Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
martin75 píše:byron píše:
No a Martine tedy - navážel ses hezky, jen co je pravda........
Prezentuješ se jako dobrý otec ale zuby nehty tady bráníš nezodpovědné lemply.....Ale to je omyl, ja nebranim nezodpovedne lemply. Ja jen rikam, ze nic neni cernobile a hazet vsechnu spinu na otce, ktereho by asi podle Chatline bylo nejlepsi popravit se mi nejak nezda… A zejmena se mi nelibi ten ton pomsty, kdy uz vubec nejde o nejake reseni situace…
Ano, neznam jeji pripad (jako ona nezna muj), ale uz jen z toho co pise povazuji z jeji strany za nezodpovedne a krajne riskantni s takovym clovekem zakladat rodinu:
- Pise, ze ma starsi dite z prvniho manzelstvi… Kdyz se s nim tedy seznamila, tak snad mohla vedet jaky zajem o sveho potomka projevuje, zda si ho bere alespon na vikendy, na prazdniny, slavi s nim narozky a celkove se mu venuje… Tak jak to tedy bylo?
- Pise, ze otec byl vzdycky jen sama hospoda a kamaradi - tak proc s takovym clovekem zaklada rodinu, kdyz uz od zacatku s nim byla nespokojena?
Promite, ale fakt nechapu… A k me vlastni situaci? Ja nikdy zadne vyzivne vymerene nemel, tak nemuzu byt jeho neplaticem, timpadem take lemplem a potencionalnim kriminalnikem.
Ciste dobrovolne a jen na zaklade meho vlastniho zavazku posilam matce naseho 4leteho ditete 5000 mesicne a dale pak na ucet kluka sporim mesicne dalsich 4 800,–. K tomu se o kluka staram vzdy od utery do nedele (tj. 40% casu), platim skolku, kupuji obleceni, hracky atd… Nejake dalsi pripominky a narazky? Co bych hlavne nikdy neudelal je to, ze bych na mamu naseho kluka podaval trestni oznameni abych ji dostal do kriminalu a to at by situace byla jakakoliv. Zejmena pak proto, abych se ji pomstil.
Ne každý je tak zodpovědný jako ty.Takhle totiž může mluvit jen člověk,který neví co je to šetřit každej desetník,jen aby dítě mělo jogurt nebo ovoce a aby nijak netrpělo tím,že jeho otec je idiot a nezodpovědnej debil.Ještě jsem to tu nenapsala,ale každý si zaslouží dostat druhou šanci,já mu jí dala…a proto jsem ta špatná?Právě naopak!!!!Nebudu tu rozebírat co a jak bylo,když jsme spolu žili a co bylo předtím,jediné co zde mohu k tomuto tématu ještě dodat je,že každému neplatiči-který neplatí úmyslně dobře tak…V obchodě se taky neda koupit chleba a nezaplatit,oblečení,obuv a strava-nepočítám k tomu bydlení a náklady na něj,to vše něco stojí a nic není zadarmo a já jsem to vše musela ve 20ti letech zvládat sama…Jo,nenávist ze mě sálá a já se za to nestydím,stydět by se měl dotyčný,protože ON jako chlap selhal a ještě je na to hrdej.A že jsem si s ním založila rodinu?Ne nadarmo se říká že nejhorší je srážka s blbcem,ale já si ty následky vychutnávám,protože můj syn je moje životní štěstí a to je pro mě podstatné.A otci?Dobře mu tak!!!!!! ![]()
Jeste stesti ze ne z kazde matky nejde takova zloba jako ze zakladatelky.
