Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
s kým si dítě udělám takový to mám … velice se omlouvám,ale je to tak. ![]()
to zas nas..u lidí ![]()
sophinka píše:
s kým si dítě udělám takový to mám … velice se omlouvám,ale je to tak.
to zas nas..u lidí
Souhlas…ale za předpokladu, že partner už nějaké to dítko z předchozího vztahu má. Protože jak se chová k dětem z předchozího vztahu, tak se pravděpodobně bude chovat i k těm (případným) našim. Pokud je to ale jeho první dítě, je výsledek docela nepředvídatelný ![]()
moje mamka byla rozvedená a můj vlastní otec na mě a na bráchu dlužil prachy, ještě za totáče, seděl za to a stejně v roce 1986 spáchal sebevraždu a ještě po něm zůstal dluh na alimentech něco přes 10.tis., což byly kdysi prachy, navíc kdysi se v kriminále muselo makat. Dnes bohužel tam práce téměř není a teď, když ho pustí bude na tom ještě hůř, protože, aby si našel práci, tak většinou chtějí všude čistý tr. rejstřík, takže pokud bude bez práce, nebude mít s čeho alimenty platit, což je logické a stává se z toho začarovaný kruh.
Anulka píše:
moje mamka byla rozvedená a můj vlastní otec na mě a na bráchu dlužil prachy, ještě za totáče, seděl za to a stejně v roce 1986 spáchal sebevraždu a ještě po něm zůstal dluh na alimentech něco přes 10.tis., což byly kdysi prachy, navíc kdysi se v kriminále muselo makat. Dnes bohužel tam práce téměř není a teď, když ho pustí bude na tom ještě hůř, protože, aby si našel práci, tak většinou chtějí všude čistý tr. rejstřík, takže pokud bude bez práce, nebude mít s čeho alimenty platit, což je logické a stává se z toho začarovaný kruh.
Ano.
Presne ‚vo tom to je‘ ![]()
Anulka píše:
je rozdíl mezi tím když chlap platit nemůže, a když nechce, místo toho prachy prochlastává a prohrává v automatech
myslím že většina normálních ženských by pochopila že chlap který je mizině může těžko platit alimetnty
znám pár případů (dva:-)) chlapů který si udělaly děti, rodinu opustily a ted si vesele užívají, o děti zájem namají natož aby se je snažily zabezpečeit
sophinka píše:
promiň ale nedalo mi to…![]()
přála bys mu to celý ? já myslím,že za výživný by vězení být nemělo.
Sophinko,
to myslíš vážně? evidentně jsi nikdy nic podobného nezažila, ale řekni mi teda tvůj návrh, jak bys některé chlapy donutila, aby platili na své dítě???
Vždyt někteří z toho mají doslova srandu, moc dobře ví, že pokud nezaplatí víc, jak 4 měsíce, tak mají problém, proto klidně ten 4. měsíc pošlou pár korun a ví, že mají zas pár měsíců klid, ale co ta matka s tím drobkem?????
jeanette.26 píše:sophinka píše:
Sophinko,
to myslíš vážně? evidentně jsi nikdy nic podobného nezažila, ale řekni mi teda tvůj návrh, jak bys některé chlapy donutila, aby platili na své dítě???
Vždyt někteří z toho mají doslova srandu, moc dobře ví, že pokud nezaplatí víc, jak 4 měsíce, tak mají problém, proto klidně ten 4. měsíc pošlou pár korun a ví, že mají zas pár měsíců klid, ale co ta matka s tím drobkem?????
a ty myslíš ,že vězení ti ty alimenty jako dá? nejde spíš o to ,aby tedy měli oba rodiče vazby na dítě a tedy i finanční výdaje? Pokud žena dítě chlapovi nedá jak je rok dlouhej,a pak se díví ,že neplatí nemá zájem o společném plánování a rozhodování o dítěti. A navíc než si s někým dítě pořídím měla bych znát jeho životní hodnoty.
sophinka píše:jeanette.26 píše:a ty myslíš ,že vězení ti ty alimenty jako dá? nejde spíš o to ,aby tedy měli oba rodiče vazby na dítě a tedy i finanční výdaje? Pokud žena dítě chlapovi nedá jak je rok dlouhej,a pak se díví ,že neplatí nemá zájem o společném plánování a rozhodování o dítěti. A navíc než si s někým dítě pořídím měla bych znát jeho životní hodnoty.sophinka píše:
Sophinko,
Ačkoli s tebou souhlasím, že: „vězení není řešení“, tak tohle mě nadzvedlo. Já třeba exmanželovi nikdy nebránila ve styku s Matym. Naopak. I když o něj 10 měsíců zájem nejevil a nepřijel za ním, snažila jsem se udržet mezi nimi alespoň telefonický kontakt.
Co se týká výběru potenciálního otce, tak platí to, co jsem uvedla v příspěvku výše. Ne vždy je situace předvídatelná. A i když má partner stejné životní hodnoty, není nikde napsáno, že se to nemůže po rozvodu/rozchodu změnit…Můj ex vždycky děti miloval, nedělalo mu problémy dávat do „rodinného rozpočtu“ - stejně jako já - celý svůj příjem a rád Matymu nakupoval. Netuším, z čeho jsem měla usoudit, že výživné od něj nakonec budu muset vymáhat exekučně. Naštěstí se „po nátlaku“ své mámy - mé tchýně - dal znovu dohromady.....
V určitých případech je možné, aby za otce platila alimenty sociálka, mám pocit, že je to právě případ, kdy je otec nezletilého dítěte ve vězení, s tím, že sociálka bude později na otci dítěte zaplacené alimenty vymáhat..
Ale o tom diskuze není. Zakladatelka se přece jen ptala, jestli je možné, že mu bude prominut trest.
To, že otec má o dítě zájem a matka mu ho třeba nechce předávat ani umožnit kontakt, je věc jiná. Každý případ je individuální.
A jsou i případy, kdy by otci kontakt umožněn byl a on nemá zájem, postupně ho ztratí a ani neplatí alimenty..
Mám pocit, že ten, kdo nezažil v tomto případě smůlu, nemůže pochopit. Někteří vám Sophinko a ostatním ze stejným názorem můžou závidět, že jste se hned a napoprvé šťastně vdali a vaši manželé jsou vám oporou..
Jinak když je otec ve vězení za neplacení alimentů nebo z jiného důvodu, matka je samoživitelka, nedostává alimenty ani ze sociálky, tak si tyto peníze vybere formou jiných sociálních dávek. Bere se v potaz, že otec je ve vězení, neplatí alimenty, výživné se nepočítá pro výpočet dávky a dávka je vyšší..
Ano, vězení je svým způsobem řešení. To, že se tam někteří mají jako „ve vatičce“, samé výchovné programy, posilovna, sauna, dílny, odpočinek, s tím souhlasím.
To, že po výkonu trestu bude mít problém s nalezením zaměstnání, je pravda, ale ve většině měst funguje sociální kurátor, který pomáhá osobám, které se z výkonu trestu vrátili. I osoby z výkonu trestu mají nárok na určitou sociální dávku.
Palina.zl píše:sophinka píše:Ačkoli s tebou souhlasím, že: „vězení není řešení“, tak tohle mě nadzvedlo. Já třeba exmanželovi nikdy nebránila ve styku s Matym. Naopak. I když o něj 10 měsíců zájem nejevil a nepřijel za ním, snažila jsem se udržet mezi nimi alespoň telefonický kontakt.jeanette.26 píše:a ty myslíš ,že vězení ti ty alimenty jako dá? nejde spíš o to ,aby tedy měli oba rodiče vazby na dítě a tedy i finanční výdaje? Pokud žena dítě chlapovi nedá jak je rok dlouhej,a pak se díví ,že neplatí nemá zájem o společném plánování a rozhodování o dítěti. A navíc než si s někým dítě pořídím měla bych znát jeho životní hodnoty.sophinka píše:
Sophinko,
Co se týká výběru potenciálního otce, tak platí to, co jsem uvedla v příspěvku výše. Ne vždy je situace předvídatelná. A i když má partner stejné životní hodnoty, není nikde napsáno, že se to nemůže po rozvodu/rozchodu změnit…Můj ex vždycky děti miloval, nedělalo mu problémy dávat do „rodinného rozpočtu“ - stejně jako já - celý svůj příjem a rád Matymu nakupoval. Netuším, z čeho jsem měla usoudit, že výživné od něj nakonec budu muset vymáhat exekučně. Naštěstí se „po nátlaku“ své mámy - mé tchýně - dal znovu dohromady.....
ano zafungovala rodina a tak je to v pořádku. Já vycházím prvotně z předpokladu,že partnera si vybírám pečlivě a na celý život.(mimo případy.kdy týrá mě nebo děti) Většinou se dá usuzovat jaký je to člověk podle je ho rodiny,jeho zázemí,hodnotách,prioritách…
sophinka : pravda - a většina z nás rozvedených si partnera nevybírala pečlivě a šla do svatby/vztahu s tím, že se za pár let rozvede/rozejde…
Ironie - prostě mi to nedá. Jasně, že jsou případy, kdy holka věří na takovou hloupost, jako že se partner po svatbě znění. Nebo kdy si prostě vezme blbce. Ale paušalizovat to? Přijde mi to jako jednostranný pohled člověka, který měl to štěstí, že mu to prostě vyšlo. Nicméně - názor neberu ![]()
ale to neber jako útok ,ale říkat pak děcku,že jsem jeho tátu dostala do kriminálu? Taky je fakt ,že dnes je rovod tak přístupný ,že je to rozhodně jednodušší řešení než na vztahu pracovat
S manželem jsem 15 let. Prošli jsme krizí ,ale prostě jsme si slíbili ,, v dobrém i ve špatném,, a svůj vztah jsme budovali. Pokud by došlo k rozvodu trvala bych na střídavé péči .
Palina.zl píše:
sophinka : pravda - a většina z nás rozvedených si partnera nevybírala pečlivě a šla do svatby/vztahu s tím, že se za pár let rozvede/rozejde…
Ironie - prostě mi to nedá. Jasně, že jsou případy, kdy holka věří na takovou hloupost, jako že se partner po svatbě znění. Nebo kdy si prostě vezme blbce. Ale paušalizovat to? Přijde mi to jako jednostranný pohled člověka, který měl to štěstí, že mu to prostě vyšlo. Nicméně - názor neberu
tak to myšleno není,ale zodpovědný výběr je v tom ,že se známe dostatečně dlouhou dobu ,znám jeho rodinné poměry -jak to u nich chodí ,jak se chová táta,máma,sourozenci a jak se chovají k sobě navzájem. Ještě jsem např. neviděla u křesťanských rodin (čímž nemyslím tradici ale i víru) že by spolu chodili ,vzali se naslibovali si lásku až do smrti a za pár let by se honili po soudech,kriminálech a dětem vyprávěli co mají za hrozného rodiče…
ano nemelo by se za neplaceni alimentu posilat do vezeni,nybrz POVESIT ZA KULE MINNA ROK NA PLOT,NEBO POSLAT MAKAT DO DOLU,nechapu jak nekdo muze napsat ze by se nemelo posilat do vezeni