Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, potřebuji poradit..
Syn(6 měsíců)kojen, má dva zoubky dole, včera při kojení mě kousl, strašná bolest, myslela jsem, že vyletím z kůže, mrknu a tekla mi krev, přestala jsem tedy kojit a dala z druhého prsu. Problém je, že stále mi z toho teče krev, zkoušela jsem si i odsát, ale stejně to nepomáhá a ke všemu to hrozně bolí.
Mám mu prso nabízet dál ![]()
Uaaa moje nocni mura, doufam, ze nas bude mit zuby hodne pozde :-X
Odsavackou to jen dorasis, nici bradavky sama o sobe. Muzes zkusit odstrikavat rucne, aby se mleko neztratilo, promazavat bepanthenem, ten by mel ranu brzy vyplnit, ale musi se peclive vmasirovat. A nebo holt prikladat, protoze stejne budes muset prilozit, pokud nechces prijit o mleko.
A když stiskneš bradavku mezi palec a ukazováček, tak to jde? Nebo to bolestí nejde? Mě tak zřejmě překousnul nerv, neřešilaj sem to, jen mazala bepanthenem a bradavka zůstala napořád ochrnutá, j akoby zapadlá. Nebuď blbá jako já, jdi k doktorovi ať to prošetří ultrazvukem nebo něčím.
Zkusila bych spíš purelan nez bepanthen, mě se osvědčil lépe-menší bolest, pravda-kousnutí u nás ještě nehrozí.
Ještě já z 16:35
A odsát nemělo smysl ani nešlo dát prs dítěti. Krmit z druhého a zraněné pod horkou sprchou vymasírovat, až téměř vymačkat ![]()
@Gladys píše:
Odsavackou to jen dorasis, nici bradavky sama o sobe. Muzes zkusit odstrikavat rucne, aby se mleko neztratilo, promazavat bepanthenem, ten by mel ranu brzy vyplnit, ale musi se peclive vmasirovat. A nebo holt prikladat, protoze stejne budes muset prilozit, pokud nechces prijit o mleko.
o mlíko bych teda přijít nechtěla
bepanthen mast doma mám, tak budu mazat a ručně odstřikávat, snad to brzy přejde a zahojí..
V některých přírodních národech je první kousnutí při kojení známka, že by se už dítě nemělo kojit. Jen jsem si na to ve spojitosti s tímhle vzpomněla, neříkám, že to tak máš dělat, aby bylo jasné.
@Anonymní píše:
A když stiskneš bradavku mezi palec a ukazováček, tak to jde? Nebo to bolestí nejde? Mě tak zřejmě překousnul nerv, neřešilaj sem to, jen mazala bepanthenem a bradavka zůstala napořád ochrnutá, j akoby zapadlá. Nebuď blbá jako já, jdi k doktorovi ať to prošetří ultrazvukem nebo něčím.
to stisknutí nebolí, spíš, když malý saje, tak mi tu bradavku jakoby ještě natahuje
@Tšekkin Kulpa píše:
V některých přírodních národech je první kousnutí při kojení známka, že by se už dítě nemělo kojit. Jen jsem si na to ve spojitosti s tímhle vzpomněla, neříkám, že to tak máš dělat, aby bylo jasné.
tak tohle mě napadlo taky, že přestanu kojit..ale chci si to vychutnat co nejdéle
prvního syna jsem kojit nemohla, tak u druhýho si to chci užít ![]()
Můj mladší 9m taky kouše, a ještě ho to baví… takovej škodolibej úsměváček… naštěstí né do krve. Bepanthen by pomoci mohl, mě pomohl kdysi u prvního syna když jsme to ještě pořádně neuměli O:-))
@wamp
taky doporucuju Purelan
ja kojila jenom chvili, ale i tech par tydnu bylo jen diky Purelanu (od Medely).
Tyjo, to máš teda hryzce
mě mladší kouše často, taky to bolí, ale do krve teda né