Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Rada bych se zeptala, zda a jakou zkusenost mate se zivymi swapovacimi akcemi?
Znam swap jeden na jednoho z FB skupin, ale ted potrebuji vice veci najednou a mam pritom pekne prebytky, ktere nekomu udelaji radost, ale nebudou je asi poptavat lidi nabizejici to, co potrebuji ja. Za 14 dnu se v Praze kona tydenni swap, kde bych si vzhledem k velikosti akce urcite mohla s nekym vyhovet. Jednou jsem ale mela soukromou vymenu domluvenou v miste, kde se konal i zivy swap, a prislo mi, ze lidi nosi spis stara reklamni tricka nez opravdu vyuzitelne veci.
Vy, kdo swapujete, chodite i na zive akce?
Jakou mate zkusenost - pisete si ‚nakupni seznam‘ a sezenete, co potrebujete?
Jak predem poznat kvalitni udalost?
Neni vam lito hezkych veci, ktere jste ‚investovali‘ pokud si nic nevyberete?
A co se vubec deje s vecmi, ktere na konci zbydou nerozebrane?
Chodím hodně na swapy dětských věci a vždy si odnesu dost hezkých veci
. I ty pro dospělé jsou fajn, dřív jsem chodila častěji i tam a mám takových hezkých veci co jsem zde nasla
. Seznam si nepíšu, vezmu si co se mi líbí a co potřebuji.
Chodíme na swap cca 2× ročně, ale spíš tam věci vozím a snažím se nic si neodnášet
Zbytek, co si lidi nevezmou se dává na charitu.
V naší komunitní zahradě swapujeme kytky. Vyměňujeme přemnoženou aloe za jiné kytky ![]()
Jsem na FB ve swapovací skupině, kde měníš s konkrétním člověkem. To je prima. Tak 4 krát za rok administratorky té skupiny udělají swap na živo, kam prostě každý přinese co chce a zrovna tak si odnese co chce. Zbytek jde do re-use centra, azyláku a na charitu. Miluju to a jsem swapovací závislák ![]()
Taky jsem swapovaci člověk, tím že žijí v Praze to mám o moc jednodušší na osobní setkání.
Taky jsem na FB ve skupince, tak 4× do měsíce, někdy víc, mám swap.
Na živém jsem nebyla dlouho, díky covidu, ale spíš jsem chodila na dětské, kde jsem se zbavila věci a sem tan něco odnesla. Spíš mi přišlo, že tam bylo převážně na mrnata
a hadrarna.. radši mám individuální swapy ![]()