Alimenty - vězení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.2.14 21:02

Nepsala jsem jen o nějaké dovolené, ale o celkové životní úrovni otce a tak to je i s tím výpočtem, holt asi máte někde nějakou chybu. Píšete, že jste u zaměstnavatele čili jste zaměstnanec tak máte HPP a měsíční výplatní pásky a věřit, že tam pracujete bez výplaty je rovnou zvláštní. RD je také placená. U soudu by také měla s vámi být sociální pracovnice, když máte dítě vy, která do toho má také co mluvit k vašemu prospěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
27.2.14 22:58
@Padre Paolo píše:
@Leontýna10 Ve čtvrtek ti napíšu, jak mi to vypočítali, jestli se ze 107% příjmu dostanu aspoň pod 100% :mrgreen:
Mimochodem, vyměřit podle průměrného příjmu podle profese a vzdělání je v rozporu se zákonem. Nic takového v zákoně není. Jsou jen tři možnosti:
  1. vyměřit z doloženého příjmu
  2. vyměřit z dřívějšího příjmu, jehož se povinný bez vážného důvodu vzdal
  3. vyměřit z příjmu ve výši 12,7 (nově 25) násobku životního minima, pokud povinný neprokáže věrohodně příjmy.

Jinou možnost zákon prostě nedává a jedná se o svévoli soudu. Ani vyměřovat podle nabídek na úřadu práce není ze zákona možné, ale vesele se to děje.

Takže mi výživné nesnížili - zůstává na 107%. Důvod - před poklesem příjmů jsem měl příjmy, ze kterých jsem si mohl udělat rezervu a pak po poklesu platit dál:-)

Nejčerstvější rozhodnutí z dneška: dvě děti ve střídavce, otec dalších 5 vyživovacích povinností, matka žádnou další. Vyměřeno vzájemné výživné, otec 10% příjmů, matka rovněž 10% příjmů. Že má otec dalších 5 vyživovacích povinností soud vůbec nezajímalo. Dobrý ne? :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
30309
27.2.14 23:08

@Padre Paolo Standartni stav. Neprekvapuje.
JAk to, ze 5? Mas celkem sedm potomku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
28.2.14 08:32
@farska píše:
@Padre Paolo Standartni stav. Neprekvapuje.
JAk to, ze 5? Mas celkem sedm potomku? :think:

Jo. Velký nestandard, takže s tím soudy absolutně neumějí pracovat a přizpůsobit tomu rozhodování. Jako vím, že proti jiným otcům, co mají skutečný zájem o děti, jsem dosáhl o hodně více, než je v kraji zvykem, ale stejně rozhodování soudů je naprostá svévole, jen tímhle rozsudkem zasáhla do 3 mých ústavních práv :cert: a do jednoho ústavního práva matky :cert:. Práva dětí poškodila taky, ale ne na úrovni ústavních práv, to se jí podařilo :potlesk:… Nejvíce mě štve, že děti budou mít ztížený přístup ke kroužkům, matka odmítla vodit děti na kroužky, co vyberu já, v „jejím“ čase. Takže jediné řešení asi bude, když se v tomto podřídím matce a nechám ji kroužky vybrat podle jejího přání a na ty děti budu vodit i ve „svém“ čase. Což ale dost omezuje mou možnost se podílet na volbě jejich zájmů.

• Citovat
  • Upravit
101
2.3.14 14:00
@Leontýna10 píše:
A na to jste přišel kde, že se nevypočítávají? Jsou na to dané tabulky, ale každý má svou pravdu tak nemá cenu o tom debatovat. Plus, mínus se to od jiného ssoudce lišit může to nevyvracím. O vás jsem netvrdila, že jste podnikatel, ale to co se u podnikatelů děje ohledně přjmů, majetku a alimentů na své dítě, když nechce platit!!! Jestli je matka výdělečně činná tak musí také doložit výdělek a odpočet výdajů i když je studující. Pokud má otec ve výchově dítě tak mu platí alimenty zase matka, ale je pravda, že málo kdy platí matka více než v opačném případě. Podle čeho si holky vybírají partnery, manžela, otce dítěte, dětí, to jsem se pobavila a opět opačně, kluci si vybírají holky dle čeho?

Prosimvas co ke tohle za demagogii, ze „kazdy ma svou pravdu“? Pravda je v tomhle jen jedna a to ze zadny vypocet ani tabulky neexistuji. Proste je nikde v zakone, vyhlasce nebo jinem zavaznem predisu nenajdete. To chystala min. Kovarova, ale nikdy to nedotahla k nejake zavazne pravni norme. Soudce si tak muze pravdu urcovat co chce - rozhodne se nejedna o nejaky matematicky opakovatelny vypocet a kazdy si to taky patla jak chce.

Odpocet vydaju - nejaky vas dalsi nesmysl, zadne „odpocty“ v tech vasich imaginarnich vzorcich nejsou a v tabulkach ani nikdy nic takoveho nebylo. Takze priste prosim piste o necem, cemu rozumite.

Vyzivne je proste nejake pseudonahodne cislo, ktere opravdu nikdo nedovede nijak exaktne dolozit a v odvodneni rozsudku zadny takovy vypocet proste nenajdete.

Jak plati vyzivne zena, kdyz ma dite ve vychove otec vim dobre - kamarad ma holcicku ve sve peci (9 let) a na tu jeji ctena matka, nyni manzelka zamozneho podnikatele plati 500 (slovy pet set) Kc mesicne. Tak nizke vyzivne by soud v opacnem pripade nevymeril otci ani kdyby byl invalidni duchodce nebo bezdomovec.

Ad Ustavni stiznost - ztrata casu a penez (povinne zastoupeni pravnikem). Vzhledem k tomu, co jsem napsal (neexistuje zadny predepsany postup jak to spocitat) si opravdu soud muze stanovit cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.3.14 14:05
@Leontýna10 píše:
Nepsala jsem jen o nějaké dovolené, ale o celkové životní úrovni otce a tak to je i s tím výpočtem, holt asi máte někde nějakou chybu. Píšete, že jste u zaměstnavatele čili jste zaměstnanec tak máte HPP a měsíční výplatní pásky a věřit, že tam pracujete bez výplaty je rovnou zvláštní. RD je také placená. U soudu by také měla s vámi být sociální pracovnice, když máte dítě vy, která do toho má také co mluvit k vašemu prospěchu.

Jezis vy jste ale expert… Fakt si to nastudujte. RD podle zakoniku prace je az 3 roky, davky muzete vycerpat treba za dva roky. Pak jste na sice na RD dle zakoniku prace, ale neplati vam nic zamestnavatel, ani stat. Kazdopadne cele tri roky mate prijem ze zamestnani nula - RD je davka vyplacena uradem prace.

Jak se u soudu tvari socialni pracovnice, pokud otec predestre situaci ze chce byt s ditetem na RD a tim padem snizit vyzivne, ktere bylo vymereno z nadprumerneho prijmu vas necham hadat… [spravna odpoved: otec se bezduvodne vzdal zamestnani, ha ha ha].

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
2.3.14 14:19

Ja si vás, tak tajně pročítám a mate fakt zajímavé nazory, taky vzhledem k tomu, že tady jsou pánové :pankac: mě čeká soud za dva tydny a mám z toho docela obavu. Ex se škube má napsanej minimalní plat na syna sice platí, ale to je tak vše, když mu napišu, že syn natoupil na druhy stupeň a, že bych chtěla 500,– na pomucky což není ani pulka toho, co jsem zaplatila hraje mrtveho brouka. Podotýkám, že jsem po něm 6 let nic nechtěla a tak 4 roky ho neviděla.. Bojím se toho, že mám soudce docela mladeho chlapa a ten mi to nezvedne a chci se Vás tady zeptat, když podám odvolání jak se pak postupuje???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.3.14 21:27
@martas22 píše:
Ja si vás, tak tajně pročítám a mate fakt zajímavé nazory, taky vzhledem k tomu, že tady jsou pánové :pankac: mě čeká soud za dva tydny a mám z toho docela obavu. Ex se škube má napsanej minimalní plat na syna sice platí, ale to je tak vše, když mu napišu, že syn natoupil na druhy stupeň a, že bych chtěla 500,– na pomucky což není ani pulka toho, co jsem zaplatila hraje mrtveho brouka. Podotýkám, že jsem po něm 6 let nic nechtěla a tak 4 roky ho neviděla.. Bojím se toho, že mám soudce docela mladeho chlapa a ten mi to nezvedne a chci se Vás tady zeptat, když podám odvolání jak se pak postupuje???

Pokud plati vyzivne dle rozsudku, tak jste to vy, kdo by mel dale hradit veskere naklady spojene se synem. Opravdu po nem uz nemuzete narokovat nejake dalsi uhrady nad ramec vyzivneho - to by musel on zaplatit dobrovolne.

Co ale muzete je to, zezazadate o zvyseni vyzivneho s odkazem na to, ze se od posledniho vymerovani zmenila situace - nastup na druhy rocnik ZS, plynuti casu, novy sportovni krouzek, leky atd.

Pokud je pan „tatinek“ takovej mizera, ze si pro syna nejezdi ani na vikend a prazdniny, tak bych to take u soudu zduraznil a nebal se pozadat i o vyzivne zpetne treba rok zpatky.

Minimalni plat - je to opravdu jeho skutecny prijem? Bere penize bokem, nebo zije skutecne na hranici bidy? Ma nejaky majetek? Jaka je jeho skutecna zivotni uroven?

Ad odvolani - pokud vam rozsudek prvoinstancniho soudu nevyhovuje, tak se muzete ve stanovene lhute pisemne odvolat, kde popisete pro si myslite, ze by nadrizeny soud mel rozhodnot jinak. Pak se to resi ma kraji (v Praze na Mestskem soudu), kde pripad znovu resi triclenny senat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
2.3.14 22:39

@martin75 ja jsem tušila, že je to dobra vůle pokud přispěje, ale štve mě, že dovolenou tráví, tak aby byl bez něj atd.. jo nastoupil na 2 stupěň a bude mít rovnatka a chodime snad všude k lekařům, ale uvidím jak zhodnotí soudce připadně se dle toho zařídím…děkuji za radu sedřít ho nechci dokonce ho i chapu :lol: jen mě to jednoduše mrzí, taky nemám 10 000 na rovnatka a ruzne akce, co podniká s kroužkem jednoduše se mi nezdá 1200 adekvatních k jeho věku a k jeho přijmu ehm ma bokem penizky a je dost šikovnej a umí pracovat a vydělat bokem moc pěkne penize :pankac: jenže to se těžko dokazuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.14 18:07

Pujde do vezeni

Ahoj holky,
predem se omlouvam za anonym, ale jiste pochopite…Par holkem me odtud zna a preci jen je to citlive tema…
O co jde.
Mam pritele jsme spolu 5 let. Je rozvedeny a z prvniho manzelstvi ma 1 holcicku momentalne 10 let. Ted spolu mame deti 2. Posledni dva roky jsme na tom celkem bidne a nejak se nic nedari. Pozadali jsme o snizeni alimentu na prvni dcerku, ale moc nam to nepomohlo.. platili jsme teda co jsme mohli, nekdy to bylo 500,–,nekdy 400,–Kc nekdy i 800,–Kc. Alimenty delali mesicne 4200,–Kc. Ale mel aspon snahu.
Byvala styk s dcerou zakazovala a kdesi cosi, takze pritel dceru ani 3 roky nevidel :-(
No, tak jako tak se ji podarilo nemozne a dostala ho do kriminalu.
Momentalne cekame na nastupni dopis, dostal 7 mesicu. To, ze si nemuze najit praci, protoze ma zaznam v rejstriku ( i kdyz jen alimenty) nikoho nezajima. Pracuje tedy brigadne.
Takze Vanoce na krku, cekani na dopis a celkova pohoda je vlastne v haji.
Vim, ze to tam bude mit velmi tezke, ale i tak jde timto popisem o me. Mozna je to sobecke, ale budu muset chodit do prace na nocni a nemam hlidani, zaplatit najem 12000,–Kc atd. Bohuzel nemam zadne pribuzne a kdyz jsem o tom premyslela, tak ja vlastne mam jen jednu kamaradku co ma svoje deti a svoje starosti a nemame na sebe moc casu. Bojim se, ze se sesypu. Uz se mi to bohuzel jednou stalo. Vim, ze se musim drzet kvuli detem, ale uprimne to nezvladam uz ted :-(
Nevim jestli vse dokazu a zvladnu, socialka co se tyka penez mi moc nepomuze, to uz jsem si byla poslechnout a jedine co mi nabidli bylo, abych dala na pritelovu nepritomnost deti do klokanku, abych mohla chodit do prace na plny uvazek. Myslela jsem, ze by socialka mela spise pomahat a ne hned pomalu odebirat deti.
Nejhorsi je to, ze zijeme sami pro sebe a vzdy jsme tu byli jeden pro druheho a najednou zustanu sama. Neverim si!!
Urcite cekam, ze se tady objevi veci jako, mel hledat a platit atd. ale ono to tak jednoduche vazne nebylo, naopak a hlavne jeho to stvalo, ze neni schopny si najit poradnou praci a neumi poradne uzivit rodinu, ale vzdy jsme preckali a vydrzeli, meli jsme jeden druheho, ale co ted?

• Citovat
  • Upravit
101
29.12.14 13:41

RE: Pujde do vezeni

Smutný příběh, ale nevím co v tuto situaci poradit. Pokud bývalá od vašeho přítele dítě nepředávala a „kdesi cosi“ měli jste toto řešit když to začalo - tj. před těmi třemi lety a ne teď. Dtto alimenty. Pokud mu byly vyměřeny 4 200,–, tak musel mít - minimálně v době, kdy byly vyměřeny nadprůměrný příjem. Když pak platí 500 místo 4 200,–, tak se logicky matka bude domáhat nápravy u soudu. Ono to dítě vašeho přítele potřebuje také jíst, oblékat se apod. i když se vašemu příteli „zrovna nedaří“.

Bohužel u nás je neplacení výživného trestný čin. I když se mi velmi nezdá, že by - zejména pokud platil alespoň částečně - dostal otec rovnou nepodmíněný trest. To si opravdu má jít těch 7 měsíců odsedět? Není to pouze podmínka? Nevěřím tomu, že by soud v takovéto situaci rovnou sáhnul k nepodmíněnému trestu…

Předpokládám, že si otec zažádal o snížení výživného a soud by se měl zabývat tím, z jakých důvodů otec neplatí - zda je to objektivní důvod (dlouhodobá nemoc, invalidita,…) nebo zda se jen vyhýbá práci. Rozhodně celá věc se u našich soudů vleče několik let - nevěřím tomu, že by před půl rokem přestal platit a najednou měl v ruce pravomocný trestní rozsudek o nepodmíněném trestu. Takže ono to neplacení podle všeho muselo být v řádů let, nikoliv pár měsíců a zřejmě se soud neztotožnil s vysvětlením, že není v silách otce toto nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna