Svěření do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5508
26.9.14 11:42

@kajj jo, v případě, že je to cizí pán, ale ne tehdy, pokud fungoval v rodině nějakém kompetenčním schématu, kde se s dítětem potkával a tudíž fakt není cizí pán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
26.9.14 11:47
@canaglia píše:
@kajj jo, v případě, že je to cizí pán, ale ne tehdy, pokud fungoval v rodině nějakém kompetenčním schématu, kde se s dítětem potkával a tudíž fakt není cizí pán.

Upravila jsem svůj předchozí příspěvek. V tomto případě je to čin hraničící se zločinem na dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
26.9.14 11:54
@kajj píše:
Jiná situace je ta kterou poisuješ ty. Jestliže dítě žilo s otcem ve společné rodině, je jejich jakékoliv násilné odděleni čin hraničíci se zločinem na dítěti. Vyjímečné jsou případy, kdy prokazatelně došlo k týraní dítěte. V tomto případě by se mělo postupovat v souladu s trestním řádem. Po nezpochybnitelném prokázání týrání, nebo zneužívání dítěte (základem by pořád měla být presumpce neviny) nařídit asistovaný styku, nebo zákázání styku, spojené se zbavením rodičovské odpovědnosti. A následným trestním řízením. Tyto pravidla jsou samozřejmě nezávislá na pohlaví rodiče.

Ještě reakce na tvé doplnění: Hele, hezky se s tebou povídá.
To nezpochybnitelné prokázání - to není tak jednoduché, předním hlediskem je zájem dítěte a pokud je riziko zneužívání nebo týrání, pak by bylo potřeba chránit dítě, presumpce neviny tady naráží na zájem dítěte a riziko reálného ohrožení. Bohužel tohle je tak často zneužíváno k odlučování otců při opatrovnických sporech, navíc samozřejmě křivé obvinění netrestáno. To vím zcela jistě, že tyhle prasárny matkám procházejí, i když se prokáže, že to křivé obvinění bylo skutečně úmyslné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.14 14:06

Ahoj vsem - dekuji velmi za vstupy. Musim, rict, ze se fakt snazite pomoct a byt objektivni.

V nasem pripade je hodne pravda, co pise kajj:
""**S tímto souhlasím. Rozchod, nebo rozvod je okolnost, která ze své podstaty vede k novému uspořádání poměrů. Přechod na jiný způsob rozdělení péče o dítě se dá dělat i postupně, aby si dítě a rodiče zvykli.
Pokládám za špatné, aby například dítě o které se otec od narození nezajímal a po 4 letech si vzpomněl že chce být aktívní dostla hned střídavou péči. To dítě mohlo negativně ovlivnit. Lze to vyřešit ze začátku krátkým asistovaným stykem, postupně přejít na delší časové intervaly. Styk bez asistence, první přespání u otce. Následně víkend za 14 dní, potom i delší období. Střídavá péče nemusí být cílem. Cíl je co nejširší kontakt s oběma rodiči a vybudování, nebo náprava vztahu. Právní forma je v tomto případě na druhém místě.******

vstupuje tady tez dalsi vec a tou je vek ditete: po narozeni je rizeno instinkty a instinkt ho navede k mleku /matce…a pozdeji zacina emocemi rozlisovat, kdo je blizka a kdo cizi osoba… a pokud se o dite stara jen matka, zjm. v nemocech a nocnich hodinach..pak je logicke, ze vice inklinuje v kritickych situacich k matce..

pripominam, ze otec ditete nepracuje!!! mel tedy moznost svuj rezim upravit tak, aby s ditetem travil cas vice jiz v dobe spolecne domacnosti…mohl kdykoli vypomoci s nocnimi buzenimim maleho i vystridanim v peci po dobu nemoci maleho… nic z toho neudelal a ted se tedy nesmi divit, ze pokud dite ziskalo duveru pouze k matce v dobe nemocvi a nocnich mur (holt nad postylkou nikdo jiny nebyl)…tak ted vyzaduje v tyto casy matku…to neni o zavislosti, ale o vytvareni vztahu vzajemne duvery matka-dite…klidne to mohlo byt otec-dite…kdyby se otec aktivneji zapojil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.14 14:12

..navic krom toho, ze tedy s malym nepomohl, jeste matku nechtel podporovat v dobe do 2 let dite, kdy jsem pobirala 11.5 tis..misto toho mne sproste urazel a nechal denne prosit o penize… nakonec jsem nastoupila na 20 hod do prace (delal jsem 10tky, aby to byly jen 2 dny)…a otec mi odpocitaval, kolik musim vydelat, abych zaplatila JEHO hlidani MEHO syna!!!… zmenila jsem i praci…protoze prvni zamestnani mi dalo jen!8+11.5 tis..tj cisteho i s rodic 21.5 tis…a verte, ze pece o dite, domacnost, prace a jeste pohled na partnera,. ktery si jen hral pocitacove hry a chodil po byte v botach a urazel… byl skutecne frustrujici a zdrcujici jiz pred fyzick. napadenim… nerikejte mi, ze takovy clovek uprimne miluje svoje dite a jeho zadost je rizena steskem po diteti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
27.9.14 08:15

...

Mně jsou ty obavy pochopitelné, z textu vysvítá, že otec v péči o dítě do dvou let věku selhával (péče o dítě = péče o matku v tomto věku). Ale taky platí, že nedůvěra dítěte v tomto věku je spíše nedůvěra matky… ale kde tu důvěru vzít, že…
Nicméně, u mužů, se vztah k dětem s roky mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.14 10:38

..katalyzator… souhlasim… a verim, ze to lze casem vse upravit, pokud otec zacne vykazovat znamky, ze mu fakt jde o syna a jeho vyvoj a ne jen ego hra a msta smerem k matce, protoze opustila prostredi ve kterem maly skutecne jiz neprospival…

maly bude potrebovat rad, emocni stabilitu a moznost prospivat i ve skole…
tady je vedeni rodicu strasne dulezite…take potrebuje vzor chovani k zene…matce ale i k muzi a otci a jeho role v rodine…

pokud ale vidi, ze matka je nucena delat vse a otec ji nasava sproste pred ditetem ackoli otec sam nemusi pracovat…je otazkou jak se bude jednou chovat k zenam, autoritam a jednou matce sveho ditete…

momentalne mi pripada spravne opustit nezdrave prostredi…dal uz to takto jit nemohlo…a je i moji povinnosti dat diteti nekonflikni domov i za cenu, ze rodice spolu neziji… ma tak sanci najit si vzory v zivote, pokud mu je obe strany poskytnou a najit zdravy pristup k zivotu a povinnostem

situace se muze casem zmenit..otec dospeje…syn povyroste…a pak se vse muze prehodnotit…pece rozsirit..atd.
ale z niceho nic zvratit situaci. z plne pece matky do stridave je skutecne nasilne i k synovi…otce vida na hodne pravidelne bazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.11.15 09:27

soudní výlohy

Ahoj všichni, měla bych dotaz jak jto se soudními výlohami když jdete podat žádost na určení otcovství, svěření do péče, žádost o alimenty. synovy je 16 měsíců. Moc vám děkuji za odpověď chtěla bych vědět kolik to bude vše stát. :nevim: :nevim: 8o :? :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
28.11.15 12:36
@mamka2014 píše:
Ahoj všichni, měla bych dotaz jak jto se soudními výlohami když jdete podat žádost na určení otcovství, svěření do péče, žádost o alimenty. synovy je 16 měsíců. Moc vám děkuji za odpověď chtěla bych vědět kolik to bude vše stát. :nevim: :nevim: 8o :? :,( :(

Počítej tak 0 tis. až 500 tis. Kč, pokud dáš návrh na určení otcovství, otec se přizná bez testů nebo bude otec a zaplatí je tedy sám, k soudu půjdeš bez advokáta, tak to může být i zcela zdarma. Pokud to nepůjde hladce, pak se mohou náklady vyšplhat do neuvěřitelných výšin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.16 18:59

Dobrý večer chtěla bych se na něco zeptat co se týka dítěte nejsem s bejvalým přítelem a máme spolem dceru a jeho rodiče mu zakazují malou a řekl mi že oni chcou po něm aby mi vzal dceru a že má lhát u soudu a ať řekne že se u nás doma chlastá a že se o malou nestarám, ale já nikam nechodím a ani doma nechlastám a starám se o malou čekám od nich peklo protože oni nejsou přitom aby jejich syn jezdil za malou! a bejvalý přítel by to asi k vůly ním udělal on se jích bojí děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
666
7.12.16 20:44
@Anonymní píše:
Dobrý večer chtěla bych se na něco zeptat co se týka dítěte nejsem s bejvalým přítelem a máme spolem dceru a jeho rodiče mu zakazují malou a řekl mi že oni chcou po něm aby mi vzal dceru a že má lhát u soudu a ať řekne že se u nás doma chlastá a že se o malou nestarám, ale já nikam nechodím a ani doma nechlastám a starám se o malou čekám od nich peklo protože oni nejsou přitom aby jejich syn jezdil za malou! a bejvalý přítel by to asi k vůly ním udělal on se jích bojí děkuji za odpověď

Nechápu. Prarodiče nechtějí, aby se otec (jejich syn) se svojí dcerou stýkal a proto chtějí, aby u soudu řekl, že Ty o dítě pečuješ špatně? A jaký má být výsledek, kam tím směřují? Že dítě nebude mít ani jeden z Vás a bude Vám odebráno? Nějak nechápu tu logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.16 18:50
@Jasorka píše:
Nechápu. Prarodiče nechtějí, aby se otec (jejich syn) se svojí dcerou stýkal a proto chtějí, aby u soudu řekl, že Ty o dítě pečuješ špatně? A jaký má být výsledek, kam tím směřují? Že dítě nebude mít ani jeden z Vás a bude Vám odebráno? Nějak nechápu tu logiku.

Dobrý Večer když jsem otěhotněla tak jeho matka mi řekla rozkazem že se tam k ním zastěhuji a já jsem řekla že ne že mám kde bydlet s jejich syn chtěl se od tama odstěhovat a oni sním manipulovaly a mmi jsme se k vůly ním rozešly spíš on se semnou rozešel a nakecaly mu že není otec od dítete a nedávno jsme měly soud a mám malou svěřenou do péče a ona mu říkala a prosila aby mě u soudu pošpinil že se o malou nestarám a že se u nás doma chlastá jenom aby on malou dostal do péče a aby oni měla s malé nějaké peníze a on řekl že nechce malou do péče a ona mu ani nechce dávat na výživné on má příjem 7700kč a má platit stoho 2000kč ale on v 18letech podepsal aby to ona dostávala a on musí chodit na brygády a ještě s brygád jí musí dávat peníze a teď sme se daly zpět dohromady ale počítam stím jak se to ona dozví tak bude opět mezi náma dělat prblémy tak že ho bude přemlouvat ať mi sebere malou a ať se na mě vysere!! a určitě bude volat mojí sociálce na péče o dítě a mluvit nesmysli že já chlastám a že se nestarám!! ale pravda to není protože já se dobře starám o malou a nepiju alkohol!! jeho matka nasi mu nepřeje štěstí ale říkal mi že to musí ještě chvíly vydržet a pak od nich odejde ale musíme počítat s problémami

• Citovat
  • Upravit
666
8.12.16 20:02

Asi bych neřešila co by kdyby, ale až to skutečně nastane. Zbytečný stres, třeba mají jen silné řeči. Pokud už máš dítě v péči, tak jen tak další soud nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.16 21:21

Obnovuji tema dekuji

Dobry den, prosim o anonym, citlivé tema.
Hledám radu, 'mame s manželem 6 měsíční miminko a vůbec si nerozumíme. Doufam, ze se nas vztah zlepší, ale kdyby došlo na rozvod. Je nějaká možnost, ze by manžel mohl dostat naši holčičku do pece? Jsme normni dobre zajištěna rodina ja na mateřské. Oba sporadani lide ani jeden nemáme problem s pitim nebo drogami, nebo jakýkoli problem proč by nám neměla byt mala svěřena do pece. Bojim se ze kdyby došlo na nejhorší manžel by zadal o svěření do pece, mala je zatím plne kojena tak by to neslo ale co pak? Ja si neumím život bez malé představit je moje vsechno. Manžel ji taky moc miluje. A bojim se ze kdyz by slo o rozvod šel by proti me. Mate někdo zkušenost jak to chodi?

• Citovat
  • Upravit
5508
14.12.16 08:39
@Anonymní píše:
Dobry den, prosim o anonym, citlivé tema.
Hledám radu, 'mame s manželem 6 měsíční miminko a vůbec si nerozumíme. Doufam, ze se nas vztah zlepší, ale kdyby došlo na rozvod. Je nějaká možnost, ze by manžel mohl dostat naši holčičku do pece? Jsme normni dobre zajištěna rodina ja na mateřské. Oba sporadani lide ani jeden nemáme problem s pitim nebo drogami, nebo jakýkoli problem proč by nám neměla byt mala svěřena do pece. Bojim se ze kdyby došlo na nejhorší manžel by zadal o svěření do pece, mala je zatím plne kojena tak by to neslo ale co pak? Ja si neumím život bez malé představit je moje vsechno. Manžel ji taky moc miluje. A bojim se ze kdyz by slo o rozvod šel by proti me. Mate někdo zkušenost jak to chodi?

Chodí to většinou tak, že otce soud zbaví veškerých práv, umožní mu sem tam dítě vidět. Matku bude podporovat, OSPOD, soud, neziskovky. Otec, pokud dítě miluje, bude frustrovaný a staneš se největším nepřítelem, protože jsi ho oddělila od dítěte. Pak od něj lze čekat absolutně cokoliv. S největší pravděpodobnosti se ti podaří dostat dítě do péče a tahat z otce prachy. Za to zaplatíš pouze symbolickou cenu totálního rozvratu jakékoliv důvěry s otcem dítěte.
Pokud ti jde o dítě a dobré vztahy, dohodnete se s otcem dítěte, že vynecháte státní moc ze svého sporu, dohodnete se o svěření dítěte do péče obou rodičů, dohodnete si postupné rozšiřování péče o dítě podle toho, jak poroste - cca ve třech letech můžete klidně pečovat oba stejně. S takovou dohodou půjdete na soud s dobrým právníkem, protože taková dohoda je pro soudy a zejména sociálky něco, co narušuje jejich cíl rozvratu rodin, takže se vám ji budou pokoušet rozbít. Pokud bys šla touhle cestou, můžeš mi napsat a pomůžu vám s dohodou i protlačením soudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna