže prvně osloví sourozence rodičů a prověří, zda-li by byli schopni a ochotni se postarat o dítě, pakliže soud shledá, že by to nešlo, dál oslovuje prarodiče a znovu prověřuje. Pakliže je sepsaná poslední vůle, soud k ní může přihlédnout, ale taky nemusí. To, že by dítě šlo do DD by nastalo pouze v případě, že by dítě nemělo žádné příbuzné (takto to bývalo kdysi, nyní už je dítě u příbuzných) Takže jste měly pravdu. Bohužel náš právní stát na toto nepamatuje a rozhodnutí rodičů je pro soud nezávazné ![]()