Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
sophinka píše:
ano,nechala bych je u hodné tety ,a ona si to slečna rychle rozmyslí ,ono šest dětí moc zamilovaným nepřeje![]()
už jenom naplnit jim břicha je dosti …ehm…neromantické
jen ať to taťka zkusí
![]()
Aby ses nedivila. Já začala chodit s chlapem už rozvedeným, bral si své kluky jednou za 14 dní a já se na ty víkendy hrozně těšila ![]()
I když teda šest kousků bych asi nedala
![]()
Jana206 píše:byron píše: Řekla bych, že spíše fanatici, tohle je přece tak individuální......Takhle se to přece nedá řešit ve všech případech…Co když bydlí rodiče každý v jiném městě?
Co když děti nechtějí?
Co když jeden rodič nemá zájem nebo není schopný se o dítě postarat?Já si myslím, že tu spamují právě pánové z webu stridavka.
To, co píšeš, jsou důležité otázky, je potřeba posoudit individuálně.
No, já si toho všímám poslední dobou téměř v každé diskuzi podobného tématu. Nebylo by na škodu, kdyby admin jejich působení zde omezil. Přece jen, i tato konkrétní diskuze je o něčem jiném..
Pockej,ja si nikde nic podobneho nikde nevsimla??
Kde to je treba ke cteni???
Ja nejsem proti ani pro,vzdy se musi posoudit vsechny! aspekty…
chuanitka píše:sophinka píše:Aby ses nedivila. Já začala chodit s chlapem už rozvedeným, bral si své kluky jednou za 14 dní a já se na ty víkendy hrozně těšila
ano,nechala bych je u hodné tety ,a ona si to slečna rychle rozmyslí ,ono šest dětí moc zamilovaným nepřeje![]()
jen ať to taťka zkusí
![]()
I když teda šest kousků bych asi nedala![]()
![]()
chuanitka píše:sophinka píše:Aby ses nedivila. Já začala chodit s chlapem už rozvedeným, bral si své kluky jednou za 14 dní a já se na ty víkendy hrozně těšila
jen ať to taťka zkusí
![]()
![]()
jenže on by si je nebral na víkendy
to já ![]()
Já na tyto diskuze raději moc nechodím, abych se nehádala…Už jsem si jich ale všimla…
Jen bych chtěla dodat, že střídavka může být tragédie, pokud se zvolí nevhodně.....
A pokud chlap nechápe, bez střídavé péče, že dítě potřebuje jíst, mít ošacení a chodit na kroužky, tak má v hlavě asi řezanku a nechápu, proč je to argument ke střídavce......
Jo a Jano máš pravdu, dotaz se toho netýkal…
byron píše:
Já na tyto diskuze raději moc nechodím, abych se nehádala…Už jsem si jich ale všimla…Jen bych chtěla dodat, že střídavka může být tragédie, pokud se zvolí nevhodně.....
A pokud chlap nechápe, bez střídavé péče, že dítě potřebuje jíst, mít ošacení a chodit na kroužky, tak má v hlavě asi řezanku a nechápu, proč je to argument ke střídavce......
Jo a Jano máš pravdu, dotaz se toho netýkal…
pak je otázka,jestli to byl právně zvolený partner pro pplození dětí
promiň…
sophinka píše:byron píše:pak je otázka,jestli to byl právně zvolený partner pro pplození dětí
Já na tyto diskuze raději moc nechodím, abych se nehádala…Už jsem si jich ale všimla…Jen bych chtěla dodat, že střídavka může být tragédie, pokud se zvolí nevhodně.....
Jo a Jano máš pravdu, dotaz se toho netýkal…promiň…
Prosím Tě Sophinko, kdyby ten výběr partnera byl tak jednoduchý, tak se lidi nerozváděj, na druhou sranu by se podle mého rodilo sakra málo dětí......
Někdy to zkrátka nejde, zjisti zavčasu, co je partner zač…Někdy se to všechno posere po letech…
A hlavně nikdo si nemůže být jistý, že ten jeho/její si fakt nenajde někoho jiného- nezamiluje se a nepoblázní- můžeš tu machrovat jak chceš, že bys mu dala všech šest dětí, ale v reálu bych Tě chtěla vidět......
No a hlavně třeba by ta nastávající hravě zvládla péči o šest dětí, takže…
sophinka píše:chuanitka píše:jenže on by si je nebral na víkendysophinka píše:Aby ses nedivila. Já začala chodit s chlapem už rozvedeným, bral si své kluky jednou za 14 dní a já se na ty víkendy hrozně těšila
jen ať to taťka zkusí
![]()
![]()
to já
Takhle ty si představuješ střídavou péči?
![]()
byron píše:sophinka píše:byron píše:pak je otázka,jestli to byl právně zvolený partner pro pplození dětí
Jo a Jano máš pravdu, dotaz se toho netýkal…promiň…
Prosím Tě Sophinko, kdyby ten výběr partnera byl tak jednoduchý, tak se lidi nerozváděj, na druhou sranu by se podle mého rodilo sakra málo dětí......
Někdy to zkrátka nejde, zjisti zavčasu, co je partner zač…Někdy se to všechno posere po letech…
A hlavně nikdo si nemůže být jistý, že ten jeho/její si fakt nenajde někoho jiného- nezamiluje se a nepoblázní- můžeš tu machrovat jak chceš, že bys mu dala všech šest dětí, ale v reálu bych Tě chtěla vidět......
No a hlavně třeba by ta nastávající hravě zvládla péči o šest dětí, takže…
podívej já vůbec nemám potřebu se tu s tebou dohadovat. Kdyby bylo potřeba ,o své děti se postarám … poradila jsem si v životě už s tolika překážkama ,že tohle by mě tedy nezastavilo. Ale hlavně mám víru,můj muž má víru,miluje děti a nevěřím tomu ,že by ho nějaká avantýrka dokázala oddělit od jeho dětí. To by raději umřel. A najít si nějakou neokoukanou? To by se dětem nemohl podívat do očí. to je vše . Podstata toho co jsem chtěla k tomu tématu říct,je to že vězení není řešení a doufat ,že tam otec dětí bude co nejdéle…ať už neplatí jakkoliv dlouho je ![]()
Víš - nechápu proč se do mne navážíš - nepsala jsem předsi Tobě, ale zakladatelce. ![]()
Hned v ůvodu odpovídám na její otázku a pak dodávám, že vězení tatínka ublíži nejvíce dítěti a VYSVĚTLUJI důvody - navrhuji možnou alternativu, takže FAKT nerozumím proč to rozčiluje zrovna Tebe? ![]()
Trochu ohleduplnosti by neškodilo ![]()
Máma, která nedokáže vidět pohledem svého dítěte by se nad sebou měla vážně zamyslet! Nepropaguji střídavou péči - vidím pohledem dítěte a to potřebuje jak mámu, tak tátu - ať už se to líbí, nebo ne. Každý, kdo jakýmkoliv způsobem porušuje práva dítěte se dopuští týrání - to není můj výmysl, to je popsáno jak v odborné literatuře, tak se s tím prakticky setkávají dětští psychologové - kteří vidí, jak jsou tyto děti poznamenané a citově zmrzačené. Pokud způsob, kterému se říká střídavá péče, ponechá dítěti oba - fajn. Pokud znáš jiný způsob, jak po rozvodu zachovat dítěti PLNOHODNOTNĚ oba rodiče - dej vědět - budu ho také „propagovat“. ![]()
Vše ostatní jsou pouze umělé konfrontace - nijak to zakladatelce ani jejich dítěti nepomůže. Osudy jiných žen, příběhy typu „coby kdyby“ a různých modelových situací, které účelově vykládají vždy chlapa jako toho špatného a ženskou jako tu hodnou - fakt nebudu řešit. V této diskuzi na to není prostor - to snad uznáš sama. Jen pro informaci - znám 5 párů, kterým střídavá péče funguje dokonce mezistátně a děti nadšené, zcestovalé, plno kamarádů, dokonale ovládají 3 světové jazyky a šťastné, že můžou mít oba rodiče, i když oni už spolu nebydlí.
Aneb kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Pro děti totiž neexistují hranice - pokud můžou být s milovaným a milujícím rodičem, půjdou světa kraj aníž by se cítili „hendikepovaně“ ![]()
Za pravopis se omlouvám, jsem slovenka - sice dlouhodobě žijící v čechách, ale někdy mi ta čeština ve psané podobě ujede - promiň. ![]()
byron
Víš – nechápu proč se do mne navážíš – nepsala jsem předsi Tobě, ale zakladatelce. ![]()
Hned v ůvodu odpovídám na její otázku a pak dodávám, že vězení tatínka ublíži nejvíce dítěti a VYSVĚTLUJI důvody – navrhuji možnou alternativu, takže FAKT nerozumím proč to rozčiluje zrovna Tebe? ![]()
Podívej, mně opravdu připadá dost nesmyslné na tento dotaz vypravovat o střídavé péči, to se na mě nezlob…A ano, rozčiluje mě to.......
Jak už jsem napsala, chlap, který neplatí alimenty, je u mě nehoráznej sobec a střídavá péče z něj super tatku neudělá…
A nepopírám, že někde fungovat může, ALE za určitých předpokladů......
A taky si myslím, že to jenom mohlo zaklafateku vystresovat,bylo to zkrátka mimo…
A nikde jsem se nedočetla ani nevycítila, že se zakladatelka třese na to, že půjde její ex do kriminálu…
Byli jsme upozorněni na tuto diskusi a děkujeme - některé nenávistné příspěvky proti střídavé péči jsou pro nás nejlepší reklamou… No, o nás vlastně ani tak nejde, jako o děti, které si zaslouží péči obou rodičů a ne přivlastňování si jen jedním z nich.
Střídavka píše:
Byli jsme upozorněni na tuto diskusi a děkujeme - některé nenávistné příspěvky proti střídavé péči jsou pro nás nejlepší reklamou… No, o nás vlastně ani tak nejde, jako o děti, které si zaslouží péči obou rodičů a ne přivlastňování si jen jedním z nich.
No tak nikdo tu necítí nenávist vůči střídavé péči, jen vím, že to vždycky není tak super, jak se tady snažíte vnucovat…
No, a uznáte snad i vy, Plamínku a Střídavko, že ne vždycky je vhodná.......
A ten příspěvek od Plamínka mi přišel prostě nevhodnej!
Neplatí alimenty?
Navrhneme střídavou péči- oni můžou být několik let rozvedení, po pár letech může přestat platit, tak uděláme střídavou péči, že?
Já se jen bojím, že tahle stupidní kampan bude mít za výsledek ten, že zblblí soudci budou nutit střídavku všem- za chvilku se právě nebude dbát na práva dítěte!
A zblblé sociální pracovnice..........A na přání dětí a rodičů se hledět nebude......
Muzete, prosim, vysvetlit to o tech zblblych socialnich pracovnicich? Zatim mam spis pocit (a ze jsem jich uz par videl), ze jsou spis „zblble“ tak nejak na druhou stranu a opakuji, ze dite preci patri matce a ze se to tak vzdycky delavalo, ze se deti zejmena mladsiho veku automaticky sveruji do pece matky…
A s tim pranim ditete - jak to myslite? V jakem veku by se podle vas melo k tomuto prani prihlizet? Ja verim, ze nikdo nechce vnucovat stridavku treba pro patnactileteho pubertaka, ale vy se budete opravdu ptat treba ctyrleteho ditete s kym chce byt?