Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám velké dilema
. Syn má jít na operaci nosních mandlí. Máme operaci za dveřmi. Jenže manžel přišel ze je viď pozitivní. Bojím se že nám to odloží bojím se volat do nemocnice. Tak bych vás poprosila o nějakou radu. Než budu volat děkuji. ![]()
@Sluníčko 423 píše:
Dobrý den, mám velké dilema. Syn má jít na operaci nosních mandlí. Máme operaci za dveřmi. Jenže manžel přišel ze je viď pozitivní. Bojím se že nám to odloží bojím se volat do nemocnice. Tak bych vás poprosila o nějakou radu. Než budu volat děkuji.
tady dostaneš protichůdné rady, karanténa u covidu už neexistuje,
já bych dítě, pokud je zdravé na operaci dala,
ale spousta holek ti napíše, že máš volat a máte zůstat doma
@stinga sestřička u dětského říkala že pokud je zdravý a nemá žádné příznaky taky by ho dala. Uvidíme v nemocnici ale děkuji za odpověď jsem trochu v klidu.
@Sluníčko 423 píše:
Dobrý den, mám velké dilema. Syn má jít na operaci nosních mandlí. Máme operaci za dveřmi. Jenže manžel přišel ze je viď pozitivní. Bojím se že nám to odloží bojím se volat do nemocnice. Tak bych vás poprosila o nějakou radu. Než budu volat děkuji.
Pokud bude v pohodě, nic bych neřešila a šla bych, před bych ho ještě otestovala pro jistotu. U nás dcera den před operací skončila na ATB s angínou, naštěstí termín dali relativně brzy, do měsíce. Ale chápu, teď je to s termíny hrozný…
@Sluníčko 423 píše:
@stinga sestřička u dětského říkala že pokud je zdravý a nemá žádné příznaky taky by ho dala. Uvidíme v nemocnici ale děkuji za odpověď jsem trochu v klidu.
kdo se moc ptá, moc se dozví - i víc než chce
já bych nikam nevolala a šla - pokud syn nemá příznaky nemoci samozřejmě
@Sluníčko 423 píše:
Covid má vliv na srážlivost krve (sráží).
Největší komplikací operace mandlí je krvácení.
Ne, nedala bych syna na operaci, když je muž pozitivní a je šance, že to dítě také má.