Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A proč by tě nemohl nikdo zastoupit?
![]()
A co separační úzkost? ![]()
@dasenka11 píše:
Muj syn, ma skoro uz 3 roky, na me cim dal vic vysi, chodi uz 3/4 roku do jesli, ale rano scena, kdyz odchazim, doma porad vsechno chce ode me, chce vsude semnou. Kdyz jsme u nasich, tak porad jenom : mama, mama. Beze me neda ani ranu. Ja to chci od maminky a podobne, uz jsem vysilena, protoze me nikdo nemuze ani na chvili zastoupitPred rokem byla ta situace daleko lepsi. Spis se to zhorsuje.
nediv se mu.
.
@jajda32 přesně na to samé jsem chtěla upozornit.
Zakladatelko, vidět a viset je vždy s měkkým i!
Já nikdy nepisu ke gramatice, ale ted musím, prosím zakladatelko napis prosím adminum at opraví ten nadpis, díky.
Separační uzkost
@Cmochy Protoze se vzteka a breci, ze chce me a ze to chce udelat odeme ![]()
@dasenka11 píše:
@Cmochy Protoze se vzteka a breci, ze chce me a ze to chce udelat odeme
No tak te vyžaduje. Divis semu? Pokud je od 2let v jeslích tak se mu nediv chce byt taky s mamou.
…
Dcera nikdy na nikom nevisela, co začala chodit do školky, je to pořád „s maminkou“ nebo „budu pořád jenom s tebou“. Ze začátku to pro mě bylo šílené, protože jsem tohle fakt neznala. Maxmálně jí vycházím vstříc v tom, když se chce pomazlit, přitulit… A funguje to, je klidnější a už ta závislost začíná polevovat. Školku má moc ráda (šla v pondělí, i když nemusela), takže to není tím, že by se jí tam nelíbilo, ale je to velká změna v jejím životě. Je jí 3,5 roku.
@dasenka11 píše:
To ale neznamená, ze mu musíš vyhovět vždy. S tříletým dítětem se už da komunikovat a je vhodné mu stavět hranice aby pochopil, ze nelze vše.
@Mišela1 píše:
To ale neznamená, ze mu musíš vyhovět vždy. S tříletým dítětem se už da komunikovat a je vhodné mu stavět hranice aby pochopil, ze nelze vše.
Díky, napsala jsi to za mě… ![]()
@dasenka11 píše:
Dopřej mu to, vyjdi mu vstříc, buď na něj milá. Uvidíš, že to pomůže. Je maličký, chodí do jeslí, je toho na něj moc.
Muj syn, ma skoro uz 3 roky, na me cim dal vic visi, chodi uz 3/4 roku do jesli, ale rano scena, kdyz odchazim, doma porad vsechno chce ode me, chce vsude semnou. Kdyz jsme u nasich, tak porad jenom : mama, mama. Beze me neda ani ranu. Ja to chci od maminky a podobne, uz jsem vysilena, protoze me nikdo nemuze ani na chvili zastoupit
Pred rokem byla ta situace daleko lepsi. Spis se to zhorsuje.
Příspěvek upraven 30.10.14 v 11:13