Svěření do péče

3
5.5.11 20:08

svěření do péče

Ahoj všichni.Potřebovala by jsem poradit co a jak mám dělat :-( Před měsícem mě přítel vyhodil z bytu,že už ho to se mno nebaví,ale máme spolu dceru které je 3,5 roku a tu mi nechce dát.Začal se kasat,že nemám kam jít a že nemám žádné příjmy,že mi jí veme :cry: mám sice kde být je to u mé mamky,ale nemáme ani svůj pokoj a bydlí tam mé sourozenci.Nechtěla jsem se nechat zastašit a tak jsem si zašla na sociálku zda mám nárok na nějaký peníze když jsem sama a paní mi řekla at si nejdřív nechám malou svěřit sobě do péče a pak budu mít nárok.Tak jsem tam šla,klepala jsem se teda jak ratlík a návrh sepsaly.Ted jen čekám na dopis od soudu :-x horší je,že když mu malou ted půjčím nechce mi jí vůbec vracet,ted jí měl mít ns víkend a nevrátil,musela jsem si pro ní doject.Horší je,že má mamka bydlí 30 km od bydliště kde jsem bvydlela s ex a malá tu má školku a on mi jí nechce dávat vůči tomu,že u něj školku má a u mě ne:( nevím co mám dlat,nemůžu sehnat práci a bojím se že mi alo veme když nemám příjem,školku a pořádné zázemí :-x :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
5.5.11 20:19

Ahoj,
blba situace:-/

Ale dle rozhodnuti NS bylo receno,ze 'spatna socialni situace nesmi byt duvodem k sverenoi ditete do pece druheho rodice/,nebo tak nejak. 8-)
Takze,nemela bys moznost nejakeho napr.azyloveho domu v miste ,kde jsi bydlela drive????At mala ma stale stejnou skolku?Je to tezke,vid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.5.11 20:23

jenže on mi furt vyhrožuje,že mi jí nedá,že jí nemám jak zabezpečit,přitom on se o ní nikdy nestaral až ted najednou dělá tatínka… :cert: Bohužel tady žádný azil není… jsem z toho hotová,nemůžu ani spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
5.5.11 20:24

To je moc teszky,chapu…
Co realne dostavas ?RD 3800?nebo co?
A ten byt byl pritele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.5.11 20:27

Prosim te v klidu.
Pokud vas vyhodil pouzila bych to proti nemu mohla by svedcit maminka nebo nekdo.To ze ji nechce vracet bych hlasila na socialku a pockala na papir o svereni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.5.11 20:38

právě,že nemám ted žádný příjem,ale oprvdu žádný,začala jsem podnikat,ale musela jsem to vůči odstěhování zrušit,takže nemám žádnou práci:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
5.5.11 22:33

hele, klid.to bude dobre. mam dceru sverenou do pece, jsem v podnajmu, dostavam prispevek na bydleni, mam tu trvale bydliste.
zazadala jsem o svereni do pece, trva to zhruba 3 mesice nez si vas pozvou, prijde k tobe pred soudem socialka, jake mas zazemi, jestli am dite kde spat, skrin na obleceni a jestli nezijete jak bezdomovci.
sepise to, ty se dostavis na OSPOD, tam to sepisete spolu a u soud bude dcerku zastupovat prave socialka.
my meli vyhodu ze jsme se na vsem dohodli, vychazime spolu dobre,ale pokud ti ji ten zmetek nechce davat, nahlas to, to se nesmi a k tomu vsemu bude soud prihlizet.
prihlizi se k tomu, jake ma dite k rodici vztah, jestli je tam kde bydlite zvykla na prostredi, atd.
nemusi mu ji dat jen proto ze ma vic penez, to by pak meli deti v peci jen otcove, neb vydelavaji v moha pripadech vic jak matky, takze klid.
v prvni rade bych se snazila sehnat dceri skolku blizko tveho bydliste nebo to udelat tak jako ja, jit do podnajmu,ovsem pocitej s tim, ze bys musela nejak slozit kauci, dal sehnat si praci, trebas jen na castecny uvazek nebo neco v obchode,ale aspon neco.
je to teda hajzl a ja bych se naopak socilaky nebala,sla bych tam a popsala svou situaci, ze te z bytu vyhodil, ze ti vyhrozuje a dcerku nedava vcas a bojkotuje domluvene terminy navstev,zajisti co nejvic svedku, neprimych z rodiny, kteri vidi ze ti dcerku nevraci a muzou to dokazat.
nesmis se nechat zastrasit, i kdyz mas strach,ale tohle je prasarna. rekni, ze si shanis praci, ze mate kde bydlet,ale opravdu musi mit dcerka aspon vlastni koutek kde bude mit maly prostor ke hrani a vzdelavani se, svou postel a skrine na veci a hracky, na to se soustredili u me, prosla jsem a soud muj navrh schvalil. a to jsem na materske a ex ma vice penez,ale pokud vylozene nezijes nekde pod mostem, soud by ti ji mel prirknout, kor kestli se drive o ni nestaral a nejevil zajem, zajdi na socialku a zeptej se, ty jsi matka co se starala a on te vyhodil bez prostredku na ulici.
krypl hnusnej :pocitac:
preju at vse dopadne dobre.
jinak, vim, ze je to drahe,ale doporucuju si vzit pravnika,drzim palecky at vse dobre dopadne :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1
5.5.11 22:50

mám to nějak podobně. Jsem otec ročního chlapečka, mám byt, mám práci ale přítelkyně, které je 20 let, nemá dodělanou školu, nemá práci, neustále chodí na diskotéky. Ted se odstěhovala k rodičům kde bydlí spolu se svými 4 sourozenci. Chtěl bych malého do své péče ale mám strach že mi ho soud nesvěří. Mám nepravidelné směny ale zase mám možnost hlídání když budu v práci. Nemáte někdo nějakou zkušenost s tím, jakou můžu mít šanci malého získat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
5.5.11 22:55

Ahoj,
u takhle maleho ditka vidim Tve sance jako mizive.Nicmene,pozdeji by jiste sla aspon stridava pece/v idealnim pripade v jednom neutralnim byte synek,vy bste se stridali U NEJ,ne on u vas/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ingeborg
6.5.11 15:49

Dian, podej návrh na předběžné opatření. Na základě toho ti soud svěří malou do péče do 7 dnů. Argumentuj tím, že otec ti dítě nevrací a stanov si přesné dny a hodiny, kdy si malou bude otec brát. Teprve pak, když ti malou nevrátí, můžeš podat trestní oznámení. Dokud ovšem není pravomocný rozsudek nebo předběžko, bývalý ti malou klidně vůbec vrátit nemusí a nemáš žádnou obranu.

Dolikos, tobě radím to samé, předběžné opatření. Pokud jsi hodnej taťka a staráš se, proč by ti soud nemohl malého svěřit do péče? Už je takových případů dost. Jen jdi do toho přímo a neboj se.

• Citovat
  • Upravit
2
26.6.12 23:44

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel od nás v březnu odešel, bydlím tedy u jeho tatínka v baráku, a nechal nás tady, a bydlí na lodi kde pracuje, máme spolu dvouletou dceru a jsem v šestém měsíci, o peníze se ho musím prosit, dal mi naposledy v dubnu, tak jsme podala žádost o svěření do péče, a čekám na vyjádření, ale on si ted po čtyřech měsícíh vzoměl že chce malou vidět, jenže jelikož hodně pije, avždy když jsme ještě byli spolu a hlídal jí malá byla na lodi nebo s ním v hospodě, mu jí dát nechci, mám pouze rodičovský příspěvek, z toho platím pujcku a zbývá mi sotva na jidlo, jeho to nezajímá, stejně jako malá, která měla nedávno narozeniny, ale ted jí chce,. jde to nějak vyřešit abych mu jí nemusela dávat vůbec? Bojím se jelikož on je opravdu věčně napitý a malá už si ho ani nepamatuje..nebude s ním chtít jít..ale to předvolání u soudu trvá tak dlouho, že mezitím mi jí kdykoliv může odvézt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
27.6.12 07:23

Jedině zažádat o předběžné opatření s tím že teda si ale myslím že mu jí dávat budeš muset. je to její otec a má na ní právo. Třeba ze začátku skusit s dohledem aby bylo vidět že je holka v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
27.6.12 13:04

...

@Dolikos píše:
mám to nějak podobně. Jsem otec ročního chlapečka, mám byt, mám práci ale přítelkyně, které je 20 let, nemá dodělanou školu, nemá práci, neustále chodí na diskotéky. Ted se odstěhovala k rodičům kde bydlí spolu se svými 4 sourozenci. Chtěl bych malého do své péče ale mám strach že mi ho soud nesvěří. Mám nepravidelné směny ale zase mám možnost hlídání když budu v práci. Nemáte někdo nějakou zkušenost s tím, jakou můžu mít šanci malého získat?

Šance tu je vždycky. Jak tu někdo napsal(a) nebyl bys ani první, ani poslední. Ale je to běh na dlouhou trať. Nicméně, pokud Ti o to dítě jde, tak to nevzdáš, když to na poprvé nevyjde (jakože to hned nevyjde).
Jako první krok bych zamířil na sociálku a nechal si poradit od nich. Začnou se o situaci zajímat (no, měli by) a uvidí to, co tu píšeš. Nebo to uvidí jinak, Každopádně ale budeš mít bod, že se zajímáš. Dokladatelný bod.
Jsou i další kroky, ev. můžu něco vypsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
27.6.12 13:19

...

Ještě k tomu strachu. Ještě před tím, než vyrazíš na sociálku, bych si v duchu promyslel, jestli jsem dobrej táta. Pokud ano, tj. pokud jsi dobrej táta, tak se to ukáže. A kdyby dítě nakrásně svěřili matce - tak co. Dobrým otcem zůstaneš, doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 19:41

Ahoj, prosím o radu a omlouvám se za anonym. Mám dvouměsíční dítě a její otec odešel už v těhotenství, nežijeme spolu. Nejdřív jsem si myslela, že to půjde formou domluvy a i právnička mně říkala, že pokud spolu vycházíme tak nemusím žádat o svěření dítěte do péče atd. Ale dnes mně něčím dost překvapil, nevím co od něj čekat a raději chci svěření do péče oficiálně. Poradí mně na OSPODU? Bydlím na malém městě a nechci aby se situace extra rozmazávala. Budou se tam vyptávat proč už spolu nejsme atd.? A bude se toto řešit u soudu? Děkuji za radu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna