Syn nechce jíst :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Endyyy
Já si říkám, že do puberty ho to pustí. Nimra v jídle a chlap, to v rodině není nikdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě přijde, že ten váš jen zkouší co může…takže bych ho normálně nechala vyhladovět. Nechte jíst, co dostane? ta nedostane nic a další jídlo až zase třeba za tři hodiny…moje dcera je nejedlík klasický. Ona jedla do roka a půl v pohodě a pak začla jančit. Zkoušela jsem ji vyhladovět a jí to nevadilo. Za den snědla třeba čtvrtku jablka…úplně trága. Takže jsem změnila taktiku a prostě sedí na zadku, dokud nesní. Nenutím ju sníst toho moc, jen trochu, ale od kažédho jídla prostě musí ochutnat. Pak taky pomáhá, když už vidím, že nezvládá sedět u stolu, tak holt si hraje a já jí občas dám do pusy, to toho sní docela dost…ale jako je to boj no…tak až bude větší, tak to bude lepší, ale zlatí jedlíci
maldší dcera je buřt vypasenej, ale jak jí chutná - to je lahoda pro oči
starší má teď 2 roky a 7 ěmsíců a je to už lepší, něco sní dokonce i sama, většinou ale musím přemlouvat, vyhrožovat, vydírat, uplácet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam uplne to same, do vseho jen rejpne a konec. Obed jentak malicko aby se nereklo a za pul hodky,, ja mam hroznej hlad'' kdyz ji reknu mas tu obidek tak rekne ze nechce obidek ze chce nejakou dobrutku. No ale ma peska vetsinou neustoupim. Horsi je, ze ona je tak silene palicata a zarputila ze je schopna nic nejist treba do 5 do vecera. Nekdy uz mam nervy uplne na dne ale verim ze suslednost casem pomuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
myslím, že si tím prochází většina maminek. Děti prostě příjdou na to, že i ony mají nějaké slovo. U nás se to také zkoušelo, nechceš? Tak nic nebude. Oni pak sní, dobrovolně nevyhladoví. Jistě, že si řekne co chce na snídani či svačinu (oběd je prostě daný) a pak to „porejpá“. Ale musím uznat, že společné stolování u stolu moc pomáhá, když jíme všichni. Taky u nás pomohlo, že už mladší sourozenec jí s námi u stolu.
Zkusila bych z jídla udělat rituál. Že se umyjí ruce, at si dá talířek a příbor sám na stůl (klidně i rodičům), spolu sedět, popřát si dobrou chut a papat, pak spolu uklidit stůl. Vím, je to někdy boj kdo z koho má větší výdrž, ale oplatí se to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co já se s holkou natrapila s nejezením. Dodnes je špejlička. Už jídlo nenutí. Šetřim nervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny sladkosti okamžitě z domu, dokud nebude jíst normální jídlo žádná sladkost, nebo až k večeru kdy pěkně pojí hlavní jídla, třeba jako odměna. Hlavně musíš být důsledná a neustupovat, chtěl jsi jogurt fajn tady máš, ale nic jiného už nenabízej, nechce ho tak ať je hlady. Pokud jinde jí v pohodě, tak si z tebe dělá jen šaška. S manželem bychs e domluvila že když od tebe určité jídlo odmítl, ať mu jej taky nedá, aby se naučil tebe respektovat, sice je malý ale i v tomhle věku jsou děti už dost bystré aby věděli že to dělá cíleně. A pokud je rodina i širší jako babičky v pohodě a je s něma řeč, tam bych taky dala zákaz sladkostí. Můj malej je to samé, ale ten teda nejí u nikoho, takže má smůlu chtěl jsi? už nechceš po dvou lžičkách,? ok, ale nic jiného nedostane, někdy vydrží i dva dny, ale pak mu pořádně vyhládne a chodí sám a baští.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začíná testovat hranice a chystá se na období vzdoru. Přestaňte mu takhle podstrojovat a pokud nebude jíst co je, tak mu hlad do příštího pravidelného jídla jedině prospěje.
Nenuťte ho násilím, nedělejte z jídla nebo nejezení téma. Prostě chceš jíst- tady je něco k jídlu. Nechceš jíst, nejez - ale další jídlo bude až oběd, nedostaneš mezi tím žádné sladkosti.
V tomhle případě pravidla určujete vy a je potřeba být důsledná. jinak zrovna na kečupu není nic tak strašidelného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 2 letého syna a už mám nervy na pochodu..od malička krásně jedl.. fakt krásně. Později příkrmy a atd. Všichni mi říkali že mi závidí jak jí.. ale poslední dobou mám chuť jo trefit.. on řekne že chce jogurt.. tak mu dám jogurt.. jednou do něj rejpne, řekne ble a chce jiný jogurt.. pak že chce sýr.. ta samá situace… Ale když jsme někde jinde tak jí úplně nádherně ale prostě mě doma dělá scény.. uvařím mu špagety protože si o něj řekne ale kdy mu tam nedám kečup tak je nesní ( já ho na kečup nenaučila - to moje sestra ). Nebo bonbóny.. furt se chce cpát bonbónama.. už toho mám dost.. fakt nevím co s ním. Když ji zkouším dát" vyhladovět " tak on prostě vždy něco sní třeba u manžela.. ale u mě dělá scény..
Absolutne nechapu, proc anonym, co je na tom tak intimniho
K veci. Hlavne klid. Chces jist jez, nechces, nejez. Fakt neznam zadne dvoulete dite, které by dobrovolně umrelo hlady
Hlavne duslednost, vcetne vsevh lidi v okoli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit