Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Stalo se někomu, že dítko mělo reakci na antibiotika braná matkou?? Včera ráno jsem si vzala první prášek Penbene (penicilin) na angínu a dneska ráno byla Lucinka (8 týdnů) osypaná na bříšku a během dne víc a víc, takže mě napadla alergie na antibiotikum…teď odpoledne jsem už nekojila a dala UM a svoje mlíko odsála, mám naštěstí odsávačku Medela.
Jinak nic zvláštního jsem včera nejedla, ani neperu v jiném prášku, rostě vše jako vždycky krom těch ATB.
Zítra budu volat doktorce, pokud se to nezlepší.
Nemáte s tím někdo zkušenost??
Mladej se mi po penicilinu šíleně oprudil, myslím, že reakce být klidně může od atb
@misinka79 píše:
@Gladys a myslíš, že jediné řešení je teda dát Nutrilon?
já jsem atb normálně dobrala, protože mi to hned nenapadlo, takže dítě schytalo plnou dávku, pak jsme zadek vyléčili. Myslím, že odsávání a podávání UM je cesta k odstavení.
Spíš bychřekla zavolat dr a nechat si napsat jiná atb ![]()
Mně se to stalo nedávno taky penbene a plně kojený syn se osypal, musela jsem vysadit a doktorka mi dala amoksiklav a tam už to bylo bez problému.
@Crystal87 opravdu?? tak to asi fakt namirim k doktorce, at je vymeni, treba to pomuze… a vecer asi dojdu s malou na pohotovost, ted uz tam Dr. neni, at ji da nejake antihistaminikum, aby to preslo… ![]()
Já jsme teď brala taky ant malý měl 9 týdnů reakce teda žádná, ale taky jsme to řešila částečně Nutrilonem. I když mi moje praktická doktorka vysvětlovala, že je lepší kojit ať dítě do sebe dostane mírnou dávku antibiotik přes mlíko a tím je chráněno před onemocněním matky. Ale současně říkala, že do mlíka se málo věcí dostává, že jsou to opravdu stopové prvky. Co plínky nemůže to být opruzené spíš z toho??? p. s.já nutriolon dala, když aby bylo od dávky 3-4 hodiny a jinak kojila nebylo mi to přijemné hned po požití kojit
@misinka79 píše:
@Crystal87 opravdu?? tak to asi fakt namirim k doktorce, at je vymeni, treba to pomuze… a vecer asi dojdu s malou na pohotovost, ted uz tam Dr. neni, at ji da nejake antihistaminikum, aby to preslo…
Já jakmile jsem to zjistila tak jsem volala i pediatričce a ta mi řekla že i když je nerada tak at je okamžitě přestanu brát a dojdu si pro jiné…tak jsem si je už nevzala…došla jsem si pro jiné a bylo to ok. Být tebou tak je už neberuas hned co to půjde tak dojdu pro jiná atb.Ono i pro mimčo je to nepříjemné, aspon u nás to bylo znát že nebyl ve své kůži.