Syn 2,5 nerozumi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.6.21 09:49

@Aduš8 je to špatný kvůli zubům, to vím. Ale bez něho prostě neusne, tak ho má jen na spaní.

• Citovat
  • Upravit
14376
23.6.21 09:55

@Russet tak sama vidíš, co odborník, to jiný názor. Náš dětský zubař je zároveň ortodontista, říkal taky, že daleko horší může být, když se dítěti vezme dudlík brzy a to si začne cucat palec. Kamarádčin syn má díky tomu taky velký předkus. Protože tomu nejde zabránit, ať dělá, co dělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
23.6.21 09:56

Syn mel nedavno dva roky, spouste vecem rozumi (neco prinest, odnest, ukazat, udelat), ale obcas ma taky chvilky, ze na me jen kouka (a vetsinou na tu vec, kterou po nem chci :D ) a pozadovanou vec proste neudela. S mluvenim to mame podobne, mluvi si svoji reci a do toho par slov. Podle me je dulezite, jestli tam vidis nejaky pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.6.21 09:59
@Aduš8 píše:
@Russet tak sama vidíš, co odborník, to jiný názor. Náš dětský zubař je zároveň ortodontista, říkal taky, že daleko horší může být, když se dítěti vezme dudlík brzy a to si začne cucat palec. Kamarádčin syn má díky tomu taky velký předkus. Protože tomu nejde zabránit, ať dělá, co dělá :nevim:

Syn byl závislák a hned se mi dudlík odbourat nepodařilo. Ale prst si do pusy nestrkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.6.21 10:05

@Russet ja se přiznám, že z toho mám strach. Malé jsou teď dva a je fakt závislá. V noci si ho v posteli sama najde, protože svítí, přes den je nosí všude po bytě. Když prohlížíme knížky a mluví, musím jí ho vytahovat. A běda, jak ho nemá :nevim: řev a řev. Děláme si srandu, že s ním půjde ještě na střední, ale obavy z toho sebrání mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.6.21 10:06
@Anonymní píše:
@Russet na spaní

Už mu ho zkus vzít. Musíš se ty pevně rozhodnout a nedat. Bude kňourat, ale už je na dudlíka opravdu velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.21 10:07

@smeagol89 pokrok tam určitě vidím. Od těch 2 let mi přijde víc chápavější, vic mě poslouchá, umí si říct ne, když něco nechce.. ty zvířata se naučil ze dne na den, neuměl a to jsme to zkoušeli furt a pak najednou kouká na pohádku a tam pes a on na mě začal koukat, ukazal na něj a říkal pes, to jsem byla v šoku a od tý doby do mě furt hučí pes tamhle, pipi tamhle, letadlo tam, mašinka(to dělá huhu), každý auto je brm brm(ikdyž to teda dělá zvlášně spíš říká grr grr :D ) ale pokrok vidím, proto jsem si říkala, že k tomu snad dospěje, ale vidím, že bude lepší to řešit. V září má jít do školky a nechci aby ho vyhodili, protože musím jako samoživitelka do práce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.21 10:08

@Russet tak znám spoustu dětí, který ho mají i přes den a jsou stejně starý. Ta noc si nemyslím, že je tak hrozná.

• Citovat
  • Upravit
53518
23.6.21 10:09
@Aduš8 píše:
@Russet ja se přiznám, že z toho mám strach. Malé jsou teď dva a je fakt závislá. V noci si ho v posteli sama najde, protože svítí, přes den je nosí všude po bytě. Když prohlížíme knížky a mluví, musím jí ho vytahovat. A běda, jak ho nemá :nevim: řev a řev. Děláme si srandu, že s ním půjde ještě na střední, ale obavy z toho sebrání mám.

To jsem zažila. Nechávala jsem ho v puse, jak usínal a pak pryč. Pak jsem ho nedala už vůbec. Že je prostě ztracený. Ale musela jsem se obrnit a vydržet. On měl i ty plíny na kadění dlouho, takže jsem si taky vyslechla, že je snad bude mít až do první třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.6.21 10:11
@Anonymní píše:
@Russet tak znám spoustu dětí, který ho mají i přes den a jsou stejně starý. Ta noc si nemyslím, že je tak hrozná.

U nás sem tam někoho potkám a právě trnu. Protože vím, jakou mi to dalo práci se ho zbavit. Proto radím neodkládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
23.6.21 10:14

Holky, a vy co radite takove veci resit, jak to ma konkretne resit? :think: fakt me to zajima.

Muj synek, ktery se mi zda sikovny, teda v jednom roce auticka neaportoval. Az ted, v 17 mesicich, KDYZ SE MU CHCE, tak prinese auticko nebo knizku.

Kazdopadne, zakladatelko, muj starsi byl zdravy, ale trochu pomalejsi, prekotny rozvoj zacal az s mluvenim (po tretim roce). Spousta deti navic nechape, proc by mela furt plnit nejake prikazy, prinest, vykladat, jestli je dobrej obed (snim, tak je to asi dobry, ne, tahle abstrakce je podle me zbytecna).

Kazdopadne, rikas, ze fyzicky je sikovny, takze bych ho hodne vodila na prolejzacky, fyzicka aktivita, hry s micem, hruba motorika. Z toho se odviji jemna motorika. To vse rozviji mozek a neprimo i řeč.

Dala jsi nekolik situaci, ktere muzou byt nejednoznacne, ale celkove se mi stejne zda, ze tvuj synek je v nejake treba sirsi norme. Treba se ti zda, ze nerozumi, ale je mozne, ze rozumi, ale nechape, proc by mel neco najednou udelat.

Nerozumi i treba ori oblekani? Zvedni ruce, zvedni nozicku, tu druhou… rika si treba o jidlo a piti?

Taky bych to nesrovnavala s holcickama, proti holkam jsou moje deti degeši, presto starsi je vcelku samostatny jednickar a mladsiho, kdybych nechala u popelnic, tak prezije 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
23.6.21 10:19
@Anonymní píše:
@smeagol89 pokrok tam určitě vidím. Od těch 2 let mi přijde víc chápavější, vic mě poslouchá, umí si říct ne, když něco nechce.. ty zvířata se naučil ze dne na den, neuměl a to jsme to zkoušeli furt a pak najednou kouká na pohádku a tam pes a on na mě začal koukat, ukazal na něj a říkal pes, to jsem byla v šoku a od tý doby do mě furt hučí pes tamhle, pipi tamhle, letadlo tam, mašinka(to dělá huhu), každý auto je brm brm(ikdyž to teda dělá zvlášně spíš říká grr grr :D ) ale pokrok vidím, proto jsem si říkala, že k tomu snad dospěje, ale vidím, že bude lepší to řešit. V září má jít do školky a nechci aby ho vyhodili, protože musím jako samoživitelka do práce

Jo, jeste teda doplnuju, ze ten vyvoj byva ve skocich. Nekdy se mi zdalo, ze to telicko se soustredi na růst a pak zas jenom na ten rozumovy vyvoj :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.6.21 10:20

@FlorenceF Jenkins řešit by to měla s dětským doktorem. Ta by měla podle toho, co jí maminka detailně popíše sama usoudit, zda je opožděný třeba jen v téhle oblasti a nebo se celkově může jednat o nějaký vývojový problém. Samozřejmě jsou i děti, které prostě maminku ignorují, takové období měl i náš starší. Jakmile šlo o věci související se samoobsluhou, tak mě ignoroval a dělal, že neslyší. Ale zbytek rozuměl skvěle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.21 10:23

@FlorenceF Jenkins na hřiště chodíme skoro každý den, umí lozit i na klouzačku jak tam má ty “ horolezecký kameny” nevím jak se tomu říká, ale chápeme se ne? :D vyleze hned jak nic. Oblíkání rozumí, donese mi boty když mu řeknu. Řeknu zvedni nohu, zvedne a když zvedá špatnou(mám v ruce na druhou nohu) a řeknu mu druhou, tak dá druhou nohu. Ruce zvedne, nohy taky nastaví na tepláky. O pití i jídlo si řekne. A s holkama nesrovnávám, ale máme stejně starý kámoše kluky i mladší a jsou na tom uplně jinak.

• Citovat
  • Upravit
34322
23.6.21 10:29
@Anonymní píše:
@FlorenceF Jenkins na hřiště chodíme skoro každý den, umí lozit i na klouzačku jak tam má ty “ horolezecký kameny” nevím jak se tomu říká, ale chápeme se ne? :D vyleze hned jak nic. Oblíkání rozumí, donese mi boty když mu řeknu. Řeknu zvedni nohu, zvedne a když zvedá špatnou(mám v ruce na druhou nohu) a řeknu mu druhou, tak dá druhou nohu. Ruce zvedne, nohy taky nastaví na tepláky. O pití i jídlo si řekne. A s holkama nesrovnávám, ale máme stejně starý kámoše kluky i mladší a jsou na tom uplně jinak.

To mi prijde v pohode. Jestli moc nemluvi, tak na „jaky byl obed“ proste nema co rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí