Syn a bývalý manžel (styk)

Anonymní
11.4.20 20:09

Syn a bývalý manžel (styk)

Ahoj všichni maminky i tatínkové. Mám takové nemilý problém, chtěla bych znát nezávislý názor. Nedávno jsme se s manželem rozešli a jsme v rozvodovém řízení. Rozchod byl na jeho popud, ale zdá se, že v tom není jiná. Spíše rozdílné životní styly, což jemu přestalo vyhovovat. Máme spolu dvě děti syna 9 a dceru 5 let. Já si do vztahu přivedla nejstaršího syna 14 let, manžel ho vychovával od dvou let. Mají se rádi, proto si tři víkendy v měsíci bere všechny tři děti a jeden jsou se mnou. Neviděla jsem v tom problém, ale má s tím problém biologický otec syna, který žije v zahraničí a kluka si bere vždy na měsíc letních prázdnin, jinak se nevidí celý rok. Kluk bere za tátu mnohem více druhého zatím ještě manžela. Svého otce bere spíše jako strejdu, který si ho vezme na prazdniny. Sám to tak pojmenoval. Vlastně mu biootec nechybí, sám od sebe mu nenapíše ani nějak netouží o kontakt přes sociální sítě. Čím je starší, tím je to horší, hlavně teda po odchodu nynějšího manžela, ten to s ním uměl, takže třeba jednou měsíčně si s tátou zavolal. Teď nechce a doufá, že vzhledem k situaci nebude muset jet za tátou ani o prázdniny. Jakoby se najednou úplně seknul, jak říkám, nikdy ty vztahy nebyly bůh ví jaké, na dobu, kdy jsme spolu žili si syn nepamatuje, táta je pro něj někdo jiný, ale je to horší a horší. Jenže problém je, že jeho otec teď co jsem zůstala sama dělá problémy a vyhrožuje soudy. Chce se vrátit do Čech a chce si kluka brát a snížit mi alimenty, které teda platí vždy včas a celkem vysoké 6000. Nejvíce mu vadí, že chodí syn na víkendy za tím, kdo ho vychoval, jeho otec si to nepřeje a denně mi vypisuje romány, nebojím se říct, trochu výhružné, že mám synovi zakázat víkendy, že on je otcem. Jenže to není tak jednoduché, vím, že bych tím nejvíce ublížila synovi. Co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
11.4.20 20:13
@Anonymní píše:
Ahoj všichni maminky i tatínkové. Mám takové nemilý problém, chtěla bych znát nezávislý názor. Nedávno jsme se s manželem rozešli a jsme v rozvodovém řízení. Rozchod byl na jeho popud, ale zdá se, že v tom není jiná. Spíše rozdílné životní styly, což jemu přestalo vyhovovat. Máme spolu dvě děti syna 9 a dceru 5 let. Já si do vztahu přivedla nejstaršího syna 14 let, manžel ho vychovával od dvou let. Mají se rádi, proto si tři víkendy v měsíci bere všechny tři děti a jeden jsou se mnou. Neviděla jsem v tom problém, ale má s tím problém biologický otec syna, který žije v zahraničí a kluka si bere vždy na měsíc letních prázdnin, jinak se nevidí celý rok. Kluk bere za tátu mnohem více druhého zatím ještě manžela. Svého otce bere spíše jako strejdu, který si ho vezme na prazdniny. Sám to tak pojmenoval. Vlastně mu biootec nechybí, sám od sebe mu nenapíše ani nějak netouží o kontakt přes sociální sítě. Čím je starší, tím je to horší, hlavně teda po odchodu nynějšího manžela, ten to s ním uměl, takže třeba jednou měsíčně si s tátou zavolal. Teď nechce a doufá, že vzhledem k situaci nebude muset jet za tátou ani o prázdniny. Jakoby se najednou úplně seknul, jak říkám, nikdy ty vztahy nebyly bůh ví jaké, na dobu, kdy jsme spolu žili si syn nepamatuje, táta je pro něj někdo jiný, ale je to horší a horší. Jenže problém je, že jeho otec teď co jsem zůstala sama dělá problémy a vyhrožuje soudy. Chce se vrátit do Čech a chce si kluka brát a snížit mi alimenty, které teda platí vždy včas a celkem vysoké 6000. Nejvíce mu vadí, že chodí syn na víkendy za tím, kdo ho vychoval, jeho otec si to nepřeje a denně mi vypisuje romány, nebojím se říct, trochu výhružné, že mám synovi zakázat víkendy, že on je otcem. Jenže to není tak jednoduché, vím, že bych tím nejvíce ublížila synovi. Co mám dělat?

Ja bych se nenechala zahnat do kouta. Vem to tak, jestli jeho biootec bude v CR, jedine dobre. Muze si syna brat casteji a muzou navazat lepsi vztah. Do toho, s kym se syn styka ve svem volnem case mu nic neni. Navic syn je uz velky, u pripadneho soudu by rozhodne brali v potaz jeho nazory. A pokud tvuj zatim manzel jevi zajem si ho i nadale brat s ostatnimi detmi, je to uzasne a jedine dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
11.4.20 20:15

Ve 14 letech si může chodit za kým chce, pokud nejde o nějakou špatnou partu, a alimenty 6000 nejsou na takto staré dítě nějak nadměrně vysoké.
Já bych si ty maily schovala a na výhrůžky bych nereagovala. Synovi bych ale řekla, ať s ním komunikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
11.4.20 20:19

Mě přijde šílený chtít 14letemu klukovi říkat s kým se smí a nesmí vídat, navíc pokud nežije v ČR, jal vůbec ví ze jezdi za manzelem. Chápala bych pokud by jeho čase chtěl syn trávit čas jinde, ze by takto vysiloval. Nic bych bio otci nevysvetlovala, neobhajovala své nebo synovi rozhodnutí, jinak o tom bude mít potřebu komunikovat vic a vic. Proste je to tak a tak, jestli chceš větší styk, vrat se do ČR, zatáček u soudu, v pořádku, syn k tomu už bude moct rict svůj názor. Jinak měsíc o prázdninách bych synovi vysvětlila ze musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
11.4.20 20:23

Me je nekdy tech deti lito, kdyz „musi“ :? No ale bude muset to do 18 vydrzet. Uz to budou jen ctvery prazdniny :? A mozna tento rok nebude „muset“, pokud budou uzavrene hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
11.4.20 20:24

@cecetka Tak i deti z uplnych rodin spoustu veci musi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
11.4.20 20:32

Hele, než se tatínek vrátí ze zahraničí (za této situace), tady se zařídí, podá to k soudu a někdo to posoudí tak je klukovi 15. Chci vidět soudce, který zakáže styk skoro dospělého s člověkem se kterým má pouto (a sourozence) a který ho 13 let vychovával. Takže dopisy a výhružky eviduj, mohou se hodit Na léto asi bude muset, ale toto léto stejně nikdo nikam nepojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.4.20 20:43
@Anonymní píše:
Ahoj všichni maminky i tatínkové. Mám takové nemilý problém, chtěla bych znát nezávislý názor. Nedávno jsme se s manželem rozešli a jsme v rozvodovém řízení. Rozchod byl na jeho popud, ale zdá se, že v tom není jiná. Spíše rozdílné životní styly, což jemu přestalo vyhovovat. Máme spolu dvě děti syna 9 a dceru 5 let. Já si do vztahu přivedla nejstaršího syna 14 let, manžel ho vychovával od dvou let. Mají se rádi, proto si tři víkendy v měsíci bere všechny tři děti a jeden jsou se mnou. Neviděla jsem v tom problém, ale má s tím problém biologický otec syna, který žije v zahraničí a kluka si bere vždy na měsíc letních prázdnin, jinak se nevidí celý rok. Kluk bere za tátu mnohem více druhého zatím ještě manžela. Svého otce bere spíše jako strejdu, který si ho vezme na prazdniny. Sám to tak pojmenoval. Vlastně mu biootec nechybí, sám od sebe mu nenapíše ani nějak netouží o kontakt přes sociální sítě. Čím je starší, tím je to horší, hlavně teda po odchodu nynějšího manžela, ten to s ním uměl, takže třeba jednou měsíčně si s tátou zavolal. Teď nechce a doufá, že vzhledem k situaci nebude muset jet za tátou ani o prázdniny. Jakoby se najednou úplně seknul, jak říkám, nikdy ty vztahy nebyly bůh ví jaké, na dobu, kdy jsme spolu žili si syn nepamatuje, táta je pro něj někdo jiný, ale je to horší a horší. Jenže problém je, že jeho otec teď co jsem zůstala sama dělá problémy a vyhrožuje soudy. Chce se vrátit do Čech a chce si kluka brát a snížit mi alimenty, které teda platí vždy včas a celkem vysoké 6000. Nejvíce mu vadí, že chodí syn na víkendy za tím, kdo ho vychoval, jeho otec si to nepřeje a denně mi vypisuje romány, nebojím se říct, trochu výhružné, že mám synovi zakázat víkendy, že on je otcem. Jenže to není tak jednoduché, vím, že bych tím nejvíce ublížila synovi. Co mám dělat?

Nechat to být.. Syn už je starý, tzn soud by se ho ptal na názor a pokud řekne to samé, tak žádný soud ho nebude nutit být s bio otcem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.20 20:47
@Peta02 píše:
Mě přijde šílený chtít 14letemu klukovi říkat s kým se smí a nesmí vídat, navíc pokud nežije v ČR, jal vůbec ví ze jezdi za manzelem. Chápala bych pokud by jeho čase chtěl syn trávit čas jinde, ze by takto vysiloval. Nic bych bio otci nevysvetlovala, neobhajovala své nebo synovi rozhodnutí, jinak o tom bude mít potřebu komunikovat vic a vic. Proste je to tak a tak, jestli chceš větší styk, vrat se do ČR, zatáček u soudu, v pořádku, syn k tomu už bude moct rict svůj názor. Jinak měsíc o prázdninách bych synovi vysvětlila ze musí.

Ví to přes sociální sítě, protože tam má syn fotky, to, že jsme se rozešli zjistil také přes sociální sítě. On tam syn často dal třeba větu :Hurá zítra za tátou. A jak on zjistil, že jsem sama bez chlapa začal prudit. Dříve byl celkem klid. Syn zřejmě netušil, co to způsobí a já to nevěděla, že to tam dává já žádný účet na těchto sítích nemám. Dokud jsme byli s manželem (nynějším) spolu problémy nedělal. Teď i vyhrožuje, že mi přestane platit. My předtím jeho peníze nepotřebovali i když je posílal z velké části jsme je synovi odkládali na studia. Čerpám z nich teď, protože mám malý plat, jsem na OČR, takže mám co dělat vyjít. Zatím ještě nynější manžel mi dává čtyři tisíce, s tím, že koupí všem třem dětem co je potřeba a má je na víkendy plus je v plánu, že si je bude brát na prázdniny, třeba na dovču, teď je má taky až do pondělí. Také nám nechal jeho byt, který měl ještě za svobodna a splácel ho. Není ale ještě úplně splacený, chybělo rok doplatit, vzala jsem si půjčku a hypo doplatila, aby si manžel mohl vzít další hypo na byt, který splácí teď a po rozchodu v něm žije. Tu půjčku, ale také musím platit. Je mi blbý chtít více po nynějším manželovi, vlastně mi nechal byt, na který jsem nikdy nedala ani korunu, kromě teď té půjčky co chybí doplatit, ale to už je oproti ceně bytu almužna. Alimenty od otce nejstaršího by mi ale v téhle situaci sakra chyběli. Tak jsem z toho celá špatná.

• Citovat
  • Upravit
744
11.4.20 20:58
@Anonymní píše:
Ví to přes sociální sítě, protože tam má syn fotky, to, že jsme se rozešli zjistil také přes sociální sítě. On tam syn často dal třeba větu :Hurá zítra za tátou. A jak on zjistil, že jsem sama bez chlapa začal prudit. Dříve byl celkem klid. Syn zřejmě netušil, co to způsobí a já to nevěděla, že to tam dává já žádný účet na těchto sítích nemám. Dokud jsme byli s manželem (nynějším) spolu problémy nedělal. Teď i vyhrožuje, že mi přestane platit. My předtím jeho peníze nepotřebovali i když je posílal z velké části jsme je synovi odkládali na studia. Čerpám z nich teď, protože mám malý plat, jsem na OČR, takže mám co dělat vyjít. Zatím ještě nynější manžel mi dává čtyři tisíce, s tím, že koupí všem třem dětem co je potřeba a má je na víkendy plus je v plánu, že si je bude brát na prázdniny, třeba na dovču, teď je má taky až do pondělí. Také nám nechal jeho byt, který měl ještě za svobodna a splácel ho. Není ale ještě úplně splacený, chybělo rok doplatit, vzala jsem si půjčku a hypo doplatila, aby si manžel mohl vzít další hypo na byt, který splácí teď a po rozchodu v něm žije. Tu půjčku, ale také musím platit. Je mi blbý chtít více po nynějším manželovi, vlastně mi nechal byt, na který jsem nikdy nedala ani korunu, kromě teď té půjčky co chybí doplatit, ale to už je oproti ceně bytu almužna. Alimenty od otce nejstaršího by mi ale v téhle situaci sakra chyběli. Tak jsem z toho celá špatná.

Chápu, ze jsi z toho špatná. Pokud by te to mohlo ovlivnit finančně, tak rozumím, ze toho mas plnou hlavu. Otázka je, jestli to ze te muže najednou takhle zahnat do kouta takový zmetek nevyciti a nevyužívá toho. Jsou proste takový typy. A syn ví, čím ti jeho bio otec vyhrožuje? Pokud by to vedel, možná bych se mu pokusila nějak taktne naznačit, ze by bylo dobrý tema fotkami tátu neprudit. Třeba mu to vysvětlit, jako ze je to bio tátovi lito, nemyslím na nej nějak házet špínu, ale proste to nějak zaobalit. Pokud nemáš soc sítě, tak pro zveřejňování příspěvku jdou proste někteří lidé vynechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.20 10:51
@Anonymní píše:

Doporuč synovi, ať si upraví na FB soukromí. Může tam v klidu nastavit výjimku, že někdo v přátelích neuvidí úplně vše, co napíše na zeď a uvidí jen to, co kluk fakt bude chtít. Takhle budete mít v tomto klid. Dále bych syna ale motivovala ke kontaktu s biootcem. Krátký telefonát jednou za čas ho nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí