Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
martin75 píše:chatline píše:
Ahoj holky,tak i já mám k tomuto tématu co říct-bohuželMůj bývalý-otec Viktorka(a má ještě staršího kluka z manželství),se o kluky vůůůbec nezajímá,natož platit 1000,–kč výživné na každého.Práci?Jo,tu má,ale pouze na černo,dělá vše proto,aby nevlastnil žádný majetek,peníze co vydělá hází do beden,chlastu a kamarádů,no prostě lůza.Tak abych to dokončila.Když bylo Vikymu 8 měsíců,tak si šel sednout na 3 měsíce do Jiřic-u Benátek nad Jizerou-právě za neplnění vyživovací povinnosti-ale tehdy ještě jen vůči staršímu-Míšovi.No a uběhlo 5 let a sedí znovu-za totéž+neodpracované veřejné hodiny-400-takže skoro 7 měsíců.Přišel mi dopis z kriminálky,že-tak jsem to aspoň pochopila,ty 4 měsíce za výživné se mu ruší,ale 7 si odsedět můsí.No tak jak už zde bylo psáno-mě už opravdu nejde o výživné,ale o to,ať trpí! napráskal si děti a ty ho vůbec nezajímají,vždy na to musí být dva a pokud je to po společném milování a soužití tak je to hodně smutné.Manžel by syna adoptoval,ale proč bych měla zbavovat někoho povinností?Jen ať trpí.Taky ho nezajímalo,jestli jsme měli s malým vůbec co do „huby“.A kdyby to bylo jen trochu možné,tak bych zpět vrátila zákon,aby nám to plně proplácel stát a pak si to vymáhal stát sám,to by pak byla justice a hlavně neplatiči výživného úplně někde jinde.Tak tolik z mého pohledu.
Takze az do okamziku poceti to byl milujici partner se kterym jste po zrale uvaze pocala spolecne dite a ted je to alkoholik, bezdomovec a gambler - navic kriminalnik. Vsadim se, ze byl take domaci nasilnik, ale na to jste prisla az pozde, ze?
Vam tedy ted nezbyva nez jen ukajet tim, jak ho ted budou vlacet po kriminalech.
Blahopreji k vyberu partnera pro vase dite…
Ale vazneji - obavam se, ze z evolucniho hlediska jste jako rodice selhali oba dva…
Domácí násilník nebyl,to je jediné co opravdu nebyl.No,s tím evolučním selháním-myslím,že s prominutím víte úplně KULOVÝ o tom,jak to v takových případech chodí.Jako rodič selhává pouze on,já teď teda už i s manželem se o syna starám příkladně a vy nejste osoba,která by byla hodna někoho nebo něco kritizovat.Každý ať si zamete před vlastním prahem.Do synových cca 18ti měsíců jsem bývalému vše tolerovala,snažila se za něj platit vše,ale zároveň jsem nás musela i živit,protože zrovna ON byl-já to tehdy nechtěla videt,typ chlapa,jo,jsem hrdej,mám syny,ale tím to hasne,kamarádi,hospody a chlast byl vždy na prvním místě.Od rozchodu-cca 4,5 roku jsem od něj viděla dohromady asi 10 tis. a to jen proto,že mu to vždy přikázal soud,aby nešel sedět.Takže synovi dluží 38 tisíc
A zlobte se nebo ne,ale jestliže není schopnej napsat synovi k svátku,narozeninám,nebo vánocům,tak opravdu-ano budu se po něm vozit dokud to půjde.Sama jsem z rozvedenýho manželství a vím,jak má vypadat příkladná péče otce i po rozvodu.Takže nás tu laskavě neosočujte a nepoučujte o tom,jak a co máme dělat a cítit.Zajímalo by mě,jestli vy by jste to nechal jen tak plavat a k tomu jí ještě poskytl azyl,stravu a vše ostatní jen aby jste byli oba příkladní rodiče a jak dlouho by jste to toleroval?????Takové lidi mám nejraději,houby o tom vědí ale kecat,to jim jde.Nebo jste sám ten,který má dluhy na výživném a proto se jich-chudáčků tak zastáváte?Zameťte si před svým prahem!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
no to zrovna ne,ale znáš to : jak si usteleš,tak si lehneš … jaký si to zařídíš ,takový to máš .....
Prostě ,když mám nezodpovědného partnera,který dokonce nejeví zájem o péči o dítě,jak bys mohla čekat ,že takový čklověk bude mít zájem platit ![]()
A donucovací prostředky typu vězení ? je to jen uspokojení vašeho vzteku,nic to neřeší a vám to peníze nepřinese. naopak dotyčný muž bude ještě dlužit státu za pobyt ve věznici(jestli se nepletu)
chatline píše:martin75 píše:Domácí násilník nebyl,to je jediné co opravdu nebyl.No,s tím evolučním selháním-myslím,že s prominutím víte úplně KULOVÝ o tom,jak to v takových případech chodí.Jako rodič selhává pouze on,já teď teda už i s manželem se o syna starám příkladně a vy nejste osoba,která by byla hodna někoho nebo něco kritizovat.Každý ať si zamete před vlastním prahem.Do synových cca 18ti měsíců jsem bývalému vše tolerovala,snažila se za něj platit vše,ale zároveň jsem nás musela i živit,protože zrovna ON byl-já to tehdy nechtěla videt,typ chlapa,jo,jsem hrdej,mám syny,ale tím to hasne,kamarádi,hospody a chlast byl vždy na prvním místě.Od rozchodu-cca 4,5 roku jsem od něj viděla dohromady asi 10 tis. a to jen proto,že mu to vždy přikázal soud,aby nešel sedět.Takže synovi dluží 38 tisícchatline píše:
Ahoj holky,tak i já mám k tomuto tématu co říct-bohuželMůj bývalý-otec Viktorka(a má ještě staršího kluka z manželství),se o kluky vůůůbec nezajímá,natož platit 1000,–kč výživné na každého.Práci?Jo,tu má,ale pouze na černo,dělá vše proto,aby nevlastnil žádný majetek,peníze co vydělá hází do beden,chlastu a kamarádů,no prostě lůza.Tak abych to dokončila.Když bylo Vikymu 8 měsíců,tak si šel sednout na 3 měsíce do Jiřic-u Benátek nad Jizerou-právě za neplnění vyživovací povinnosti-ale tehdy ještě jen vůči staršímu-Míšovi.No a uběhlo 5 let a sedí znovu-za totéž+neodpracované veřejné hodiny-400-takže skoro 7 měsíců.Přišel mi dopis z kriminálky,že-tak jsem to aspoň pochopila,ty 4 měsíce za výživné se mu ruší,ale 7 si odsedět můsí.No tak jak už zde bylo psáno-mě už opravdu nejde o výživné,ale o to,ať trpí! napráskal si děti a ty ho vůbec nezajímají,vždy na to musí být dva a pokud je to po společném milování a soužití tak je to hodně smutné.Manžel by syna adoptoval,ale proč bych měla zbavovat někoho povinností?Jen ať trpí.Taky ho nezajímalo,jestli jsme měli s malým vůbec co do „huby“.A kdyby to bylo jen trochu možné,tak bych zpět vrátila zákon,aby nám to plně proplácel stát a pak si to vymáhal stát sám,to by pak byla justice a hlavně neplatiči výživného úplně někde jinde.Tak tolik z mého pohledu.
Takze az do okamziku poceti to byl milujici partner se kterym jste po zrale uvaze pocala spolecne dite a ted je to alkoholik, bezdomovec a gambler - navic kriminalnik. Vsadim se, ze byl take domaci nasilnik, ale na to jste prisla az pozde, ze?
Vam tedy ted nezbyva nez jen ukajet tim, jak ho ted budou vlacet po kriminalech.
Blahopreji k vyberu partnera pro vase dite…
Ale vazneji - obavam se, ze z evolucniho hlediska jste jako rodice selhali oba dva…A zlobte se nebo ne,ale jestliže není schopnej napsat synovi k svátku,narozeninám,nebo vánocům,tak opravdu-ano budu se po něm vozit dokud to půjde.Sama jsem z rozvedenýho manželství a vím,jak má vypadat příkladná péče otce i po rozvodu.Takže nás tu laskavě neosočujte a nepoučujte o tom,jak a co máme dělat a cítit.Zajímalo by mě,jestli vy by jste to nechal jen tak plavat a k tomu jí ještě poskytl azyl,stravu a vše ostatní jen aby jste byli oba příkladní rodiče a jak dlouho by jste to toleroval?????Takové lidi mám nejraději,houby o tom vědí ale kecat,to jim jde.Nebo jste sám ten,který má dluhy na výživném a proto se jich-chudáčků tak zastáváte?Zameťte si před svým prahem!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
sama píšeš že to je typ chlapa hospoda kamarádi
takže cos čekala,že ho změníš?
Že si někdo vybere špatně partnera neznamená, že ten dotyčný špatný partner nemá povinnosti......To je postavené na hlavu!
sama píšeš že to je typ chlapa hospoda kamaráditakže cos čekala,že ho změníš?
Jo,si představ,že přesně tohle jsem čekala
a jestli bude dlužit i státu?Dobře mu tak.Kdyby platil jak má,tak se tohle nestalo a nemusel sedět a nemusel se zadlužit i státu.Dobře mu tak!
Ne každý má štěstí ve výběru partnera ![]()
tak výběr partnera není o štěstí. A nenávist z tebe tedy opravdu sálá
To bych chtěla vidět jak mluvíš o tatínkovi před dítětem.
martin75 píše:byron píše:
Martine, to bylo trošku pod pás a ubohý, nezlob seMe prijde zase ubohy co tady predvedla pisatelka „Chatline“.
Neverim na cernobile videni sveta a ze by se nekdo kvuli tisicovce mesicne vydal na drahu zivotniho ztroskotance, osoby nevlastnici naprosto zadny majetek a putujici po kriminalech mi nejak nesedi. Predtim to byla asi uzasna partie, kdyz s nim zakladala rodinu.
Kdyz to tedy vezmu cynicky - ano, jestlize Chatline a podobne pisou „Nadelal si deti, tak at trpi“, tak ty deti si nadelaly i ony a i ony by meli nest dusledky sve neuvazene volby partnera.
Milý Martine,jste pouze ubohý muž chodící po téhle planetě,který nemá nejmenší páru o čem mluví.Důsledky?Mě z toho vznikly pouze ty,že mám úžasnýho syna,kterého bych nevyměnila nikdy a za nic na celým světě.Já jsem se svým životem spokojená,všechno zlé je k něčemu dobré.Se svým názorem a jednáním jsem naprosto spokojená a podle svého nejlepšího svědomí a uvážení taky jednám a NEMÁM SE ZA CO STYDĚT!Nekritizujte,když o dané věci nic nevíte.Je to to samé,jako kdyby jste chtěl posoudit,jaký je třeba porod z pohledu ženy,k tomuto tématu by jste taky řekl,že jsme jen ubohé hysterky a že když si teda to dítko nosíme 9 mesíců pod srdcem,tak ať si neseme následky-bolesti porodní,poporodní deprese,bolesti poporodní a vše ostatní?Jste pouze ukázka toho,jak uvažují někteří ubozí muži a právě kvůli takovému uvažování máme plné věznice,tak se přestante s..t do věcí o kterých NIC nevíte!!!!!!!!!
sophinka píše:
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …
tak výběr partnera není o štěstí. A nenávist z tebe tedy opravdu sáláTo bych chtěla vidět jak mluvíš o tatínkovi před dítětem.
Díky povaze otce-nespolehlivost,ulhanost a podrazáctví ho NAŠTĚSTÍ můj syn nezná a tudíž o něm nemluvíme
Syn mu nestál ani za to,když u soudu odpřísáhl,že si malého vezme na týden-já dva dny před soudem vyšla ze špitálu po operaci a 4 měsíce jsem byla odkázaná na ležení,berle a to jen na záchod a nejdůležitější vyřízení,ani tak nám nepomohl,syn byl ve 4,5 letech ve špitále,otec o tom věděl,ale ani se neobtěžoval se za ním podívat,ale v hospodě houpal na klíně dceru svojí tehdejší přítelkyně atd.atd.atd…Co já se ho naprosila,aby se choval jako otec i když my si nerozumíme,ale komu není rady tomu není pomoci,já mu v „našich letech“pomohla až moc,takže já tu nejsem ta svině…Ale vidím,že i takoví h…i jako je bývalej tu mají zastánce-ale bohužel jsou to tací,kteří-a to se opakuji,nevědí o čem mluví…
![]()
Příspěvek upraven 09.05.11 v 19:37
sophinka píše:
tak výběr partnera není o štěstí. A nenávist z tebe tedy opravdu sáláTo bych chtěla vidět jak mluvíš o tatínkovi před dítětem.
No, myslím že netřeba se před dítkem vyjadřovat, dítě si udělá obrázek samo.....
Chatline opravdu nemůže za to, že její bývalý manžel je ve vězení, za to si halt může sám.......to snad uzná každý normálně myslící člověk......Nese pouze důsledky svých činů…
Jinak Sophinko- pochopila jsem to správně, že tvůj muž je rozvedený? A nevídal se se svými syny?
Pokud jsme tě s někým zaměnila, tak se omlouvám......
No a Martine tedy - navážel ses hezky, jen co je pravda........
Prezentuješ se jako dobrý otec ale zuby nehty tady bráníš nezodpovědné lemply.....
byron píše:sophinka píše:
No, myslím že netřeba se před dítkem vyjadřovat, dítě si udělá obrázek samo.....
Chatline opravdu nemůže za to, že její bývalý manžel je ve vězení, za to si halt může sám.......to snad uzná každý normálně myslící člověk......Nese pouze důsledky svých činů…
Jinak Sophinko- pochopila jsem to správně, že tvůj muž je rozvedený? A nevídal se se svými syny?
Pokud jsme tě s někým zaměnila, tak se omlouvám......
svoji rodinnou anamnézu tu rozebírat nebudu.
každopádně se řídíme tím co zde píšu
byron píše:
No a Martine tedy - navážel ses hezky, jen co je pravda........
Prezentuješ se jako dobrý otec ale zuby nehty tady bráníš nezodpovědné lemply.....
Ale to je omyl, ja nebranim nezodpovedne lemply. Ja jen rikam, ze nic neni cernobile a hazet vsechnu spinu na otce, ktereho by asi podle Chatline bylo nejlepsi popravit se mi nejak nezda… A zejmena se mi nelibi ten ton pomsty, kdy uz vubec nejde o nejake reseni situace…
Ano, neznam jeji pripad (jako ona nezna muj), ale uz jen z toho co pise povazuji z jeji strany za nezodpovedne a krajne riskantni s takovym clovekem zakladat rodinu:
Promite, ale fakt nechapu… A k me vlastni situaci? Ja nikdy zadne vyzivne vymerene nemel, tak nemuzu byt jeho neplaticem, timpadem take lemplem a potencionalnim kriminalnikem. ![]()
Ciste dobrovolne a jen na zaklade meho vlastniho zavazku posilam matce naseho 4leteho ditete 5000 mesicne a dale pak na ucet kluka sporim mesicne dalsich 4 800,–. K tomu se o kluka staram vzdy od utery do nedele (tj. 40% casu), platim skolku, kupuji obleceni, hracky atd… Nejake dalsi pripominky a narazky? Co bych hlavne nikdy neudelal je to, ze bych na mamu naseho kluka podaval trestni oznameni abych ji dostal do kriminalu a to at by situace byla jakakoliv. Zejmena pak proto, abych se ji pomstil.
OK dospělí rozumní lidé se nějak dohodnou - ale někdy za cenu velkých ústupků jedné strany. Některé ženské po tátovi svých dětí nikdy nic tvrdě nevymáhaly, prosily, přesvědčovaly, motivovaly ať platí, ať si děti bere atp atp. Třeba je chlap hodný, ale nedospělý a nezodpovědný. A exmanželka všechno odedře za něj.
Podle Sophinčina modelu je to spravedlivé - blbě si vybraly, tak to mají.
mě to ale přijde dost nefér, něco jako když mě někdo okrade nebo dokonce znásilní, tak si za to můžu sama, protože jsem si nedávala pozor a ne proto, že ten člověk je spodina a úchyl. ![]()
anonymní výše jsem já ![]()
Sophie - Tvůj manžel může za to, že mu první žena nedává děti, protože si ji špatně vybral?
No a co jako? To znamená, že otec nemusí platit alimenty a dostát svým povinnostem?