Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám prosbičku ke všem maminkam, ktere mají deti na UM.Mame mesicni holcicku od zacatku na UM. 3 týdny baštila Nutrilon 1 - pribirala az moc. Byla spokojena, ale porad tlacila jako kdyby chtela prdět, kakat. Vetsinou potrebovala pomoci pri kakani (pritlaceni kolinek) a kakala zelena divne zapáchajici hovinka (konzistence OK). Tak jsem po porade s dr. presla na Bebu Pro 1. 2 dny pred tim jsem jeste male koupila kapicky probiotika. Mala Bebu baští týden a prvni dny se zdálo, ze je problem vyresen. Ted zase potrebuje pomoci a dneska byla uplne zabetonovana. Behem dne se mi stava, ze ji boli brisko a ona se uplne propina (to nedelala). Tak nevim, vratit se zpet k Nutrilonu a zkusit jestli po probiotikach se to jiz srovnalo nebo vyzkouset dalsi mlicko.Ale nechci to zase moc kombinovat, aby to nebylo horsi nez lepsi. Samozrejme dr. ma dovolenou, takze se s nim neporadim.
No budeš se asi divit, ale takové babylove mlíko si maminky hodně chválí, prý nejlepší je to PRE a už na něj přešlo hodně miminek, které měli problém s kakáním ![]()
Mi jsme od začátku na sunaru a spokojenost..
pokud by měl problémy zkusila bych koupit laktobacilky a dávat je do UM..třeba to pomůže, viz: http://www.aaaleky.cz/…cps-30-71458?…
Malé také Nutrilon neseděl.. hrozně tuhou stolici měla. Tak jsem přešli na Sunar a máme klid.. Nikdy jsme bolesti břicha neměli, i stolice je pěkná.
Jenže každýmu sedne něco jiného
Ze začátku jsem dávala kapky Espumisan.. po 3. měsíci jsem přestala a žádné problémy nemáme.. A dávám pořád laktobacilky od Swissu.
My od porodnice malému dáváme Sunar Nutradefense a je super… už jedeme dvojku a taky bezva.
Taky jedem v Babylove a k tomu probiotika, a pohoda…Nutrilon byl a taky stavěl.
@Gladys píše:
No budeš se asi divit, ale takové babylove mlíko si maminky hodně chválí, prý nejlepší je to PRE a už na něj přešlo hodně miminek, které měli problém s kakáním
Náš měl nejdřív Nutrilon, ten ho zabetonoval. Potom Sunar, po tom měl zase vodnatý průjem. Nakonec Babylove všechno srovnalo, pije ho doteď a všechno v pořádku.
Ahojky, já mám Bebu Sensitive. Je dobrá na zácpy, prdíky a podobné.
Mám babylove a vše v pohodě
ono ty miminka prostě koliky mají, nedá se to úplně odbourat. Nehýbají se a to je potom na prdíky zlo ![]()
Taky dávám babylove klukovi a je spokojený, tlačí 2× denně a bez křečí, rudnutí, pláče a roste nám jak z vody ![]()
Jinak na bolení břicha jsem dělávala kmínový odvar
(300 ml vody, dát vařit, jak vře do ní 2 čajové lžičky kmínu a 5-10 minut vařit, pak sundat s plotny a nechat ještě 5-10 minut luhovat pod pokličkou, pak vychládlé přecedit) a dávala jsem po lžičce cca 20 min. před jídlem a taky byl problém vyřešený.
U nás to bylo účinnější, jak espomisan, Lefax, Infacol, po biopronu měl křeče, jak sví.. tak jsem přistoupila na babské rady a můžu jen doporučit ![]()
@Loudalka Já mám nejlepší zkušenost se Sunarem Nutradefense a Hipp Bio Combiotic. Nutrilon hrůza děs a nic jinýho jsem naštěstí zkusit nepotřebovala, sedl hned ten Nutradefense a pak Hipp (to bylo výjimečné, manžel ho přinesl místo ND).
Nám doktorka říkala, že si střívka musí na nové mlíčko zvyknout, že to není ze dne na den, takže bych asi ještě nějaký den u Beby vydržela ![]()
My jsme baštili Nutrilon od začátku asi do 8 měsíce, pak mu přestal chutnat, takže jsme na Sunaru a ten slaví úspěchy
obzvláště s příchutí, ale na to vy máte čas.
Držím palečky, až je líp! ![]()
Tak ja mužu ríct že Nutrilon nam vyhovoval od narození, ted mame rok a mala se zacpáva, brečí u kakaní, tak sem skusila Junior + a supr, my už máme ochucené mlíko ale Junior je taky od narození a mužu ríct že sem spokojená
Hodne sem premýšlela i o Babylove ale nevedela sem zda je i ochucené