Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym
Syn 17 let, si nasel prvni pritelkyni jsou spolu skoro rok, ale k nam se ji moc nechtelo, ale na vikend jsme se dohodli, ze nam ji predstavi. Ale ona je trosku starsi (21) veganka a aktivistka, jezdi na protesty, blokuje kamiony pred jatkama… a ted problem, my mame mensi hospodarstvi a do syna celkem bulikuje, ze jsme tyrani, ze zvirata jsou u nas jak v koncentraku apod. Syn to bere s humorem ale chci predejit nejakym stretum pri tom seznameni.( nemam nic proti veganum ale trosku mi vadi ta hysterie kolem) Jasne ze uvarim veganske jidlo, take ho s manzelem obcas vitame, ale bojim se proste sceny a ze mame slepice v ohradce, kraliky v kralikarne a vepre v kotci..prosim je tu nejaka maminka, ktere si privedl syn domu veganku nebo klidne i jiny „extrem“ a jestli vse bylo v pohode?
Dekuji S.
no jasně, že tomu zas nevěřím, agresívní militantní aktivistka veganka ve věku 21 let si nabrnkne mlaďounkého zajíčka 17letého a zrovna takového, kde rodiče mají hospodářství se zvířaty
![]()
to je fakt hoooodně pravděpodobné, další námět na internetový článek na nejmenovaném portále??? ![]()
Veganka je ok, ale aktivistka, histerka a manipulátorka, to bude horší. Nikdo tě nedokáže připravit na to, co se bude dít, hlavně si z ní ale nic nedělej.
@Anonymní píše:
@Russet rada delam pohankove rizoto se sojovym masem, koprovku s rostlinou smetanou s bramborem/ kulajdu.. ale planujem stejne ze budeme grilovat tak nejake veg parky/ klobasky, nesyr, a jeste planuji koupit kukurizky. A hodne zeleniny a ovoce
Tak si nezapomeň pořádně přečíst složení. A zemi původu. Aby kvůli jedné slečně necestovalo jídlo přes půl Evropy. Aby se zas jiná aktivistka Alžbětko nelepila na silnici ![]()
Příspěvek upraven 19.04.22 v 17:23
@Russet píše:
Nejsem si jistá, jestli víš, co znamená veganské jídlo. Co výhledové snaše uvaříš?
Udelala bych krupicovou kaši z vody a pro ostatní bucek se zelím a knedlikem ![]()
@stinga píše:
no jasně, že tomu zas nevěřím, agresívní militantní aktivistka veganka ve věku 21 let si nabrnkne mlaďounkého zajíčka 17letého a zrovna takového, kde rodiče mají hospodářství se zvířaty![]()
![]()
to je fakt hoooodně pravděpodobné, další námět na internetový článek na nejmenovaném portále???
To musí být myslitelka nebo má v plánu obrátit ho na „jinou víru“.
Trochu bych nastudoval rozdíly vegetarián/ vegan. Nepoučenému to může přijít skoro stejné
.
Jinak je to (podle mého) spíš světový názor/ životní styl, než jen stravovací návyk. Aktivistka - klidně to ona může myslet dobře, ale… ![]()
@Králičice tak v planu je ze u nas bude od patku do nedele, zda vydrzi nevim
kazdopadne tu v okoli nemame specializovane restaurace na vegany.. a stejne predpokladam, ze si priveze svoje nakrabickovane ![]()
@Anonymní píše:
@Králičice tak v planu je ze u nas bude od patku do nedele, zda vydrzi nevimkazdopadne tu v okoli nemame specializovane restaurace na vegany.. a stejne predpokladam, ze si priveze svoje nakrabickovane
To si doveze i snídaně? Vy kvůli ní ten víkend nepozřete NIC živočišného původu?
@Dlouhá punčoška píše:
Je to první přítelkyně 17ti letého syna, tak snad ne budoucí snacha a matka Tvých vnoučat.
Kdyby si takovou dívku přivedl ve 30ti letech, měla bych docela strach.Jinak bych její řeči pouštěla jedním uchem tam a druhým ven. Rozhodnutí udělat veganské jídlo je dobře podaná ruka. Pokud bude mít řeči ohledně Vašeho stylu života,
Buď v klidu a napiš, jak to dopadlo
sama se znemožní.
Nechci ti brát iluze, ale máme s manželem stejný věkový rozdíl jako syn zakladatelky. Je mi čtyřicet, s manželem jsem od jeho devatenácti, z toho jsme patnáct let manželé. Jsem vegetariánka, ale vystudovala jsem zemědělství, takže mám naprosto jasnou představu, jaký je rozdíl mezi domácím hospodářstvím a velkochovem. Takže ti dva by spolu mohli úplně bez problému zůstat déle, než tipuješ.
@Russet píše:
To musí být myslitelka nebo má v plánu obrátit ho na „jinou víru“.
beztak k nim jede jen kvůli tomu, aby vypustila zvířata z klecí a stájí na svobodu
![]()
@Anonymní píše:
@Králičice tak v planu je ze u nas bude od patku do nedele, zda vydrzi nevimkazdopadne tu v okoli nemame specializovane restaurace na vegany.. a stejne predpokladam, ze si priveze svoje nakrabickovane
a co synka vedlo k tomu, nabalit si takovou ženu?
vrstevnice, normální holky, se mu nelíbí? nebo byl sbalen?
prostě pro mně je tohle hoodně přitažené za vlasy
@Russet rada delam pohankove rizoto se sojovym masem, koprovku s rostlinou smetanou s bramborem/ kulajdu.. ale planujem stejne ze budeme grilovat tak nejake veg parky/ klobasky, nesyr, a jeste planuji koupit kukurizky. A hodne zeleniny a ovoce