Alimenty - vězení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
6.5.11 19:06
Markit.Hl píše:
Já mám dotaz mimo OT.

Jak jsi ho do té basy dostala a kolik ti dluží?

Můj ex mi dluží 12.000,– a peníze nutně potřebuju a ač se to může zdát divné, trochu se modlím, aby mi v květnu zas nic nedal - byl by to 4. měsíc v řadě a konečně bych na něj mohla podat trestní oznámení.

No, já jsem na tom podobně, jenže on si to hlídá, aby aspon něco dal…
A taky dávaj podmínku, to vím od maminek co podávaly oznámení, když pak neplatí- kriminál

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.5.11 19:07

proč třeba striktně noposílají do vězení matky ,co nedávají děti tátovi :nevim: to je hodno vězení :cert:

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.11 19:09
sophinka píše:
Verca182 píše:
sophinka píše:
promiň ale nedalo mi to… :lol: :lol: přála bys mu to celý ? já myslím,že za výživný by vězení být nemělo.
proč ne?? Kdyby otec zaplatil všechno, co mamce dlužil, místo sezení u PC bych se rochnila v bazénu uprostřed obýváku :mrgreen: a nejlépe ještě navádět děti oproti druhému rodiči :zed: prostě tohle je-dle mého názoru- osobní,rodinná věc,do které by soudy zasahovat neměli

nevím,prostě tohle by si měli vyřešit ti dva mezi ssebou. nechápu jak dva co se milují a přivedou na svět společně dítě se pak můžou tak nenávidět,že druhému přejí i to vězení a ještě doufají ,že tam bude co nejdéle. Co předmanželská smlouva? :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.05.11 v 20:57

No, ale otec má platit na děti, je to jeho vyživovací povinnost, právě proto, že jsou ty děti také jeho. A kdyby dával měsíčně jed dvě sta, tak do vězení nepůjde- z toho usuzuju, že pokud neplatí vůbec, tak je to blb a holt má smůlu

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.11 19:10
Palina.zl píše:
sophinka píše:
s kým si dítě udělám takový to mám … velice se omlouvám,ale je to tak. :think:
to zas nas..u lidí :mavam:
Souhlas…ale za předpokladu, že partner už nějaké to dítko z předchozího vztahu má. Protože jak se chová k dětem z předchozího vztahu, tak se pravděpodobně bude chovat i k těm (případným) našim. Pokud je to ale jeho první dítě, je výsledek docela nepředvídatelný :nevim:

Přesně tak…

A Sofinko, co bys udělala s tatínkem, který si děti v určné návšěvní dny nevyzvedává? Matky bys zavřela do vězení, a co bys udělala s těmito tatínky?

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.5.11 19:13

navrhla bych už při rozvodu střídavou péči :nevim: rodiče jsou přece dva,jaké návštěvní dny? má se podílet na výchově . Pokud by to odmítl tak vězení za to,že se nestará o děti. :mrgreen: :mrgreen: to je asi důvod proč se se mnou manžel nerozvede :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.05.11 v 19:15

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.11 19:13
sophinka píše:
jeanette.26 píše:
sophinka píše:
promiň ale nedalo mi to… :lol: :lol: přála bys mu to celý ? já myslím,že za výživný by vězení být nemělo.

Sophinko,

to myslíš vážně? evidentně jsi nikdy nic podobného nezažila, ale řekni mi teda tvůj návrh, jak bys některé chlapy donutila, aby platili na své dítě???
Vždyt někteří z toho mají doslova srandu, moc dobře ví, že pokud nezaplatí víc, jak 4 měsíce, tak mají problém, proto klidně ten 4. měsíc pošlou pár korun a ví, že mají zas pár měsíců klid, ale co ta matka s tím drobkem?????
a ty myslíš ,že vězení ti ty alimenty jako dá? nejde spíš o to ,aby tedy měli oba rodiče vazby na dítě a tedy i finanční výdaje? Pokud žena dítě chlapovi nedá jak je rok dlouhej,a pak se díví ,že neplatí nemá zájem o společném plánování a rozhodování o dítěti. A navíc než si s někým dítě pořídím měla bych znát jeho životní hodnoty.

Sophinko, pleteš hrušky s jabkama

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.11 19:15
sophinka píše:
navrhla bych už při rozvodu střídavou péči :nevim: rodiče jsou přece dva,jaké návštěvní dny? má se podílet na výchově . Pokud by to odmítl tak vězení za to,že se nestará o děti.

No střídává péče není vždycky vhodná......Ty to vidíš dost zjednodušeně, dítěti může klikrát ublížit. No, tvoje názory jsou dost naivní, nezlob se

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.11 19:18
sophinka píše:
ale to neber jako útok ,ale říkat pak děcku,že jsem jeho tátu dostala do kriminálu? Taky je fakt ,že dnes je rovod tak přístupný ,že je to rozhodně jednodušší řešení než na vztahu pracovat :nevim: S manželem jsem 15 let. Prošli jsme krizí ,ale prostě jsme si slíbili ,, v dobrém i ve špatném,, a svůj vztah jsme budovali. Pokud by došlo k rozvodu trvala bych na střídavé péči .

To si trvej, ale nemůžeš to brát tak, že tak je to správné por všechny ostatní......

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.5.11 19:19

dítěti střídavá péče ublíží jen tehdy,když se dva rodiče nejsou schopni domluvit o svých vlastních dětech a dělají si různé naschváli. Kdyby upřednostnili striktně právo dítěte na výchovu obou rodičů a oba by byli zodpovědní (čímž se vracím k výběru parnera)
ale když se vrátím k otázce zakladatelky… nedovedu si představit,že bych byla nucena jednou vysvětlovat svému dítěti,že jsem jeho tátu dostala do kriminálu a ještě ještě bych doufala v co nejdelší pobyt :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3751
6.5.11 19:20
sophinka píše:
Palina.zl píše:
sophinka : pravda - a většina z nás rozvedených si partnera nevybírala pečlivě a šla do svatby/vztahu s tím, že se za pár let rozvede/rozejde…
Ironie - prostě mi to nedá. Jasně, že jsou případy, kdy holka věří na takovou hloupost, jako že se partner po svatbě znění. Nebo kdy si prostě vezme blbce. Ale paušalizovat to? Přijde mi to jako jednostranný pohled člověka, který měl to štěstí, že mu to prostě vyšlo. Nicméně - názor neberu :kytka:
tak to myšleno není,ale zodpovědný výběr je v tom ,že se známe dostatečně dlouhou dobu ,znám jeho rodinné poměry -jak to u nich chodí ,jak se chová táta,máma,sourozenci a jak se chovají k sobě navzájem. Ještě jsem např. neviděla u křesťanských rodin (čímž nemyslím tradici ale i víru) že by spolu chodili ,vzali se naslibovali si lásku až do smrti a za pár let by se honili po soudech,kriminálech a dětem vyprávěli co mají za hrozného rodiče…

Sophinko a co to je dostatečně dlouhou dobu????? Já žila s chlapem 7 let a po 7 letch se z něj vyklubal lhář a ze dne na den si našel jinou. Znala jsem jeho rodiné poměry (jeho rodiče jsou stále spolu v dobrém). Tak by mě zajímalo co je to zodpovědný výběr partnera a znát ho dostatečně dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
6.5.11 19:23
byron píše:
sophinka píše:
ale to neber jako útok ,ale říkat pak děcku,že jsem jeho tátu dostala do kriminálu? Taky je fakt ,že dnes je rovod tak přístupný ,že je to rozhodně jednodušší řešení než na vztahu pracovat :nevim: S manželem jsem 15 let. Prošli jsme krizí ,ale prostě jsme si slíbili ,, v dobrém i ve špatném,, a svůj vztah jsme budovali. Pokud by došlo k rozvodu trvala bych na střídavé péči .
To si trvej, ale nemůžeš to brát tak, že tak je to správné por všechny ostatní......

nikomu neříkám,aby se řídil mím názorem. Já si vážím svého manžela,jak moc se zapojuje do výchovy a i kdyby by došlo k našemu rozvodu ,nic by se neměnilo na naší společné výchově dětí. A jsem přesvědčená,že i na alimentech bychom se dohodli.

