Syn nechce na kroužek, co vám pomohlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16451
18.9.25 18:13

V jeho věku bych kroužky jeste fakt neřešila, prijde mi to brzy :nevim: Syn má 3 roky a než půjde do školy, využijeme maximálně nejake aktivity navíc ve školce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
18.9.25 18:18

Asi bych se na kroužky vykašlala a oželela peníze - prostě mu tam asi něco nesedlo, neuměl si to představit… já jsem měla zkušenost s dcerou, když byla ve školkovém věku, že jeden kroužek takto úplně sabotovala. Přitom jsem s ní chodila od miminka na ty různý cvičení s dětmi, od třech let chodila už sama na tanečky a kde co. No a ve čtyřech letech jsme ji dali do jednoho pohybově-hudebního kroužku a konec. Taky tam byla jen asi první dvě hodiny a probrečela to a nám jen opakovala, že tam nechce chodit. Nechtěla ale říct proč. Taky jsem to zrušila a mávla nad tím rukou. Až o hodně později, až byla větší, mně řekla, že tam byla jedna holčička, která jí připomínala vzhledem jednu postavičku z animovanýho seriálu, kterou neměla ráda a bála se jí - a bála se i té holčičky, dokonce tak, že si to ještě dlouho pamatovala :zed: No napadlo by vás to?
Jinak k té logopedii - jestli neseženete nikde individuální logopedii a kroužek neklapne, tak zkuste logopedický vide na youtube. Já jsem jedno dítě (hodně nemluvící) naučila mluvit v podstatě sama podle logopedky Martiny Kolmanové, ten její kanál se jmenuje tuším Logopedie s úsměvem a bylo to super, krásně vysvětlený, proč a jak co dělat, jak nacvičovat atd. Začala jsem jsem s tím taky takhle, než se dostanem k logopedce a než na nás vzala, tak už tam vlastně nebylo proč chodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
18.9.25 18:24
@MajjaL píše: Více

tak holt dojíždět za klinickou jezdíme 45 minut když je provoz o. k. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
18.9.25 18:25

Kroužek logopedie? Co je to proboha za blbost? Normálně zajdi k logopedovi.
A kroužky bych u čtyřletého rozhodne neviděla jako nutnost. Bud rada, ze je ok ve školce. Asi mu spis prospěje péče rodičů - aspon odpoledne. Vždyť i pohyb a jazykovou průpravu s nim můžete dělat doma…
Pro nápravu výslovnosti je důležité: dobry mluvní vzor, rozcvičováni mluvidel a dechová cvičení (poradi učitelky ve školce), zlepši ani jemné motoriky (navlekanimkoraku, vázání kličky, drobné stavebnice, spravne sezení tužky). A vice mezilidské komunikace. Taky říkanky, zpívání, rytmizace. A pestrá hra a stabilní prostředí.

Příspěvek upraven 18.09.25 v 18:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
18.9.25 18:28

Jako jestli je denne do 4 ve skolce a pak ma jeste krouzek, tak se nedivim, ze breci a nechce tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
18.9.25 18:33

Já to řeknu, co pomohlo nám. Nechodit tam :D

Syn byl ještě mladší, celý kroužek visel na klice, tak jsem to odpískala, čert vezmi prachy, v životě vyhodíš oknem daleko víc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
18.9.25 18:35

Jsou mu 4 roky. Nechala bych ho být.
Na logopedii bych netrvala. Tím se dítě mluvit nenaučí, pokud má nějaký problém.

Jinak no na logopedii se i dojíždí. Logopedu je málo. My zase čekali 7 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
26747
18.9.25 18:38
@MajjaL píše: Více

A jsi tam s ním na té logopedii? Co odměnu, nějakou hračku nebo sladkost? To je přece zvláštní, že s dětmi jinde vydrží 8o logopedii musíte, opravdu je v 5 letech pozdě- to už se jen před školou piluje R, Ř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31189
18.9.25 18:40

@MajjaL Syn ve 3r strasne chtel chodit na jeden krouzek a pak se taky seknul. U nas pomohlo, ze se tam asi mesic a pul chodil jen koukat. Sedel v rohu a po ocku sledoval. Lektorka mi uz pak rikala, ze to nema cenu. A pak najednou vstal z kouta a pridal se. A venoval se teto zalibe nakonec 8 let. Ve 4r to same predvadel na dalsim krouzku, tam pak teda moc dlouho nechodil, jen dva roky, ale letos se k necemu podobnemu vratil. Proste mu na novem miste trvalo se nejak zapojit. Ted je mu 11 pryc a uz to nedela :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
18.9.25 18:40

Ještě by třeba mohlo pomoct, že bys na tom kroužku byla s ním (přímo vevnitř), pokud by to teda bylo možné. Třeba by to lépe zvládal.
S tím měl třeba právě problém můj mladší syn. Chtěl po vzoru staršího hrát florbal, ale ve čtyřech letech nechtěl zůstat sám na tréninku. V našem městě přítomnost rodičů na tréninku neumožňovali, tak řekl, že tam nebude chodit vůbec. Ve vedlejším městě s tím problém neměli a díky tomu ten florbal hrát začal.
Ale rozhodně bych to nehrotila, tak nikam chodit nebude, no. Nestane se vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9092
18.9.25 18:56

Já mám dítě, které se aktivně věnuje několika sportům. Ale ze dvou kroužků jsme museli odejít, protože mu vůbec nesedl styl jakým ty kroužky byly vedeny. Našli jsme jiné a tam problém nebyl. Taky jsem měla teď v dospělosti dva kroužky a po první hodině jsem skončila, neseděly mi. Našla jsem si jiný sport a tam chodím každý týden už čtyři roky. Možná to jen nejsou kroužky pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
18.9.25 18:58
@Bubla Bůčková píše: Více

dcera je ve 3. třídě a pořád to nemá dopilované, nikdo ji zatím ze školy nevyhodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
18.9.25 19:00
@stinga píše: Více

Čtyřleté děti normálně chodí na krouzky a ma to smysl.

To same dnes se pořádají pro deti od tří normálně narozeninove oslavy s kamarady.

• Citovat
  • Upravit
77319
18.9.25 19:05
@andrasteia píše: Více

jasně že chodí, pokud chtějí, ale dítě, které nechce a brečí tam, nemá smysl nutit do kroužku chodit - tak to myslím, že to musí to dítě bavit a musí chtít tam chodit, s odporem to smysl nemá, a když tohle dítě začne s kroužkem v 1. třídě nebo později, tak jeho vývoj nijak neutrpí,
jinak moje dcera chodila na plavání miminek od 6 měsíců, na angličtinu Helen Doron od 2 let a na jezdění na koni od 4 - všechno ji bavilo a všechno to milovala - ale asi mám jiný typ dítěte, než je zakladatelky chlapeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
18.9.25 19:06

Nechte ho žít, chudáka malého. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie