Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dasenka11 Já se s tím setkala už víckrát, i tady na emiminu. Přesně jak píše @Ukulina nebo jak to bylo u nás. Nám se ještě měsíc a něco před tím narodilo mimčo, takže jsem tenkrát ještě spekulovala, jestli to není spíš tím, ale spousta lidí mi řekla, že není, že to bývá klasická reakce u nástupu do školky.
Já si to pak sama potvrdila, od narození mimča do nástupu do školky to totiž nebylo a navíc jsem na to pak sama přišla. Jsem vcelku dobře schopná rozpoznat a rozlišit problémy u dětí od obyčejného vzdoru nebo zlobení. Někdy to chce si dát na zkoumání problému víc času, ale zatím jsem to vždy odhalila a to je náš starší vcelku problematické dítě. Že je to místy k nevydržení vím, znám to. Ale až se podíváš zpět, budeš na sebe pyšná, že jsi to zvládla. ![]()
Jinak ano, manžel se musí také snažit, ale to hlavně v těch bězných situacích - hrát si s ním a budovat vztah. Můj muž s ním někdy zvládl vyřešit i ty afekty, nějak ho uklidnit, ale nešlo to vždy a navíc si opravdu myslím, že je dobré mu v tomto případě vyjít přeci jen vstřic a pokroky zkou
@Levandule121 No on muj syn je taky komplikovanejsi, je dost citlivy a noci jsou taky jeste rusne
Ale tak vse poporadku. Spi ted u me v posteli uz tak 4 mesice, nejdriv jen az v noci, kdyz se casto budil, ted uz si jde rovnou po vycisteni zubu tam lehnout
Takze se bude kupovat uz velka postel, aby ho motivovala spat zase v pokojicku, ale asi s nim budu usinat a v noci, kdyz se probudi, si lehnu zase k nemu, aby tam zustal a usnul. Doufam, ze jednoho dne bude spinkat zase sam, to totiz taky spinkal driv.
@dasenka11
Ha ha, tak to jsou kluci asi dvojcata. Meli jsme velke problemy se spanim, od nas se stehoval ve 4 letech k mladsimu brachovi, ktery spal sam v pokojicku od 2 mesicu.
Vcetne te velke citlivosti na spoustu veci… No, psycholozka mu zjistila velice vysoke IQ. Uz predtim jsme to samozrejme tusili a tyto veci se s tim poji…
Asi te nepotesim, taky jsme zrusili postylku a poridili velkou postel, ale bylo to jeste horsi, nechce spat sam, v noci xkrat prijde, uz jsem na to fakt nemela, takze spi s nama v loznici.. A nevim zda uz ma pul roku separacni uzkost, ale je na me nalepenej jak lepidlo, nikdy to nebylo tak strasny jako posledni dobou, sceny kdyz nekam jdu, coz nikam nechodim, cca 2× ho hlidala mati, i na zachod jde se mnou. Proste trva to dlouho a nevim kdy prijde zlom, a to casto navstevujem babicky, s tatinkem je dost, chodime mezi lidi..
![]()
@Anonymní píše:
Prosím opravte si ten nadpis..to se nedá
Ja uz jsem to opravila, ale nadpis v seznamu se neopravil ![]()
@dasenka11 mám dotaz, proč by tě někdo nemohl zastoupit? nikoho nemáš? nebo nechce?
@Levandule121 Je to mozne s tim IQ, on je jinak v necem tak dospelackej
Zato jeho maminka ma nizke IQ s tou chybou v pravopisu, ja ten hlavni nadpis nemuzu opravit, ja opravila ten prispevek, vic nejde. Jsem holt uz dlouho mimo CR ![]()
Tak s tou posteli za zkousku nedam, jinak nevim, vadi mi, ze mam tak malo mista sam. Jak uz tusite, je na me pulce samozrejme, a pak si lehne nastorc a ja mam tak tretinu moji postele ![]()
@mojmira Jeho tata jedine a ten je dost v praci a on pak vysiluje, nektery veci jdou, ma i lepsi dny, kdy tatu veme na milost, ale ostatni vubec teda. A ostatni vidi hodne malo ti si netroufaji si ho vzit, kdyz tak vysiluje a breci.
@dasenka11 píše:
@mojmira Jeho tata jedine a ten je dost v praci a on pak vysiluje, nektery veci jdou, ma i lepsi dny, kdy tatu veme na milost, ale ostatni vubec teda. A ostatni vidi hodne malo ti si netroufaji si ho vzit, kdyz tak vysiluje a breci.
tak to tě fakt lituju, nešlo by to po chvilkách, aby si zvykl třeba s prarodiči. Aby sis odpočinula. Já jsem fakt ráda, že jsem toto nikdy nezažila. Děti mám 3,žádnému nevadilo být s prarodiči pár dní.
@mojmira píše:
tak to tě fakt lituju, nešlo by to po chvilkách, aby si zvykl třeba s prarodiči. Aby sis odpočinula. Já jsem fakt ráda, že jsem toto nikdy nezažila. Děti mám 3,žádnému nevadilo být s prarodiči pár dní.
Vloni jeste v zari byl u nasich beze me, pak nic a zacly ty jesle, to zaclo dobre. Byl ale pak hodne nemocny a po tech nemocech to zacalo a je to porad horsi ![]()