Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Psala jsem, že to není vždy pravidlem, ale otec dítě po rozvodu nechce a ač je opravdu hodně bohatý tak dá jen to minimum co mu určil soud, soud to určí podle tabulek a z jeho daní což jak je v ČR známo je otec v mínusu a o majetek a životní sty se dále nikdo nezajímá a v zápětí na chodbě v soudní budově povídá dal bych matce na syna třeba o xxx tísíc více, ale proč? Takže vše matka dítěte jak jsem již psala musí zvládnout sama. Je to o lidech to ano, ale když chlap nechce má život daleko jednodušší a to někteří mužský sami o sobě říkají a mají pravdu. V zahraničí by se chlap nestačil divit a když na to tam otec nemá tak rozvedeným či svobodným matkám královsky pomáhá sociální úřad. Nikdo nepsal, aby otec dítěte živil i matku tak proč padá slovo,,chodící" peněženka. Dítě si udělat umí a pak po pár letech nic, dítě má žít na životní úrovni jako otec. Matka krom té samé finanční částky co dává otec na dítě dává matka mnohem větší částku a ještě k tomu plnou výchovu a starost o dítě, to je automatické a u otce dítěte, nelze nic??? Trošku zvláštní ne!!! Podle všeho je známo, že většinou dávají do výchovy dítě- děti matkám než otcům a kdyby se ženy takto chovaly k dítěti jako jejich otcové byl by asi všude nedostatek dětských domovů. Opět píši není to tak všude a u všech otců, ale bývá to a to často.
@Leontýna10 píše:
Psala jsem, že to není vždy pravidlem, ale otec dítě po rozvodu nechce a ač je opravdu hodně bohatý tak dá jen to minimum co mu určil soud, soud to určí podle tabulek a z jeho daní což jak je v ČR známo je otec v mínusu a o majetek a životní sty se dále nikdo nezajímá a v zápětí na chodbě v soudní budově povídá dal bych matce na syna třeba o xxx tísíc více, ale proč? Takže vše matka dítěte jak jsem již psala musí zvládnout sama. Je to o lidech to ano, ale když chlap nechce má život daleko jednodušší a to někteří mužský sami o sobě říkají a mají pravdu. V zahraničí by se chlap nestačil divit a když na to tam otec nemá tak rozvedeným či svobodným matkám královsky pomáhá sociální úřad. Nikdo nepsal, aby otec dítěte živil i matku tak proč padá slovo,,chodící" peněženka. Dítě si udělat umí a pak po pár letech nic, dítě má žít na životní úrovni jako otec. Matka krom té samé finanční částky co dává otec na dítě dává matka mnohem větší částku a ještě k tomu plnou výchovu a starost o dítě, to je automatické a u otce dítěte, nelze nic??? Trošku zvláštní ne!!! Podle všeho je známo, že většinou dávají do výchovy dítě- děti matkám než otcům a kdyby se ženy takto chovaly k dítěti jako jejich otcové byl by asi všude nedostatek dětských domovů. Opět píši není to tak všude a u všech otců, ale bývá to a to často.
Jsi dost mimo. To, že soudy dávají děti do péče matek, není zásluha matek nebo neschopnost otců, ale zločinnost soudů. Já nejsem schopen dostat děti do péče ani když se matka vůči dětem dopustila zločinu! Nejsem schopen dosáhnout stanovení alimentů úměrně příjmu a už rok mám takové alimenty, že převyšují můj příjem a musím rozpouštět majetek, který mám mimochodem menší než matka, která má VŠ a normálně pracuje. A o děti se staráme zhruba napůl (proti vůli ex). Kdybych ten dřívější majetek neměl, tak už jsem jedním z těch, co sedí v base. A že by se o to ex postarala, na to vem jed, už to zkusila 3×.
@Padre Paolo??? alimenty se vypočítávají podle věku dítěte a je to určité procento z příjmu, takže o tom jak tvé alimenty přesahují příjem a rozprodáváš majetek to snad nejde, jen pokud ti dokážou, že dokládáš velmi nízké příjmy abys tolik neplatil - tak se určují v určitém násobku, takže si otec vlastně nepomůže, když podniká a vykazuje velmi nízký příjem a pak majetek jeho je úplně jinde, pokud majetek nenabyl před podnikáním dědictvím apod., a matka se dopustila na dětech zločinu?? - to by mě zajímalo co jim provedla, protože jinak by je neměla v péči
![]()
@renda81 Příjmů jsem doložil hodně a poctivě. A co jim provedla? Ani se neptej, mohlo by se ti udělat nevolno.
@Padre Paolo píše:
@renda81 Příjmů jsem doložil hodně a poctivě. A co jim provedla? Ani se neptej, mohlo by se ti udělat nevolno.
takže asi něco závažnýho, tak to jí hlídají OSPOĎAČKY né, aby jim nemohla ublížit - to by její péče měla mít pravidelné dohledy
a jelikož píšeš, že se staráte tak napůl, tak by alimenty neměli být tak vysoké, protože se o ně oba staráte, protože to co pošleš jí by měla posílat i ona tobě pak když jsou takhle svěřené ![]()
@renda81 Sociálka sice prohlásila, že matka je magor a že by měla vyhledat odbornou psychiatrickou pomoc, ale přesto navrhují buď její péči nebo střídavku. A ponechání alimentů…
Jinde ve světě se při takovém poměru péče alimenty vůbec nestanovují, ne tak v ČR. A to ještě se soudkyně ptala, jestli platím něco nad rámec výživného, to jsem myslel, že taky podotknu, že mi maminka taky nepřispěla na naši měsíční dovolenou, tak proč bych já měl přispívat na její? Je to fakt strašné. Na jedné straně chlapi, co zatajují příjmy, neplatí a nestarají se a chudáci matky jsou sedrány z kůže, na druhé straně tátové, co se starat chtějí, ale je jim to znemožňováno a jsou ekonomicky likvidováni.
@Padre Paolo není možné, aby rodič platil větší výživné, než je jeho příjem.
@martin75
vyčerpávající odpověď - připomínky: do 25 jsme na dítě neměla moc myšlenky neměla, skončila jsem vzdělání a snažila se uchytit na trhu práce s nějakou dlouhodobější perspektivou. Jo a našla jsem si chlapíka, co proklamoval pro rodinné zaměření, hrál si se všema dětma z okolí apod.. Bohužel, vztahy i osobnosti nejsou tak statické, jak ve svém zamyšlení předpokládáš Ty. Já dojela na tu dynamiku vztahů
, to si smlouvou nepojistíš. Takže pak jsem zjistila, že ona to byla fakt jen prohlášení. Příště si hlavně půjdu dát kafe s ex potenciálního partnera, mohla jsem sebe i děti ušetřit hodně strastí až zla.
@berry4 píše:
@Padre Paolo není možné, aby rodič platil větší výživné, než je jeho příjem.
Jsem důkaz, že to možné je. Od února 2013 platím výživné ve výši 107% svého čistého příjmu. Od března 2013 žádám o snížení, a soudu je to fuk, sociálka doporučuje ponechat. A to mám příjmy řádně doložené, půlku ze zaměstnaneckého poměru, půlku z podnikání a jelikož pracuju pro firmy, musím řádně fakturovat a nemám šanci příjmy zatajit. Už je to i u Ústavního soudu.
Soud použil skvělý argument - dosud je schopen peníze sehnat, tak není důvod to měnit. Další skvělý argument, není důvod na rozhodnutí spěchat, protože spotřebované výživné se stejně nevrací. Takže skutečně čekají, až budu v exekuci. Tohle jsou soudy v ČR.
To jen abyste holky věděly, že my tátové to taky občas máme složitý a nedovoláme se spravedlnosti.
@Padre Paolo hele ty alimenty to je síla nemá tvoje ex nějaké známosti na soudě - protože to jinak není možný ![]()
@renda81 píše:
@Padre Paolo hele ty alimenty to je síla nemá tvoje ex nějaké známosti na soudě - protože to jinak není možný
Nemá. Problém je v tom, že mám dvě skupiny dětí, které živím a o které se starám a soud prostě tuhle skutečnost víceméně ignoruje. Pak soud ignoruje, že mi příjem skutečně dost klesl (o 30 tis. měsíčně), ale pořád je výrazně nadstandardní, tak proč nedojit, že?
@Padre Paolo takže odvolání proti rozsudkům proběhla?
Změna sociální pracovnice, žaloba na ni také?
@berry4 píše:Únor 2013 návrh na snížení alimentů předběžným opatřením. Zamítnuto.
@Padre Paolo takže odvolání proti rozsudkům proběhla?
Změna sociální pracovnice, žaloba na ni také?
OS měl veškeré podklady v březnu 2013 k dispozici k rozhodnutí, v dubnu 2013 mohlo být hotovo. Takhle mě nechali rok ždímat, za to mohly holky jet na dva dlouhodobé jazykové pobyty, až budou větší, místo toho to matka naházela do právníků. Sociálka s tímhle nic neudělá, nemá cenu ji napadat.
@Padre Paolo píše:
Nemá. Problém je v tom, že mám dvě skupiny dětí, které živím a o které se starám a soud prostě tuhle skutečnost víceméně ignoruje. Pak soud ignoruje, že mi příjem skutečně dost klesl (o 30 tis. měsíčně), ale pořád je výrazně nadstandardní, tak proč nedojit, že?
a jsi na to sám, nebo máš nějakého právníka - aby ti pomohl??? pokud ano, taky vyměnit a najít pořádné zvíře, v tvém případě není že okrádáš děti, ty se o ně hodně staráš, a platíš takové nehorázné částky, které převyšují tvůj příjem, takže snížení, a rozhodně by nestrádalo ani jedno z tvých dětí, ale tvá exmanželka, ona pracuje??? má příjem???
@renda81 píše:
a jsi na to sám, nebo máš nějakého právníka - aby ti pomohl??? pokud ano, taky vyměnit a najít pořádné zvíře, v tvém případě není že okrádáš děti, ty se o ně hodně staráš, a platíš takové nehorázné částky, které převyšují tvůj příjem, takže snížení, a rozhodně by nestrádalo ani jedno z tvých dětí, ale tvá exmanželka, ona pracuje??? má příjem???
Dělám si to sám, právníky používám jen tam kde to nařizuje zákon (dovolání k Nejvyššímu soudu, ústavní stížnost), ale třeba tu ústavní stížnost jsem si napsal sám a jen nechal právníkem upravit z formálního hlediska. A z čeho bych měl platit toho orávníka:-). Matka má VŠ a pracuje jako paní učitelka
Vychovává vlastním příkladem další takové slušné lidi.