Syn 27 měsíců diagnostikován s psychomotorickou retardací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.10.24 20:38
@Anonymní píše: Více

S tím nesouhlasím. Pokud by si zakladatelka našla nějakou logo nebo speciální školku tak to dítěti jen prospěje.
Syn šel ve školce neuvěřitelně nahoru, doma by se takto nezlepšil.
Jsem těm učitelkám strašně vděčná. Syn to tam miluje a ty pokroky, které tam udělal, to se nedá popsat.

• Citovat
  • Upravit
91
28.10.24 20:39
@Malpigi píše: Více

Přeju, ať vám to dopadne co nejlépe. Já kvůli dceři moc brečet nemůžu, ona potom taky brečí a to nechci, takže to v sobě nějak dusim a potřebovala jsem se aspoň vypsat sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
28.10.24 20:43

Nám psycholožka doporučila školku aspoň na dopoledne, že by ho to právě mohlo posunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30862
28.10.24 20:56

@Mctasty Me byvale ucitelce se narodila holcicka s DS, ktere lekari predpovidali, ze bude lezak. Nakonec holka dokoncila nejake eckove uciliste. :hug: Opravdu ji venovali hodne pece. Uplne 100% sebeobsluzna neni, ale jednu dobu urcite pracovala. Uz toho o nich ted moc nevim, jsem davno z rodneho mesta. Ale od te doby verim, ze aspon neco malo se da soustavnou systematickou peci zvratit k lepsimu :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
28.10.24 20:59
@Hobitka píše: Více

Děkuji za zprávu.
Já doufám, že se nám podaří, aspoň něco dohnat. Kdyby byl v rámci možností samostatnej, tak budeme šťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.24 21:01

Je to individuální, náš starší kluk tam byl stažený do sebe a moc nemluvil. Naštěstí učitelky byly úžasné, tak se to zvládlo. Kluk tam šel až na předškolní vzdělávání. Rozmluvil se v kolektivu až koncem třetí třídy, prostě potřeboval čas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.24 21:03
@Mctasty píše: Více

Já souhlasím. Můj syn tam začal mluvit, ukazovat a konečně se ho povedlo odplenkovat ;)
Doma nechtěl moc spolupracovat a v té školce jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.24 21:05

Každé dítě je jiné :srdce: Ale občas to chce prostě zkusit. Buď to půjde nebo ne.
Mě to taky překvapilo, že je tam tak spokojený.

• Citovat
  • Upravit
3706
29.10.24 07:44

@Mctasty ja tedy nechci určitě znevazovat lékařské posudky, ALE..ve 27 mesicich nasi kluci taky nechteli jist lzickou a neuměli se najist. Byli take hypotonicti (dvojcata, o měsíc dříve narozeni, hypotonie krku a bricha),vojtili jsme a jezdili jsme i na hypoterapii (fyzio na konich). Dostali jsme zadanku na neuro, kam kluci taky preventivně chodili, a platili si to tedy, ale některé děti to mely placene pojišťovnou. Záleží na diagnoze. Jezdili jsme do Hornich (nebo Dolnich?) Pocernic. V případě, že bys to nevygooglovala, bych to dohledala v emailech :) A bylo to fajn, dalsi fyzio a clovek tam mel možnost potkat se i s jinyma detma nebo rodicema, které nebyly úplně „tabulkový“. Pak jsme byli i na tydenni hypoterapii v Jizerkach,2× denne jezdeni na koni s fyzioterapeutkou, ta jedna jizda je max 15min pro dítě. Platili jsme si to, ale diky tomu se nam kluci rozperovali na kolinkach a sedli si. Mesic na to zacali lezt. Zacali jsme v 9.mesicich, byli to nejmladší konaci :) Ale jezdili tam i starsi deti (predskolkoveho i skolkoveho veku). Pred 5 lety jsem v tech Pocernicich platila 300Kc/jizda.
Mate všechna vyšetření před sebou, děláš maximum! Posilam hodně síly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
29.10.24 08:46
@suzka1 píše: Více

Děkuji za zprávu. My jsme byli před 3 týdny v institutu Pavla Koláře, kde jsme dostali žádanku na 8 fyzioterapií, takže za 14 dní nás čeká první (bude to 1-2 týdně podle toho jak bude malej zvládat). Koukáme i po ergoterapii a chceme vyzkoušet aminokyseliny. Zkusíme vše co půjde. Na ty Počernice se podíváme, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3706
29.10.24 13:36

@Mctasty posílám do sz email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
3.11.24 22:43

Náš syn začal jíst spolehlivě lžičkou tak ve 3-4 letech, nočník pozdě, úplně jsme ho odplenkovali až po 4 roce. Trochu rozumět začal tak ve 2,5 letech, mluvit (spojovat 2 slova ) až po 3 roce. Ukazování bylo on-off, že jednou bylo, pak přišlo období že nebylo.

Teď má čerstvě 5 let a je úplně normální kluk, mluví běžně 3 jazyky protože doma mluvíme 3 jazyky.

Jinak na začátku taky dostal diagnózu dětský autismus a nakonec mu nic nebylo a diagnóza se zrušila, doktoři řekli že „dozrál“. Že je opožděný úplně ve všem to mě bylo jasný v jeho 13 měsících, proto od 18 měsíců jsme intenzivně dělali všechny možné terapie až se z toho ke 3-4 rokům dostal. Akorát musím podotknout že to stalo kvanta peněz a času. Dělali jsme domácí logopedii, logopedii v ordinaci, terapie OTA, chodila k nám ranná péče, chodili jsme na ergoterapie, ABA terapie, online terapie s odborníky ze zahraničí, a nejvíc pomohlo že jsem se v tom sama vzdělávala a věděla co už umíme a co je další krok, musela jsem nastudovat jak se děti vyvíjí do věku 3 let abychom v tom neplacali a nedělali nesmysly nebo nesmyslné postupy.

Bez vaší pomoci to bude mít těžký,.jestli chcete řadu, tak udělejte plán, finanční rozpočet a začněte intenzivně se vzdělávat a aplikovat vaší znalosti doma ve hře se synem. Pokud nevíte kde začít koukněte na OTA terapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
3.11.24 22:57

Ona ale nenapsala stredne tezka mentalni retardace, napsala opozdeni psychomotorickeho vyvoje. Samozrejme tahle prohlaseni neurolozky jsou totalne neprofesionalni a na vyhazov. Ona ma snad kristalovou kouli? Zatim nema ani zadnou diagnozu.

Nehazejte flintu do zita. S ranou peci urcite vymyslite neco na podporu komunikace, sebeobsluhy. Skolku doporucuji dopoledne, ale hned od tri let. Pozdeji se bude hur zaclenovat do kolektivu. Budte v kontaktu s detskym klinickym psychologem, aby vam v prubehu casu upresnoval diagnozu (zadna…vyvojova dysfazie, autismus, MR).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.11.24 04:18
@Zmatka píše: Více

Děkuji. Ano zatím opožděný vývoj, nic jiného zatím nemáme. Teď u nás byla ranná péče, v prosinci nás čeká logo poprvé a v lednu znovu psycholožka a magnetická rezonance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.11.24 04:19

Ranná péče nám dala kontakty na SPC, budeme se objednávat, aby mohl od září do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová