Syn je "pomalejší"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
880
23.10.19 11:16

Jo a na uceni barev jsou super aplikace na tablet-Hrave uceni, vyukove karticky. syn se tam spoustu naucil, ale musi se s tim opatrne. na 20
min denne a staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.10.19 11:32

@Teresa.p Jen se zeptám - doporučovala jste rybí tuk, máte vlastní zkušenost? Pokud ano, s jakým konkrétním výrobkem? Uvažuji o něm, že bych ho naordinovala dceři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.10.19 11:55

@Pocahonta jasny. ja jsem ve skupine na fb pro rodice deti s vyvojovou dysfazii a autismem. podle diskusi tam, je Eye Q, ktere jsme davala synovi, mene kvalitni a predrazene. Vice potrebnych latek obsahuje napr. Mollers,
ktery synovi davam ted. uz ho davam cca 2 roky. urcite neublizi, ale pomuze. minimalne v tom, ze syn neni skoro vubec nemocny. nektere deti se s jeho pomoci rozmluvi, lepe soustredi, lepe spi. kupuji neochuceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.10.19 12:01
@Teresa.p píše:
@Pocahonta jasny. ja jsem ve skupine na fb pro rodice deti s vyvojovou dysfazii a autismem. podle diskusi tam, je Eye Q, ktere jsme davala synovi, mene kvalitni a predrazene. Vice potrebnych latek obsahuje napr. Mollers,
ktery synovi davam ted. uz ho davam cca 2 roky. urcite neublizi, ale pomuze. minimalne v tom, ze syn neni skoro vubec nemocny. nektere deti se s jeho pomoci rozmluvi, lepe soustredi, lepe spi. kupuji neochuceny.

Ok, tak díky za tip… Ten Mollers byl můj favorit také, říkám si, že nic s tím nezkazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.19 13:30

Mám podobného syna. On je teprve teď předškolák. Taky mechanicky napočítá do 10, barvy se mu motají. Co dělají ve školce, nevím, ale doma se s ním pracuje denně. Je to nespravedlivé, že někdo to nasaje jen z běžného života a někdo musí dřít od dětství.
My jsme s mužem oba VŠ, starší syn od 5 let čte, počítá v tisících, má přehled jako děti v páté třídě. Mladší schytal Černého Petra.
Od 2 let dáváme Mollers. On má občas i problémy pochopit, co se po něm chce a má špatnou výslovnost.
Postupně to sice dohání, ale ideální to není. Ale podle mě nemá nižší intelekt, ale špatnou paměť a od toho se to táhne. Vizuální paměť má skvělou, takže se snažím vše propojit tak, aby zapojoval víc smyslů.

• Citovat
  • Upravit
3781
23.10.19 21:42
@Pocahonta píše:
@Teresa.p Jen se zeptám - doporučovala jste rybí tuk, máte vlastní zkušenost? Pokud ano, s jakým konkrétním výrobkem? Uvažuji o něm, že bych ho naordinovala dceři…

Ma problemy s prijmem jodu v bezne strave?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.10.19 21:53

@Komsomol To byla otázka na mě? Myslím si, že s jódem problém nebude..Nedávné krevní testy nic neukázaly, dle mého názoru má stravu pestrou. Ke konci roku jí bude 5 let, měla jsem u ní podezření na vývojovou dysfázii, ale psycholožka jí vyloučila. Odhalila problémy se zrakovými a sluchovými podněty (nejsou ještě dozrálé po neurologické stránce) - vidí a slyší výborně - musí na to každý den cvičit. Je možné, že to má po manželovi, který se vyvíjel skokově. Má dobrou pasivní slovní zásobu, ale v aktivní trochu tápe, naopak co se týče sportovních dovedností, tak tam oproti vrstevníkům vyniká.
Ten rybí tuk jsem spíše myslela, aby se malinko vyklidnila a třeba aby rychleji dozrála nervová soustava. Nemocná též skoro vůbec není (musím to zaklepat)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
23.10.19 22:34
@Pocahonta píše:
@Komsomol To byla otázka na mě? Myslím si, že s jódem problém nebude..Nedávné krevní testy nic neukázaly, dle mého názoru má stravu pestrou. Ke konci roku jí bude 5 let, měla jsem u ní podezření na vývojovou dysfázii, ale psycholožka jí vyloučila. Odhalila problémy se zrakovými a sluchovými podněty (nejsou ještě dozrálé po neurologické stránce) - vidí a slyší výborně - musí na to každý den cvičit. Je možné, že to má po manželovi, který se vyvíjel skokově. Má dobrou pasivní slovní zásobu, ale v aktivní trochu tápe, naopak co se týče sportovních dovedností, tak tam oproti vrstevníkům vyniká.
Ten rybí tuk jsem spíše myslela, aby se malinko vyklidnila a třeba aby rychleji dozrála nervová soustava. Nemocná též skoro vůbec není (musím to zaklepat)…

Ja to myslel tak, ze bude vzdy lepsi prijimat latky obsazene v doplncich stravy at uz se jedna o jod ci jine v bezne strave. Jen pokud neji, nechutnaji ji potraviny kde je treba jod obsazeny, tak az pote sahnout po doplncich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
24.10.19 06:48

@Komsomol tak u toho rybiho
tuku jako doplnku jde o EPA a DHA, ktery ma vliv na CNS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
24.10.19 16:56
@Teresa.p píše:
@Komsomol tak u toho rybiho
tuku jako doplnku jde o EPA a DHA, ktery ma vliv na CNS.

Ja vim o co tam jde ale i tohle je obsazeno v prirozene strave. Nez si dat pilulku s tukem tak je lepsi snist morskou rybu. Pokud dite ryby nebo morske produkty neni a neni ani jine alternativy kde je tohle obsazeno, pak nezbyva sahnout po doplnku stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí