Alimenty - vězení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
9.5.11 16:26

já myslím,že dítko každého věku má právo na oba rodiče a to ve stejné míře. A to ,že přijde na řadu eventualita,že k jednomu z rodičů dítě nechce,svědčí pouze o tom ,že ho druhý rodič popouzí. Ještě jsem neviděla u párů žijících spolu,že by dítě řeklo,ať na mě táta nemluví,nechci ho vidět,atd… Pokud by dítě nemělo narušenou výchovu ,nemohlo by se stát,že by k jednomu z rodičů nechtělo.

• Citovat
  • Upravit
101
9.5.11 16:33

Presne a vystizne. Normalni stav je, ze dite miluje oba dva sve rodice a ty by mu meli byt zachovani i v pripade rozchodu. A pokud jsou oba schopni dite vychovavat, maji o to zajem, tak se stridava vychova nabizi jako primarni usporadani porozvodove pece. Tim se obvykle vyresi i problem s vyzivnym, jeho neplacenim apod.

Nerikam, ze stridava peci vzdy a vsem, ale pokud ne, tak by mela soudkyne mit sakra dobre zjisteno a oduvodneno proc to vhodne neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.5.11 16:42
Střídavka píše:
Byli jsme upozorněni na tuto diskusi a děkujeme - některé nenávistné příspěvky proti střídavé péči jsou pro nás nejlepší reklamou… No, o nás vlastně ani tak nejde, jako o děti, které si zaslouží péči obou rodičů a ne přivlastňování si jen jedním z nich.

Souhlas. I když je fakt, že absolutně nelze posuzovat všechny případy stejně, ale případ od případu. Ti, co zažili a zažívají od svého (bývalého) partnera/partnerky nějaké špatné zkušenosti a je opodstatněný důvod k tomu, aby dítě bylo povětšinou pouze u jednopho z rodičů, budou obhajovat péči jednoho z rodičů.

Umět se domluvit je bohužel umění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.5.11 16:47
Ladikacka píše:
Ahojte holky, chci se zepat, kdyz chlap dostane 1 rok nepodminene ve veznici s ostrahou za neplaceni vyzivneho,jestli je mozne, aby si zazadal (po dobrem chovani atd) o prominuti pulky trestu…??? Tudiz ho pustili po pul roce. S par lidmi jsem se o tomhle bavila a nekdo rika ze to mozny je, druzi, ze u vyzivneho se tohle nepromiji… Tk nevim no… :nevim:

Ano, je to možné, aby mu byla prominuta polovina trestu, který si odpyká s podmínkou na svobodě.
Ale i já se přikloním k tomu, že vězení nic neřeší, jen takového neplatiče živíme ze svých daní. Takže za mně - nezavírat, ale nastavit mu splátkový kalendář a strhávat i ze soc. dávek. Ale chtělo by to změnu jinde.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
9.5.11 16:51
radúna píše:
Ladikacka píše:
Ahojte holky, chci se zepat, kdyz chlap dostane 1 rok nepodminene ve veznici s ostrahou za neplaceni vyzivneho,jestli je mozne, aby si zazadal (po dobrem chovani atd) o prominuti pulky trestu…??? Tudiz ho pustili po pul roce. S par lidmi jsem se o tomhle bavila a nekdo rika ze to mozny je, druzi, ze u vyzivneho se tohle nepromiji… Tk nevim no… :nevim:
Ano, je to možné, aby mu byla prominuta polovina trestu, který si odpyká s podmínkou na svobodě.
Ale i já se přikloním k tomu, že vězení nic neřeší, jen takového neplatiče živíme ze svých daní. Takže za mně - nezavírat, ale nastavit mu splátkový kalendář a strhávat i ze soc. dávek. Ale chtělo by to změnu jinde.....

Vezeni opravdu nic neresi - tam dluh jen narusta, protoze odsouzeny ve vezeni obvykle praci nema a nesezene. Take jeho pripadne uplatneni po propusteni pak bude omezene. Z tohoto pohledu je takove spis pomsta a trest, nez by melo vest k naprave situace a odsouzeneho.

Alimenty by mely byt vymahany jako kazdy jiny dluh v civilnim rizeni, tj. predevsim exekuci majetku a prijmu povinneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.5.11 16:53
martin75 píše:
radúna píše:
Ladikacka píše:

Vezeni opravdu nic neresi - tam dluh jen narusta, protoze odsouzeny ve vezeni obvykle praci nema a nesezene. Take jeho pripadne uplatneni po propusteni pak bude omezene. Z tohoto pohledu je takove spis pomsta a trest, nez by melo vest k naprave situace a odsouzeneho.

Alimenty by mely byt vymahany jako kazdy jiny dluh v civilnim rizeni, tj. predevsim exekuci majetku a prijmu povinneho.

S tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
9.5.11 17:10

Takhle to také většinou je.....

• Citovat
  • Upravit
101
9.5.11 17:37
byron píše:
Alimenty by mely byt vymahany jako kazdy jiny dluh v civilnim rizeni, tj. predevsim exekuci majetku a prijmu povinneho.Takhle to také většinou je.....

No tak zanedbani povinne vyzivy je trestny cin, za ktery se odsuzuje „natvrdo“ jak ostatne uvadi pisatelka puvodniho prispevku a ktera by prala tomu svemu aby si v tom vezeni pekne posedel.

I z nekterych dalsich prispevku to vypada, ze pro pisatelky je dulezitejsi nez ono vyzivne pomsta vuci byvalemu… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
9.5.11 17:55

Ahoj holky,tak i já mám k tomuto tématu co říct-bohužel :-( Můj bývalý-otec Viktorka(a má ještě staršího kluka z manželství),se o kluky vůůůbec nezajímá,natož platit 1000,–kč výživné na každého.Práci?Jo,tu má,ale pouze na černo,dělá vše proto,aby nevlastnil žádný majetek,peníze co vydělá hází do beden,chlastu a kamarádů,no prostě lůza.Tak abych to dokončila.Když bylo Vikymu 8 měsíců,tak si šel sednout na 3 měsíce do Jiřic-u Benátek nad Jizerou-právě za neplnění vyživovací povinnosti-ale tehdy ještě jen vůči staršímu-Míšovi.No a uběhlo 5 let a sedí znovu-za totéž+neodpracované veřejné hodiny-400-takže skoro 7 měsíců.Přišel mi dopis z kriminálky,že-tak jsem to aspoň pochopila,ty 4 měsíce za výživné se mu ruší,ale 7 si odsedět můsí.No tak jak už zde bylo psáno-mě už opravdu nejde o výživné,ale o to,ať trpí! napráskal si děti a ty ho vůbec nezajímají,vždy na to musí být dva a pokud je to po společném milování a soužití tak je to hodně smutné.Manžel by syna adoptoval,ale proč bych měla zbavovat někoho povinností?Jen ať trpí.Taky ho nezajímalo,jestli jsme měli s malým vůbec co do „huby“.A kdyby to bylo jen trochu možné,tak bych zpět vrátila zákon,aby nám to plně proplácel stát a pak si to vymáhal stát sám,to by pak byla justice a hlavně neplatiči výživného úplně někde jinde.Tak tolik z mého pohledu. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
9.5.11 18:03

Mám s tím své zkušenosti- a v první řadě se podává exekuce na plat, pak že teprve je na řadě nějaké trestní oznámení.....To je jedno, já jsem nepochopila, z čeho usuzuješ, že zakladatelka chce, aby trpěl?

Na drhou stranu, pokud je otec svéprávný, tak snad musí vědět, že za to může jt sedět, a pokud není schopen poslat alespon něco nebo dokázat, že opravdu peníze nemá, tak co čeká?????

No a jsem toho názoru, že pokud má děti- musí se o ně starat- a střídavku sem netahejte

• Citovat
  • Upravit
101
9.5.11 18:06
chatline píše:
Ahoj holky,tak i já mám k tomuto tématu co říct-bohužel :-( Můj bývalý-otec Viktorka(a má ještě staršího kluka z manželství),se o kluky vůůůbec nezajímá,natož platit 1000,–kč výživné na každého.Práci?Jo,tu má,ale pouze na černo,dělá vše proto,aby nevlastnil žádný majetek,peníze co vydělá hází do beden,chlastu a kamarádů,no prostě lůza.Tak abych to dokončila.Když bylo Vikymu 8 měsíců,tak si šel sednout na 3 měsíce do Jiřic-u Benátek nad Jizerou-právě za neplnění vyživovací povinnosti-ale tehdy ještě jen vůči staršímu-Míšovi.No a uběhlo 5 let a sedí znovu-za totéž+neodpracované veřejné hodiny-400-takže skoro 7 měsíců.Přišel mi dopis z kriminálky,že-tak jsem to aspoň pochopila,ty 4 měsíce za výživné se mu ruší,ale 7 si odsedět můsí.No tak jak už zde bylo psáno-mě už opravdu nejde o výživné,ale o to,ať trpí! napráskal si děti a ty ho vůbec nezajímají,vždy na to musí být dva a pokud je to po společném milování a soužití tak je to hodně smutné.Manžel by syna adoptoval,ale proč bych měla zbavovat někoho povinností?Jen ať trpí.Taky ho nezajímalo,jestli jsme měli s malým vůbec co do „huby“.A kdyby to bylo jen trochu možné,tak bych zpět vrátila zákon,aby nám to plně proplácel stát a pak si to vymáhal stát sám,to by pak byla justice a hlavně neplatiči výživného úplně někde jinde.Tak tolik z mého pohledu. :twisted:

Takze az do okamziku poceti to byl milujici partner se kterym jste po zrale uvaze pocala spolecne dite a ted je to alkoholik, bezdomovec a gambler - navic kriminalnik. Vsadim se, ze byl take domaci nasilnik, ale na to jste prisla az pozde, ze?

Vam tedy ted nezbyva nez jen ukajet tim, jak ho ted budou vlacet po kriminalech.

Blahopreji k vyberu partnera pro vase dite…

Ale vazneji - obavam se, ze z evolucniho hlediska jste jako rodice selhali oba dva… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
9.5.11 18:15

Martine, to bylo trošku pod pás a ubohý, nezlob se

• Citovat
  • Upravit
101
9.5.11 18:22
byron píše:
Martine, to bylo trošku pod pás a ubohý, nezlob se

Me prijde zase ubohy co tady predvedla pisatelka „Chatline“.

Neverim na cernobile videni sveta a ze by se nekdo kvuli tisicovce mesicne vydal na drahu zivotniho ztroskotance, osoby nevlastnici naprosto zadny majetek a putujici po kriminalech mi nejak nesedi. Predtim to byla asi uzasna partie, kdyz s nim zakladala rodinu.

Kdyz to tedy vezmu cynicky - ano, jestlize Chatline a podobne pisou „Nadelal si deti, tak at trpi“, tak ty deti si nadelaly i ony a i ony by meli nest dusledky sve neuvazene volby partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
9.5.11 18:30

Jenže zakladatelka a Chatline s eo děti starají a vychovávají je, takže je neurážej tím, že je budeš házet do jednoho pytle s nějakým takovým…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
9.5.11 18:42
byron píše:
Jenže zakladatelka a Chatline s eo děti starají a vychovávají je, takže je neurážej tím, že je budeš házet do jednoho pytle s nějakým takovým…

starají se o důsledek svého rozhodnutí,rozhodli se mít dítě,a rozhodli se ho mít s určitým partnerem…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna