Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahojte holky, chci se zepat, kdyz chlap dostane 1 rok nepodminene ve veznici s ostrahou za neplaceni vyzivneho,jestli je mozne, aby si zazadal (po dobrem chovani atd) o prominuti pulky trestu…??? Tudiz ho pustili po pul roce. S par lidmi jsem se o tomhle bavila a nekdo rika ze to mozny je, druzi, ze u vyzivneho se tohle nepromiji… Tk nevim no… ![]()
Jde to.Pokud nejsou žádné problémy a pokud je to poprvé, tak je velká pravděpodobnost, že mu půlka výjde.
promiň ale nedalo mi to…
přála bys mu to celý ? já myslím,že za výživný by vězení být nemělo.
Já mám dotaz mimo OT.
Jak jsi ho do té basy dostala a kolik ti dluží?
Můj ex mi dluží 12.000,– a peníze nutně potřebuju a ač se to může zdát divné, trochu se modlím, aby mi v květnu zas nic nedal - byl by to 4. měsíc v řadě a konečně bych na něj mohla podat trestní oznámení.
sophinka píše:
promiň ale nedalo mi to…![]()
Cauvec ![]()
Souhlasim na cele care!!!
Paragraf 213 je opravdu hodne silny kafe ![]()
Určitě si může zažádat a pak je na rozhodnutí soudu, zda mu zbytek trestu promine. Měla bys být ráda, alespoň může vydělávat a platit to výživné. Ve vězení toho moc nevydělá, takže nedostaneš za tu dobu asi nic.
Ahojda, bohuzel, ale s tim Ti nepomuzu. Dikybohu,netyka se to me, ale moji kamaradky a jejiho soucasneho pritele…
Co vim, tak dluzi 21 tis. Rozsudek padl v lednu a uz ted v pulce mesice ma nastup trestu. Dekuju za vsechny reakce.
sophinka píše:
proč ne?? Kdyby otec zaplatil všechno, co mamce dlužil, místo sezení u PC bych se rochnila v bazénu uprostřed obýváku ![]()
sophinka píše:
přála bys mu to celý ? já myslím,že za výživný by vězení být nemělo. [/cita
Ja si myslim, ze za vyzivny vezeni je o.k. Samozrejme kazdy ma svuj nazor a tim ho nikomu nevnucuju
Verca182 píše:sophinka píše:proč ne?? Kdyby otec zaplatil všechno, co mamce dlužil, místo sezení u PC bych se rochnila v bazénu uprostřed obýváku
a nejlépe ještě navádět děti oproti druhému rodiči
prostě tohle je-dle mého názoru- osobní,rodinná věc,do které by soudy zasahovat neměli
nevím,prostě tohle by si měli vyřešit ti dva mezi ssebou. nechápu jak dva co se milují a přivedou na svět společně dítě se pak můžou tak nenávidět,že druhému přejí i to vězení a ještě doufají ,že tam bude co nejdéle. Co předmanželská smlouva? ![]()
Příspěvek upraven 05.05.11 v 20:57
pardon za plevelení -
farskaahooj o víkendu vše proberem,jo? už mám plán
Já znám maminku se 3 malými dětmi, co žije za 5500 měsíčně - žije u rodičů, má nižší rodičovský příspěvek na nejmenší dítě a přídavky na všechny, na další dávky nemá nárok, jedno dítě už chodí do školy, nemůže je sama bez pomoci rodičů a tchýně uživit ani omylem..
Trestní oznámení podává, ale je to zbytečné, otec nepracuje a pravděpodobně nikdy pracovat nebude. Je vedený v evidenci UP a to ho „chrání“.
Nezdá se mi ten paragraf jako silné kafe..
Jinak ano, může žádat o prominutí poloviny trestu. Mám známého, který byl zavřený za neplacené výživného a nějaký zbytek trestu mu byl prominut..
Jde to mého kamaráda nedávno na polovic pustily.A můj bývalý mi dluží přes 40tisíc na alimentech trestní oznámení na něj podávám minimálně 3krát do roka už sedm let a pořád nic tak jsem s toho jelen.