Jinak naprosty souhlas se Sophinkou v tom ze vy jste si toho partnera vybrali a vy si neste nasledky.Ve vetsine pripadu si za to ta zenska muze sama.
mam kamaradku ktera ma skoro 2letou holku.Zustala sni sama.Ex pritel ji uz 2× nezaplatil.Kdyz jsme se bavili tak rekla ze kasle i na to pokud by nplatil dal ze neni pomstichtiva mrcha ktera by ho poslala do vezeni nebo exekuci.Ano dluzi ji zatim 2× 1500 ale sama rekla ze to zvladne i bez tech penez pac opravdu ji to nevytrhne.A ze si to slize nebot mohla tusit ze to tak dopadne kdyz si nasla DEBILA a uz tenkrat to mohla vedet kdyz spolu chteli mimi on uz jedno dite mel.Takze ne kazda je takova jako zakladatelka.
2× nezaplatil ale nejsou spolu uz trictvrte roku o malou se nezajima nechce ji vidat a to rekla ze nema nejmensi problem aby za nou prisel aji kdy by ji mel platit.ALe za tu dobu byl za ni pouze jednou nechce ji vidat.
kattkka píše:
Jeste stesti ze ne z kazde matky nejde takova zloba jako ze zakladatelky.
Jinak naprosty souhlas se Sophinkou v tom ze vy jste si toho partnera vybrali a vy si neste nasledky.Ve vetsine pripadu si za to ta zenska muze sama.
mam kamaradku ktera ma skoro 2letou holku.Zustala sni sama.Ex pritel ji uz 2× nezaplatil.Kdyz jsme se bavili tak rekla ze kasle i na to pokud by nplatil dal ze neni pomstichtiva mrcha ktera by ho poslala do vezeni nebo exekuci.Ano dluzi ji zatim 2× 1500 ale sama rekla ze to zvladne i bez tech penez pac opravdu ji to nevytrhne.A ze si to slize nebot mohla tusit ze to tak dopadne kdyz si nasla DEBILA a uz tenkrat to mohla vedet kdyz spolu chteli mimi on uz jedno dite mel.Takze ne kazda je takova jako zakladatelka.
2× nezaplatil ale nejsou spolu uz trictvrte roku o malou se nezajima nechce ji vidat a to rekla ze nema nejmensi problem aby za nou prisel aji kdy by ji mel platit.ALe za tu dobu byl za ni pouze jednou nechce ji vidat.
Nikdo se nedohaduje o tom,že si za to neseme následky,ale pořád je to o tom,že když neplatí,tak ať si nese následky i on.Ty které si to nechávají líbit by si měly uvědomit,že to nejsou peníze pro ně ale pro děti,o což je vlastně tím pádem okrádají i ony.Neřekla bych nic,kdyby se zajímal a já věděla,že třeba nemá práci nebo že si vydělá jen minimum na přežití,kdybych prostě viděla snahu se o děti zajímat,ale takhle,stojím si za tím,že takovým to nesmí jen tak procházet.Jo holt,asi jsem pomstychtivá mrcha,když chci jen a pouze to,co patří našemu synovi a nemíním ho o to oškubat,abych se snížila na úroveň bývalého.To už by pak mohli všichni jen tak v klídku dlužit a to bez trestu,kdyby každá uvažovala jako ty a nebo Sophinka…A to už hraničí s anarchií,která se prozatím díky bohu ještě v našem státě nedostala do čela vlády!!!!!Zákony platí pro každého.Všichni jsme povinni je dodržovat a když je někdo nedodržuje,tak za to musí nést následky.Mě dluží 38 tisíc,to se těch peněz pro kluka mám jen tak zříct jen proto,abych nebyla za mrchu,která ho tahá po vězení?No,tak pardon,ale pro někoho je to nic pro někoho jmění a já synovi ty peníze nemíním jen kvůli špatným názorům lidí vzít.Peníze patří v první řadě synovi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tvojí kamarádce dluží pouze 3 tisíce,takže chápu,že se po nich nepídí,můžeme si napsat za 4 roky pravidelného neplacení,jestli to nechá jen tak ležet a běžet…Občas by jste vy kritikové měli přemýšlet nad tím co píšete,když už tuhle situaci sami neřešíte a neznáte!!!!!!
![]()
me by zajimalo pokud by se ten tvuj zajimal a chtel si ho brat jestli mu ho zacnes davat.Akorat by tu vznikla dalsi diskuze nechci davat dite otci musim.Nic jineho.to je to smutne.podle toho jak se projevujes by to mu tak bylo.dluzis nepujcim ti dite.
Jenze to, ze ho dostanete do kriminalu, kde si bude valet sunky pul roku, ci rok vubec nepomuze tomu, ze byste tim pro zvysila sanci dostat nejake penize pro syna. Naopak ten dluh jeste naroste a sance celou situaci nejak urovnat klesne. Tim padem s vami souhlasim, ze jste jen „pomstichtiva mrcha“ (vase slova). Dluh by mel byt vymahan v jako kazdy jiny dluh v exekucnim rizeni, to ze si vas byvaly pujde sednout nic nevyresi. Ale vam nejde o reseni, ale o pomstu.
Muj pocit je, ze chyba se stala uz nekde na zacatku, kdy jste podcenila jak se tenhle ptacek stara o sve prvni dite (mozna vam to naopak tehdy vyhovovalo, ze to „cizi“ dite pro nej vlastne neexistuje) a ani vam se nepodarilo jej zapojit do vychovy vaseho spolecneho ditete.
Otce vaseho spolecneho ditete tedy berete spis asi jen jako zdroj penez a kdyz neplati, tak vam nezbyva nez dsit ohen a siru na toho pacholka tady na diskusich a mezi kamaradkami.
martin75 píše:
Jenze to, ze ho dostanete do kriminalu, kde si bude valet sunky pul roku, ci rok vubec nepomuze tomu, ze byste tim pro zvysila sanci dostat nejake penize pro syna. Naopak ten dluh jeste naroste a sance celou situaci nejak urovnat klesne. Tim padem s vami souhlasim, ze jste jen „pomstichtiva mrcha“ (vase slova). Dluh by mel byt vymahan v jako kazdy jiny dluh v exekucnim rizeni, to ze si vas byvaly pujde sednout nic nevyresi. Ale vam nejde o reseni, ale o pomstu.Muj pocit je, ze chyba se stala uz nekde na zacatku, kdy jste podcenila jak se tenhle ptacek stara o sve prvni dite (mozna vam to naopak tehdy vyhovovalo, ze to „cizi“ dite pro nej vlastne neexistuje) a ani vam se nepodarilo jej zapojit do vychovy vaseho spolecneho ditete.
Otce vaseho spolecneho ditete tedy berete spis asi jen jako zdroj penez a kdyz neplati, tak vam nezbyva nez dsit ohen a siru na toho pacholka tady na diskusich a mezi kamaradkami.
kattkka píše:
me by zajimalo pokud by se ten tvuj zajimal a chtel si ho brat jestli mu ho zacnes davat.Akorat by tu vznikla dalsi diskuze nechci davat dite otci musim.Nic jineho.to je to smutne.podle toho jak se projevujes by to mu tak bylo.dluzis nepujcim ti dite.
Kdyby se zajímal od začátku,tak tahle situace by NIKDY nevznikla…Čekám a doufám,že jednou se chytne ženské-když už není schopnej to pochopit sám,která mu pomůže a časem se třeba zajímat začne a i když by mi to bylo proti srsti,tak bych mu to nezakázala.Já se ho naprosila až dost…Stojím si za tím,že otec má stejná práva ale taky povinnosti jako matka…I když možná působím jako svině,tak bych tomuhle nebránila,ale zase-musel by k němu chtít syn-kterej svého biologického otce vůbec nezná a ne mojí vinou!A když by k němu nechtěl,tak bych ho nenutila a otec by se nemohl zlobit,po 4 letech se zjevit a najednou chtít syna?Muselo by to všechno být postupně,aby si kluk zvykl…nesuď jen podle toho,že chci výživné a dělám pro to všechno a nepleť hrušky a jablka dohromady!!!!!!Pořád je to jeho otec-což je jeden z důvodů,proč jsem nesouhlasila aby manžel syna adoptoval…Otec má jak práva tak i povinnosti a jak je bude a nebude dodržovat,je jen na něm a za vše si musí nést následky.Takhle to prostě v životě chodí a obejít se to nedá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Martine, v první řadě jsem vůbec nechtěla vyzvídat, jak to máš doma Ty.........
Jinak nikdo nezpochybnuje, že se člověk může dostat do problémů a platit prostě nemůže, nebo může platit méně…to není problém doložit a dohodnout se- i soudně…
Tady je ale asi řeč o tom, když se muž cílené, schválně vyhýbá placení- dělá psí kusy, aby svému dítěti nemusel dát nějakou korunu- na jeho potřeby, a to mi přijde sprostý…
Ještě k tomu výběru partnera- není to tak jednoduché, sám máš druhou partnerku ted? Jestli sparávně chápu?
Jak to řekla Madlička- okradení, zavraždění, znásilněné- ty si za to můžou také sami?
Co bys řekl třeba Ondřejovi Neffovi- jeho dceru zavraždil její manžel, když se s ním chtěla rozejít- holt byla blbá- měla s tím počítat?
byron píše:
Martine, v první řadě jsem vůbec nechtěla vyzvídat, jak to máš doma Ty.........Jinak nikdo nezpochybnuje, že se člověk může dostat do problémů a platit prostě nemůže, nebo může platit méně…to není problém doložit a dohodnout se- i soudně…
Tady je ale asi řeč o tom, když se muž cílené, schválně vyhýbá placení- dělá psí kusy, aby svému dítěti nemusel dát nějakou korunu- na jeho potřeby, a to mi přijde sprostý…
Ještě k tomu výběru partnera- není to tak jednoduché, sám máš druhou partnerku ted? Jestli sparávně chápu?
Jak to řekla Madlička- okradení, zavraždění, znásilněné- ty si za to můžou také sami?
Co bys řekl třeba Ondřejovi Neffovi- jeho dceru zavraždil její manžel, když se s ním chtěla rozejít- holt byla blbá- měla s tím počítat?
Ahoj,
ja nemam problem vyjevit jak to mam ja - a kdyz uz jsem tady hazen do jednoho pytle s neplaticema, tak se logicky branim - nikdy jsem nic nikomu nedluzil a vyzivne jsem nikdy vymerene nemel.
S tim neplacenim - nezlobte se, ale nejak se mi to nezda… Ten chlap nema vubec zadny majetek? Rozdal vsechno co proste v zivote mel, nema zadny ucet, platebni kartu, auto, zije na ulici, necha se poslat na rok do vezeni, v podstate nemuze byt nikdy zamestnan, pravdepodobne si neplati ani zdravotni pojisteni, nebude mit duchod, musi odmitnout veskere pripadne dedictvi… a to kvuli blbe tisicovce mesicne? Ten dluh ani v absolutni vysi (jak pise Chatline) neni tak preci vysoky aby si preci kvuli tomu clovek znicil zivot a dobrovolne se vydal na cestu nemajetneho bezdomovce s tim, ze asi do konce zivotu poputuje po kriminalech, protoze ten dluh najust neuhradi?
A s tim za co si kdo muze - myslim, ze je treba posuzovat individualne. Chatline mela vybornou moznost poucit se z toho, jak se jeji partner choval ke sve byvale partnerce a svemu prvnimu diteti. Sama take priznava, ze byl porad „sama hospoda a kamaradi“.
