Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snorlaxik píše: Více
Vždyť píšu, že není v pubertě. Podle toho, že nechce na dovolenou, poznáš, že je nevychovaný spratek. Jsi skvělá ![]()
No a jaký má pro to důvod? Dítě nemáš komu svěřit, v tomto věku samotné Dona zůstat nemůže a kvůli jeho rozmaru bych dovolenou u moře v žádném případě nerušila. Takže by jel bez diskuse na rodinnou dovolenou. Snažila bych se případný program přizpůsobit zájmům dítěte, pokud by to šlo.
Jak to odůvodňuje, že nechce na dovolenou? Chce být s kamarády nebo jaký má plán?
Každopádně letos by jel. Ale pro příští rok bych s ním otevřela debatu. Když nechce na dovolenou. Ať si vybere pobytový tábor. Bude na táboře a vy pojedete sami na dovolenou. Ale teď měj záložní plán. Psychosomatika umí udělat své. On klidně před odjezdem může lehnout a být nemocný, jestli opravdu tolik nechce.
@Kelsey chce být doma. Nemá rád cizí prostředí, nerad zůstává někde přes noc. Na tábor nepojede.
@Snorlaxik na nic jsme se neptali a sdělili jsme, že pojedeme.
Divim se, ze nechce jet k mori.neni treba zavisly na PC hrach apod? zname se totiz stalo to same
.syn nechtel jet, protoze v tom terminu dovolene mel byt nejaky uzasny online zapas.
Jakov tomhle veku se me nasi urcite neptali zda chci jet nebo ne.co bych za more tenkrat dala.my jeli max na Machac ![]()
@Petra0009 píše: Více
Kdybych kluka postavila před hotovou věc, že se jede k moři, tak taky nebude nadšený. Moře ho nebaví. Takže dovolenou přizpůsobujeme i jeho zájmům a v tomhle věku už se dost podílel na výběru dovolené a aktivit tam
@Petra0009 píše: Více
Není závislý na PC hrách. Ani nemá přístup k počítači. Nelíbí se mu moře, že tam bude moc teplo, nemá rád koupání v moři, protože předloni ho pozahala medúza a pak tam už nevlezl.
@Anonymní píše: Více
Mluvila bych s ním o tom, jak by si představoval program, co by si přál vidět, zažít, prostě ho namotivovat, aby se začal těšit. Můj syn už je tedy větší,13,ale nechávám ho k tomu vyjádřit vždy, i když byl malý.
Já bych ho nějak na motivovala…na co to musíš vědět ty..
Náš jezdil na tábory, fakt hodně, nemáme žádné hlídání a dovolenou prázdniny nepokryjeme..
Už loni se seknul, jen jeden 14 dní.
Letos že vůbec.
Je mu 14+
Jsem na PN od června, se mnou je doma.
Nakonec souhlasil s táborem, odjíždí zítra.
Sám si zabalil, vše, je vidět, že se těší.
Co chce tvůj syn dělat celé prázdniny?
Znám spoustu dospělých, co chtějí dřepět doma a užívají přesně tady ty důvody.
Takový znuděnci.
Chapu, že se to může projevit i u dítěte, nicméně nezávidím, protože mít doma pecku je vždycky na nic.
Omezuje to všechny.
Vsadím závislost na mobilu a PC a můžeš to zakladatelko popírat jak chceš, je to tak.
Už hodina denně u malých děcek je závislost a mění jim to vnímání okolního světa a vytrácí se podněty k běžným činnostem.
Dožene to dříve nebo později hodně dětí.
Pochybuji, že si doma čte, maluje, případně tvoří, či staví stavebnici.
@Anonymní píše: Více
A proč teda jedete k moři? Proč jste neudělali jiný plán?
No a máte aspoň nějaké ubytování s akvaparkem nebo jinou zábavou, když se dítě bojí do moře?
Za dva týdny máme jet na týden k moři. Syn odmítá jet, není v pubertě, po prázdninách půjde do čtvrté třídy. Společnou dovolenou nechce v žádném případě, chce být doma. Hlídání nemáme, babičce je 70+ a stará se o dědu. Druhá babička chodí do práce a nemá dovolenou.
Hrnte do mě nápady k přemýšlení, jak to vyřešit. Zatím mě napadají čtyři možnosti.