Syn nechce jíst :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Nech udělat testy krve kvůli nechutenství. A víc bych to neřešila. Rozhodně nenutit. Mléko je celkem hodnotná potravina, takže pokud si dá třikrát za den, hlady nezemře. Jestli je ještě ochotný pít UM, tak mu klidně dejte kvůli stopovým prvkům to. Nestlé dělalo i nějaký vitamínový kakaový prášek do mléka, pokud je ochotný polknout kakao. Pokud má odpor ke kousání a kouskům v jídle, tak tam pomůže jenom trpělivost a nácvik. A jestli máte v okolí logopeda, který bere o tyhle případy, tak se k němu objednat. Školky bych se nebála. Oba naši nejedlíci si tam dost obohatili jídelníček (i když je to pořád s nima dost maso).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werousek
syn ma 102cm a 13,5kg…
neji skoro nic, akorat suchou ryzi. na krevnich testech uz jednou byl, ted byl znova na vetsich, cekame na vysledky. nechat hladem je na nic, kolikrat neji cely den a je mu to jedno
neji ani ve skolce, kdyz ji ostatni deti. neji zadne ovoce, zadnou zeleninu, ani brambory, uz neji ani jogurty, ani pecivo.
z toho, co pises mi to zas tak zle neprijde (z meho pohledu teda rozhodne ne). dabej mu, co mu chutna a co je ochoten snist ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to tak ctu znova - jako hlavni bod bych videla odbourani toho psychikeho bloku. fakt necpat nasilim, nenutit. spis z toho zkusit udelat vetsi zabavu - jist vsichni dohromady u velkeho stolu, treba slavnostne koupit novy krasny detsky pribor a talirek a planovat spolecne, co z toho bude chtit bastit. na veceri treba udelat „slavnostni“ jednohubky, nenuti je jemu, ale dat pro vsechny a nahlas si na nich pochutnavat. proste davat najevo, ze jidlo je dobrota a zabava, ale tak, aby to nevypadalo, ze to je nucena pro nej na silu.
preju pevne nervy, te me uz jsou nadranc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
Jak to tak ctu znova - jako hlavni bod bych videla odbourani toho psychikeho bloku. fakt necpat nasilim, nenutit. spis z toho zkusit udelat vetsi zabavu - jist vsichni dohromady u velkeho stolu, treba slavnostne koupit novy krasny detsky pribor a talirek a planovat spolecne, co z toho bude chtit bastit. na veceri treba udelat „slavnostni“ jednohubky, nenuti je jemu, ale dat pro vsechny a nahlas si na nich pochutnavat. proste davat najevo, ze jidlo je dobrota a zabava, ale tak, aby to nevypadalo, ze to je nucena pro nej na silu.
preju pevne nervy, te me uz jsou nadranc…
Mladsi, pro ktereho je bracha Buh, tez doma neji. Tri roky mu byly ted v lete a vazi i meri take min. Ale dala jsem ho ve 2 letech do skolky a tam se rozjedl. Doma teda opravdu nevezme temer do ust, ale jinak ji a ochutna ruzne veci, ji sladkosti na rozdil od brachy atd. Atd.
Takze zakladatelko, o tveho syna bych se vubec nebala - ted roste do vysky, po prazdninach zas treba trochu pribere, ten vyvoj byva hodne skokovy. Nenutila bych, mam s tim skoro 6 let zkusenosti a jednak to nema cenu a jednak to problem zhorsuje. U vas jsem 100% presvedcena, ze mu skolka pomuze a bude to dobre! Nenervuj se!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a spolecne jidlo u nas dost pomohlo. Jak je maonzel doma, pekne zapalime svicku, kterou mohou deti sfouknout az po jidle a vsichni musi sedet. Povidame si, deti musi sedet, nez vsichni dojime. Chvilku trvalo, nez si starsi zvykl, ze nebude jist u pohadky, ale kupodivu to akceptoval a zda se mi, ze to dost pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky, docela jste mně uklidnily, že v tom nejsme sami… Přestanu to tak řešit, dám mu jídlo a nechám ho, ať jí sám. Když nebude, dám později ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me napadlo, co mu zkusit do toho jidla pridat mleko, kdyz ho ma tak rad? S bramborama udelat kasi a do toho uz se nejaka zelenina treba taky schova. Anebo nejake kremove hustejsi polevky, tam se da mixnout i maso. Jestli by mu treba nepomohlo, ze by tam to mlicko citil..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali Jedno z našich dětí je taky takový dáreček. Teď v těch vedrech ještě větší. Naštěstí snáší aspoň nutriční pitíčka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známé taky chlapeček nechtěl jist a nakonec přišli na to, ze ma celiakii a ze ho po jídle bolelo bříško a proto nechtěl jist. Držím palce at se to vyresi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našemu synovi je 7let a také jsme zažili jeho nepapaci období. Přešlo to samo. Dodnes to není žádný jedlik, sám si o jídlo neřekne, ale je to lepší. Doporučuji na nějakou dobu úplně vynechat sladkostí. Když náš malém nejedl, byla jsem ráda, že si dal aspoň něco přes den (sušenky, čokoládu atd). Pak jsme toto striktně odstrihli a po čase začal jíst. Dneska je jeho oblíbené jídlo svíčková. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to máme podobně - cca do roka nebyl problém, ale pak babička začala dávat čokoládu a sladkosti a chlapeček začal odmítat cokoli dalšího. Jí chleba s máslem a solí nebo s máslem a medem (každé ráno, fakt výborné na zuby, manžel mu dává denně i med do čaje
), polévku s nudlemi - jak tam vidí zeleninu, hned odmítá a plive (když ji schovám pod nudle, tak ji normálně sní), suchý rohlík, mléko… ovoce a zeleninu ani náhodou, ovoce maximálně formou přesnídávek, ale jen oranžových (všechny jsou jakože „mangové“) nebo jahodových. Maso vůbec, rybu taky ne… Suché těstoviny nebo rýži ano… všechno, co dřív bez problémů jedl, teď odmítá, ale není to, že by mu to nechutnalo, odmítá to jen ochutnat a jak se mu jídlo na talíři nelíbí, tak prostě nejí. Snažila jsem se ho nechat být s tím, že zdraví dítě se k smrti nevyhladoví, ale samozřejmě mě to trápí a navíc je to fakt prcek - jsou mu cca 3 roky a 3 měsíce, má kolem 13 kg… Pořád doufám, že se to zlomí, ale babička nadále každý den strká čokolády, a pak mi do očí lže, že nic nedostal (zatím je malej, takže se kolikrát udá sám)
. Bydlí rovnou nad námi, takže úplně odstřihnout ji nejde, ale takhle je to na pěst. Kluk měl ve dvou letech kvasinkovou infekci, bo dostával 3 kinder vejce denně. Docela by mne zajímalo, jak dosáhnout toho, aby aspoň něco ochutnal, pak kolikrát zjistí, že je to dobré a dá si taky, ale už jsem z toho docela nervní. A po narození druhého dítěte člověk nemá už tolik prostoru sedět jako dráb nad starším a permanentně ho kontrolovat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důslednost důslednost. Nedelat kolem jídla tanečky, nenabízet jiné. Hlavně v klidu.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych neustoupit a nedat mu jiný sýr nebo jogurt. Kečup jsem dělala domácí, tak mi nevadí, když ho syn chce. Já pod trochu masa dám víc rajčat a dokápnu tím kečupem. Sní to, ani nemrkne. Špagety jsou jistota. A čvachtavá (omáčková) jídla. Ale včera si mlaskal i u rizota. Kolikrát si říkám, to jíst nebude a on mě překvapí. A i naopak. Vařím jak čudla a on odchází brzo od stolu. A nudlova polévka je u nás taky top!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám stejný problém se skoro 3 letým synem. On teda nikdy nejedl hezky a vždy se s tím patlal nebo nejedl vůbec. Pomáhá když ho prostě nutím „násilím“ dokud nesní aspon něco. Po dobrým to s ním nejde takže to musí být trochu po zlém. Neustoupím mu a prostě co si vybere musí sníst aspon trochu. Bere si ke stolu vždy nějakou hračku auto apod. a když nejí seberu mu ho to se vzteká a na truc se „šprajcne“. Při vyhrožování že zavoláme bubáky aby si auto odnesly začne trochu jíst. Teda zrovna špagety miluje ale taky jen s kapkou kečupu. Kdybych ho nenutila za celý den nesní nic takže hladovka by nezabrala. Už takhle jí 3× denně a svačinky u nás nefrčí. Ráno říká že ho bolí bříško ale stejně u stolu nejí. Samozřejmě u tchýně sní absolutně všechno i sám jí polívku a maso co mě doma ani nestrčí do pusy. Ta mi potom vykládá jaká jsem „píp“ když si vymýšlím že nejí a nutím ho nasílím. No zkrátka to musíme prostě vydržet a nepovolit. Být tvrdý a důsledný a doufat že se to brzy otočí a začnou zase hezky baštit. Držím palce a přeji pevné nervy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werousek prostě zkus měsíc neřešit. Krevní testy klidně zkus.
A nediv se, že neumí sám jíst, když mu vyhovíte a nakrmíte ho. Zkusila bych na pár týdnů tvrdý režim. Nechceš? Nejez, ale další jídlo je až za 3 hodiny. Osobně jsem měkká a nenutím znova jídlo, co nesnědl, ale dostane něco jiného. Na druhou stranu ví, že musí aspoň ochutnat a to celkem dodržuje.
My máme za sebou skoro rok, kdy nejedl nic a to myslím doslova, nejedl ovoce, zeleninu, jogurty… babičky zkoušely i Brumíky, párky v rohlíku, domácí hranolky… ale on se nedal. Byly dny, kdy do sebe 2× za den dostal hrnek mléka a jinak nic víc. V té době jsem to strašně řešila, snažila jsem se, krmila jsem ho, vycházela mu vstříc, dávala jsem na výběr. Pak jsem si řekla, že to je jeho boj, asi týden to ještě zkoušel, pak pochopil, že legrace skončila a začal jíst. Netvrdím, že to u vás bude stejné, ale zkusila bych to.