Tak v takovem pripade to je asi stejne, jako kdyz se ovesim zlatem, na krk dam drahej fotak a pujdu se prochazet pulnoci do romskeho gheta. A kdyz mne (ach to prekvapeni) nekdo okrade, tak budu vyrvavat tady na foru, jaky jsou to osklivci, ze mne okradli…
Já jsem tě nikam neházela- do žádného pytle......Jen jsme řekla, že právě, že jsi dobrý otec, se divím, že hájíš taková individua…
Kazda mince ma dve strany.
Znam pripad/a nemusim chodit daleko/ matky ,ktera si na nepravem vyexekuovanem vyzivnem na syna zalozila sve image......A ze se timto jejim cinem naprosto znicil vztah otec-syn,je nasnade.
Proto proste hledam taky za kazdym'A' taky jiste ‚B‘.Nic vic.nic min.
byron píše:
Já jsem tě nikam neházela- do žádného pytle......Jen jsme řekla, že právě, že jsi dobrý otec, se divím, že hájíš taková individua…
O toho otce mi zas az tolik nejde - poukazuji spis na nesmyslnost vezneni pro dluh na vyzivnem. Nejvic mi je lito toho kluka a cele te situace, kdy vlastne o jednoho z rodicu prisel. Netroufam si ani spekulovat co vlastne bojovne a pomstychtive naladena chatline vypravi o tatovi tomu klukovi doma… ![]()
Kdyby platil,tak se do takových problémů vůbec nedostal,majetek?Ten měl,ale protože začal hrát bedny a bavit se s kamarády,tak vše skončilo v rukách exekutorů a tech,kterým dlužil.Pracuje,ale pracuje na černo,soc.a zdr.si neplatí,což je další důvod proč dělá na černo,kdyby dělal na smlouvu nebo živnost,tak mu celá výplata půjde na dluhy a on by se neměl za co bavit.Jsem z malého města a i když o to nestojím,tak vím o 80% jeho života.Kdyby platil výživné od začátku,tak by mu nikdy nenarostl takový dluh a nikdy by nešel do vězení-aspoň teda ne kvůli výživnému.Já si nestěžuju na život s ním,ale na jeho přístup po rozchodu…Martine,taky jsi dostal druhou šanci a to třeba tvoje nynější žena taky tak bere,taky řešila Tvoji minulost a vrtala se v ní a zjišťovala,jesti jsi špatnej nebo dobrej a jestli budeš dobrý otec?Tvoje první žena má třeba jiný názor,ale druhá ti dala druhou šanci a ty jsi ji využil,rozvod podle tebe taky byl chyba exmanželky a ne tvoje protože ona vlastně za všechno může?,poučil ses a o dítě se poctivě zajímáš,staráš a pečuješ,jsi prostě super táta,ale uvědom si,že takových moc není,ale každý si zalouží druhou šanci.Já ji dostala taky,teď už jsem rok a půl vdaná a snažíme se o druhé mimi a jsem šťastná a vděčná za druhou šanci na normální život.Holt,někdo se poučí a někdo šance promarní,každý má svůj rozum a svoje myšlení…
Martien, ono to opravdu není jednoduché- mám s tím své zkušenosti- trestní oznámení jsem nepodávala, ale musela udělat jiná opatření.........
Otec o děti zájem nemá, dokonce mi sám říká- tak mě udej, klidně půjdu do kriminálu.......
Jasně, že mi můžeš namítat, že jsme si špatně vybrala- ale to já vím, že jsme si špatně vybrala
, ale zpočátku to vypadalo všechno jinak.....
Ale ty alimenty jsou určené pro děti- takže mu je prostě neodpustím......Jinak ex je schopnej mi zavolat a zeptat se, jestli mu půjčím peníze
.
Hele, já si taky neumím představit, že by šel do vězení, pořád je to otec mejch dětí a nic se tím nevyřeší- ale nezazlívám to nikomu, a kdo to nezažil, fakt to nemůže posuzovat…
Proto chápu Chatline........
přesně tak,yl mladej,blbej a vzal si první krávu co mu přišla do cesty. Trpí tím zbytek života. A bohužel především ty děti …