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.11 19:23
sophinka píše:
dítěti střídavá péče ublíží jen tehdy,když se dva rodiče nejsou schopni domluvit o svých vlastních dětech a dělají si různé naschváli. Kdyby upřednostnili striktně právo dítěte na výchovu obou rodičů a oba by byli zodpovědní (čímž se vracím k výběru parnera)
ale když se vrátím k otázce zakladatelky… nedovedu si představit,že bych byla nucena jednou vysvětlovat svému dítěti,že jsem jeho tátu dostala do kriminálu a ještě ještě bych doufala v co nejdelší pobyt :nevim:

Ty to tak překrucuješ a zjednodušuješ......

Hele nedostal se tam ten chlap náhodou sám?

A střídavou péči třeba tatínek nechce, to bys mu to jako nutila? Jseš trošku mimo

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.11 19:25
sophinka píše:
byron píše:
sophinka píše:
nikomu neříkám,aby se řídil mím názorem. Já si vážím svého manžela,jak moc se zapojuje do výchovy a i kdyby by došlo k našemu rozvodu ,nic by se neměnilo na naší společné výchově dětí. A jsem přesvědčená,že i na alimentech bychom se dohodli.

No tak si ho važ a uvědom si že nejsou všichni chlapi takoví, to je celý…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.5.11 19:25
domisek.b píše:
sophinka píše:
Palina.zl píše:
sophinka : pravda - a většina z nás rozvedených si partnera nevybírala pečlivě a šla do svatby/vztahu s tím, že se za pár let rozvede/rozejde…
Ironie - prostě mi to nedá. Jasně, že jsou případy, kdy holka věří na takovou hloupost, jako že se partner po svatbě znění. Nebo kdy si prostě vezme blbce. Ale paušalizovat to? Přijde mi to jako jednostranný pohled člověka, který měl to štěstí, že mu to prostě vyšlo. Nicméně - názor neberu :kytka:
tak to myšleno není,ale zodpovědný výběr je v tom ,že se známe dostatečně dlouhou dobu ,znám jeho rodinné poměry -jak to u nich chodí ,jak se chová táta,máma,sourozenci a jak se chovají k sobě navzájem. Ještě jsem např. neviděla u křesťanských rodin (čímž nemyslím tradici ale i víru) že by spolu chodili ,vzali se naslibovali si lásku až do smrti a za pár let by se honili po soudech,kriminálech a dětem vyprávěli co mají za hrozného rodiče…
Sophinko a co to je dostatečně dlouhou dobu????? Já žila s chlapem 7 let a po 7 letch se z něj vyklubal lhář a ze dne na den si našel jinou. Znala jsem jeho rodiné poměry (jeho rodiče jsou stále spolu v dobrém). Tak by mě zajímalo co je to zodpovědný výběr partnera a znát ho dostatečně dlouho :mrgreen:

tak rodinné poměry nejsou jen o tom ,že jsou spolu. Když poznáváš hodnoty jeho rodiny dá se usuzovat,jaké hodnoty bude mít v budoucnu i tvůj partner. Je fakt,že samozřejmě to neplatí ve 100 % případů někdo se prostě jako de..l narodí.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.5.11 19:28
byron píše:
sophinka píše:
ale když se vrátím k otázce zakladatelky… nedovedu si představit,že bych byla nucena jednou vysvětlovat svému dítěti,že jsem jeho tátu dostala do kriminálu a ještě ještě bych doufala v co nejdelší pobyt :nevim:

Ty to tak překrucuješ a zjednodušuješ......

Hele nedostal se tam ten chlap náhodou sám?

A střídavou péči třeba tatínek nechce, to bys mu to jako nutila? Jseš trošku mimo

nevím co zjednodušuji . Já děti miluji a totéž očekávám ve stejné míře lásky i péče od partnera. Kdyby mi u rozvodu navrhli střídavou péči ,nebo návštěvy jednou za 14 dnů a já si vybrala návštěvy,asi by to znamenalo,že v celém soužití od narození dětí byl asi někde problém,když bych se jich jednoduše vzdala,ne? hele nechci se hádat . hezký víkend

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna