Syn je moc dětský...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1107
9.6.20 23:14

Taky jsem taková byla, věčný snílek s hlavou v oblacích, ostatní psali diktát, já teprve vytahovala pouzdro. A kdo si na to dnes vzpomene? Mám ted možná lepší život než tehdejší ranaři. Vyprdni se na ostatní, je tvůj a jedinečný a že je dětský, jedině dobře…o to více si užije bezstarostnosti která už se nebude nikdy opakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
9.6.20 23:17
@ospalámyš píše:
Já nemusím moc tuhle výchovu, co razí v některých rodinách alá slušnost je slabost, ostré lokty, nedostatek empatie atd

Pak to má ve společnosti nějak vypadat.

Uťáplé dítě vychovaji i někteří otcové přílišnou tvrdostí, kritikou, srážením sebevědomí. Neházej to jen na matky, někteří otcové maji problém sami se sebou a mylně si myslí, že tvrdá výchova rovná se úspěšné a sebevědomé dítě.

Po hodně úspěšných chlapech jdou hlavně určité typy žen, ono zas není vždy o co stát ;)

Nepsal jsem o nedostatku empatie.
Tady. stejně nelze brát vše zrovna vážně, vždyť je to jen virtuální prostor. Pravda je někde úplně jinde. A zdejší ženy jsou dost závislé na internetu. Takové ty, co se o ně člověk venku přerazí, protože žijí v umělé mediální bublině a nekoukaji na cestu, ale jen do mobilu.
To pak ani nemá smysl sem psát.
A. když, tak ne vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
9.6.20 23:20
@bublinek píše:
ty musíš mít velký mindrák
:potlesk: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
9.6.20 23:23
@ospalámyš píše:
Já nemusím moc tuhle výchovu, co razí v některých rodinách alá slušnost je slabost, ostré lokty, nedostatek empatie atd

Pak to má ve společnosti nějak vypadat.

Uťáplé dítě vychovaji i někteří otcové přílišnou tvrdostí, kritikou, srážením sebevědomí. Neházej to jen na matky, někteří otcové maji problém sami se sebou a mylně si myslí, že tvrdá výchova rovná se úspěšné a sebevědomé dítě.

Po hodně úspěšných chlapech jdou hlavně určité typy žen, ono zas není vždy o co stát ;)

Téměř souhlasím, to je rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
9.6.20 23:31
@Lucie_Sx píše:
Když si vzpomenu na základku, tak z namachrovaných blbečků drsných kluků vyrostli namachrovaní blbečci, a z těch nenápadných kluků naopak spolehliví chytří sympaťáci.
Ti úplně uťáplí jsou v dospělosti dva typy - buď zůstal „divnej“ nepoužitelnej, nebo se naopak sebral a až jsem čučela, kam to ten člověk dopracoval, a spadl pak do té skupiny těch chytrých sympaťáků.

A s „chlapskostí“ to je dvojsečné - protože co to je? Nasvalený týpek na motorce s iq tykve? Nebo normální chlap, co doma rozřeže strom na topení nebo poskládá střechu, když je potřeba?

Příspěvek upraven 09.06.20 v 23:13

Přesně, vidím to podobně. namachrovanost a přehnané sebevědomí spíš odpuzuje. Teda aspoň mě :)
A u malých dětí se vůbec nedá předvídat, jestli ta stydlivost časem ustoupí a kluk bude úspěšnější a obletovanější, než ti ranaři ze třetí A ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.6.20 00:07
@ospalámyš píše:
Přesně, vidím to podobně. namachrovanost a přehnané sebevědomí spíš odpuzuje. Teda aspoň mě :)
A u malých dětí se vůbec nedá předvídat, jestli ta stydlivost časem ustoupí a kluk bude úspěšnější a obletovanější, než ti ranaři ze třetí A ;).

Podle mě je důležité, když se ti stydlivější naučí, že když něco chtějí, mají si za tím jít. Tj. pokud jim otec/matka sráží sebevědomí, jak jsou neschopní, je to problém.
Ale když ho přijímají jaký je, ale dají mu najevo, že to může změnit, když bude sám chtít, dokáže to divy.
Pak stačí v pubertě začít chodit do posilky a veslovat a ze stydlína je někdo, kdo případnou ránu umí vrátit ;-). Ale musí to vzejít z něho samotného, ne že ho bude někdo někam tlačit. Nátlak = nejsi dost dobrej, dělej tohle a tohle a pak dobrej budeš. To nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
10.6.20 09:10
@Johnny7 píše:
Slušný…ušlápnutý… podpantoflák. Chlapsky řečeno sra-čka, co ho v pubertě spolužáci pošlou do pr. a on se po-sere. Stejně jako v roce 1980 a později. To se vůbec nezměnilo
Chudák kluk. Bože. Dneska prostě některé ženské…Příspěvek upraven 09.06.20 v 22:22

Furt lepší podpantoflak než arogantní blb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect