Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Diggy píše:
@Havlova ne, nic červeného nejedl. První moč byla papírek a druhý den jsme donesli moč a posílala do laborky
Tak jedině odebrat tu večerní.
Nemá ta hematurie náhodou návaznost na tělesnou námahu? Nebo na předcházející nachlazení? Vyhledej si IgA nefropatie a koukni na příznaky, pokud sedí, zmiň to doktorce ![]()
@zlobivá_matka píše:
Nemá ta hematurie náhodou návaznost na tělesnou námahu? Nebo na předcházející nachlazení? Vyhledej si IgA nefropatie a koukni na příznaky, pokud sedí, zmiň to doktorce
Tam by ale asi taky byla proteinurie s polu s hematurií…ale rozhodně by to chtělo více vyšetřit.
@zlobivá_matka píše:
@Aglája75 nejsem čurolog, ale myslím že nemusí nutně být vzdycky
Tak určitě možné je vše…ale zase krev jen večer a viditelně a ráno naprosto žádná při rozboru…to je divné…Podle mě by tam nějaké stopy byly, když to má několik dní…Tyhgle situace jsou nejhorší, dkyž se neví co…
@Aglája75 píše:
Tak určitě možné je vše…ale zase krev jen večer a viditelně a ráno naprosto žádná při rozboru…to je divné…Podle mě by tam nějaké stopy byly, když to má několik dní…Tyhgle situace jsou nejhorší, dkyž se neví co…
Taky si myslim, ze pravdepodobnost, ze by v ranni moci zadna krev nebyla, ani mikroskopicky, je minimalni.
@Diggy píše:
Ahoj, syn už týden čůrá k večeru krev. U doktora jsme byli a moč v pořádku. Ledviny taky. Říkala mazat pindíka. Syna nic nebolí jen po čůrání to trochu štípe. Doktora poradila koupit léky na močové cesty. Syn má 7 let, a přetahovat jde normálně. Nemáte někdo zkušenosti co to může být? Zítra budu volat doktorce, že se to nelepší.
Syn by měl před vyčůráním si vždy zcela dozadu přetáhnout kůžičku, asi jako když se dělá odběr moči. Případně i omýt, aby bylo jasné, jestli ta krev je vymočená, nebo z nějaké drobnější rance na předkožce. Kdybych věděl, kdy ta krvavá moč má být, tak prostě předtím stáhnout, omýt, osušit, vymočit se do nějaké nádoby. Pokud byněkde byla krev, donést asi doktorce nebo do laboratoře.
Jednou jsem jako malý kluk podle starších kluků nějak manipuloval s předkožkou, taky jsem pak si všiml, že při močení tam bylo trochu krve, detaily už moc nevím, ale nějak si to pamatuji víc než 50 let. Jako rodič bych si možná všímal, co synek s pindíkem dělá, různá manipulace může přivodit i nějaké poranění. Vůbec co pamatuji, tak kluci s pindíky dělají různé věci, nějakým poraněním se pak ani nedivím.