Syn nam predstavi veganku

Anonymní
19.4.22 16:57

Syn nam predstavi veganku

Ahoj prosim anonym
Syn 17 let, si nasel prvni pritelkyni jsou spolu skoro rok, ale k nam se ji moc nechtelo, ale na vikend jsme se dohodli, ze nam ji predstavi. Ale ona je trosku starsi (21) veganka a aktivistka, jezdi na protesty, blokuje kamiony pred jatkama… a ted problem, my mame mensi hospodarstvi a do syna celkem bulikuje, ze jsme tyrani, ze zvirata jsou u nas jak v koncentraku apod. Syn to bere s humorem ale chci predejit nejakym stretum pri tom seznameni.( nemam nic proti veganum ale trosku mi vadi ta hysterie kolem) Jasne ze uvarim veganske jidlo, take ho s manzelem obcas vitame, ale bojim se proste sceny a ze mame slepice v ohradce, kraliky v kralikarne a vepre v kotci :roll:..prosim je tu nejaka maminka, ktere si privedl syn domu veganku nebo klidne i jiny „extrem“ a jestli vse bylo v pohode? :kytka: Dekuji S.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3796
19.4.22 17:04

Holka, to ti nezávidím. Veganka by mi nevadila, ale hysterická aktivistka… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.4.22 17:07

Mě někdo říct, že týrám zvířata jenom proto, že je jim, tak ji pošlu do patřičných míst. Tohle je můj způsob života a nikdo by mi do nej neměl kecat. Jestli se ji to nelíbí, tak ať si najde vegana a ne kluka ze statku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
19.4.22 17:07

Zakladatelko ještě před tím seznámením bych si se synem v klidu ale důrazně promluvila o tom že jeho přítelkyni a její životní styl respektuji a totéž očekávám od ni
A že v zadnem případě nejsem zvědavá na nějakou kritiku co se týká našeho hospodářství a rozhodně už ne na nějakou ostřejší výměnu názoru na toto téma.
Takže by ji mohl připravit na to co rozhodně na návštěvě u Vas Ne.
Pokud by s tím přesto začala nějak slušně ale rázně bych to okamžitě utnula.
A neboj slečna velmi pravděpodobně nikdy nebude matkou Tvých vnoucat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
19.4.22 17:09

Je to první přítelkyně 17ti letého syna, tak snad ne budoucí snacha a matka Tvých vnoučat.
Kdyby si takovou dívku přivedl ve 30ti letech, měla bych docela strach.

Jinak bych její řeči pouštěla jedním uchem tam a druhým ven. Rozhodnutí udělat veganské jídlo je dobře podaná ruka. Pokud bude mít řeči ohledně Vašeho stylu života,
sama se znemožní.

Buď v klidu a napiš, jak to dopadlo :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53518
19.4.22 17:11
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym
Syn 17 let, si nasel prvni pritelkyni jsou spolu skoro rok, ale k nam se ji moc nechtelo, ale na vikend jsme se dohodli, ze nam ji predstavi. Ale ona je trosku starsi (21) veganka a aktivistka, jezdi na protesty, blokuje kamiony pred jatkama… a ted problem, my mame mensi hospodarstvi a do syna celkem bulikuje, ze jsme tyrani, ze zvirata jsou u nas jak v koncentraku apod. Syn to bere s humorem ale chci predejit nejakym stretum pri tom seznameni.( nemam nic proti veganum ale trosku mi vadi ta hysterie kolem) Jasne ze uvarim veganske jidlo, take ho s manzelem obcas vitame, ale bojim se proste sceny a ze mame slepice v ohradce, kraliky v kralikarne a vepre v kotci :roll:..prosim je tu nejaka maminka, ktere si privedl syn domu veganku nebo klidne i jiny „extrem“ a jestli vse bylo v pohode? :kytka: Dekuji S.

A to já bych uvařila klidně maso. Kdo nechce, ať nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.22 17:12

No hele, že je starší, je synova věc. Že je veganka, je věc její a pro návštěvu uvařit jídlo, které je, považuju za slušnost. Za vhodné v zájmu vztahů považuju nehádat se o tématech, kde víte, že jsou názory odlišné, a to z obou stran. Ona jistě ví, že máte zvířata, tak by to měla přejít. Maximálně, pokud by vyjádřila názor, řekla bych jí také klidně a slušně, že podle vás zvířata rozhodně netrápíte. Pokud by mi slečna na návštěvě začala dělat nějaké scény, normálně bych jí vypakovala, to by svědčilo o fakt chybějícím vychování a absenci základního slušného chování. Na návštěvě se děkuje za pohoštění, ne hádá s hostiteli. Předem bych doufala, že takovou nevychovanou hysterku si syn snad nenašel.

• Citovat
  • Upravit
2386
19.4.22 17:13

Já bych se nijak zvlášť nevzrušovala, vztah dvou lidí s takhle odlišným přístupem - veganská aktivistka a syn z rodiny s užitkovými zvířaty - stejně nemá moc perspektivu do budoucna. Dřív nebo později začne jeden chtít za každou cenu změnit toho druhého a je po romantice.

Na téma zvířat bych se s ní nebavila, stejně se nemáte šanci shodnout a jen byste se pohádali. Povídejte si o čemkoliv jiném, u každého pokusu začít si prosazovat svoji pravdu - ať už z jakékoliv strany - hned změnit téma na něco neutrálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
19.4.22 17:14

Pokud dojde k nějaké konfrontaci, musíš jasně nastavit hranice. Ty respektuješ její způsob života, ona musí respektovat váš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.22 17:16

Nejsem si jistá, jestli víš, co znamená veganské jídlo. Co výhledové snaše uvaříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
19.4.22 17:18

Normálně bych návštěvu rozebral, že by utíkala s brekem, jenže to by mi syn asi nepoděkoval. A třeba je ta holka jen trošku pomalejší, ve 21 nemá ještě každý rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
19.4.22 17:19

Klidně můžeš udělat k obědu něco s květákem, bramborem, rýží, cizrnou. Něco lepšího třeba guláš z hlívy.

Ale veganka a ještě aktivistka je zlo. Když ne při nedělním obědě, tak to bude skřípat časem mezi vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
19.4.22 17:19

Tak je fajn, že ji chceš vyjít vstříc s jídlem, a pokud je ona aspoň trochu normální, tak té nijak atakovat nebude a podekuje. Jestli bude, tak se tim dost znemožní.

Trochu se obavám, že slečny a mladí lidi v tomhle věku někdy úplně neznají míru a jsou dost ovlivnitelné okolím, a když se do něčeho obují nebo se chytí nějaké skupiny, mohou jít “přes čáru”, jak se říká. Zpravidla to nebývá trvale a po čase se to uklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
19.4.22 17:20

Vaše hospodářství, Vaše pravidla. V jejím ať si tvoří svá vlastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
19.4.22 17:21

Hele pokud tvůj syn taky úplně nezmagori, tak ten vztah stejně nemá moc budoucnost. Proti veganům nic nemam, ať si každý ji co chce. Ale blokovat kamiony, aby nemohli jíst i ostatní lidi, to už je cvok. Nicméně bych se chovala slušně a kdyby náhodou začala mít kecy na vaše zvířata, tak bych ji slušně odkázala do patřičných míst, že je fajn respektovat i ostatní životní styly, že vy jí taky necpete to svoje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová