Syn nechce na kroužek, co vám pomohlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2969
18.9.25 22:50

Krouzky jsou fajn, ale pokud dite breci, nema to smysl. Ja dala dceru od 4,5 let na gymnastiku, tam ji to bavilo, ale moc se nenaucila, tak jsem ji dalsi rok prihlasila primo do clubu, ale tam to bylo drilem, tak nechtela chodit. Po roce jsme to vzdali. :( Vyzkousela vic krouzku a sama si uz vybrala, u ktereho chce zustat. Tyto male deti to tak maji, ze nechteji chodit. Dej mu cas a zkuste to za rok. Logopedky bych obvolala i vzdalenejsi za cenu dojizdeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.25 23:31
@MajjaL píše: Více

Pohybový kroužek rodiče s dětmi (u nás je takto třeba Sokol).
Logopedie s rodičem.
Tomu, že všichni kliničtí logopedové do jednoho berou pouze předškoláky, nevěřím. A i kdyby, tak bych sehnala jiného logopeda, kam bych chodila i s dítětem. Představa, že se dítě samo rozmluví chozením na nějaký kroužek, je dost mimo. Ta hlavní práce se po návštěvě logopeda odehrává DOMA s maminkou. Logoped jen instruuje, co a jak doma a kontroluje progres.

A už víte, že se příště máte domluvit na zkušební hodině zdarma. Děti chodily už na hodně kroužků a zkušební hodina byla po domluvě možná vždy.

• Citovat
  • Upravit
12
18.9.25 23:36

Dobrý den, měli jsme to stejně loni se synem. Kroužek bojkotoval. Domluvila jsem se s provozovatelem kroužku a syn odchodil až druhé pololetí, takže jsme nepřišli o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
19.9.25 08:58

Ve čtyřech letech mi přijde dítě na kroužek malé, když nechce, tak bych ho tam nedávala. Já trénuju ve sportovním kroužku, děti bereme od 5ti let a ani všichni pětileté to ještě nezvládají být bez rodičů. Chtít peníze ještě před zahájením kroužku mi taky přijde zvláštní, u nás máme celé září náborové tréninky, kdy si to děti mohou přijít jen zkusit a teprve potom se rozhodnou jestli chtějí chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
19.9.25 09:17
@andrasteia píše: Více

Jo, některé ano. A některé ne, nelíbí se jim tam, mají všeho dost že školky.
Nic se nestane, když tam chodit nebudou, dokonce ani když tam nebudou chodit nikdy.

Stejně tak dítě neutrpi, když nebude mít ve třech letech oslavu s kamarády. Moje dcera o ní má zájem až teď v pěti letech a chce si pozvat jenom dvě kamarádky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.25 09:32

@Eva2610 nevytahuju, jen píšu, že jsme chodili s ní a až si řekla, že tam chce být sama, tak byla a ve 4 letech to taky nebylo, to bylo pouze ve školce, kde si paní učitelky vybóraly samy šikovnejsi děti a ten se věnovaly nad rámec místo spaní…na logopedii chodíme, ale na kroužek bych nespoléhala, že se dítě rozmluví, tam na ně nemají tolik času jako logoped individuálně a trénink doma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.25 09:40

@Ounou jj, přesně číhám kde Vás vytočím, protože jinak je tu nuda…do problémů okolo chlapů se nezapojuji, to je nuda…ještě peníze mě baví, aby se pěkně množily v investicích a kam odletíme na další dovču, to mě baví moc :mavam: a mladší třeba nebude taková ctižadostivá jako starší, uvidíme, zatím to je můj 2lety kojený mazel, co krásně mluví ve větách a co jí nepůjde, to uvidíme :-)

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
19.9.25 09:44
@Anonymní píše: Více

Ale jo. Vytahuješ se ve všech diskusích o dětech. Anonymní, trapné, nejspíš navíc i vymyšlené.

• Citovat
  • Upravit
9067
19.9.25 09:53

Samozřejmě chodí klidně čtyřleté děti na nějaký kroužek. Mnohé s tím nemají potíž. Ovšem pokud nechce, tak nevidím přínos, ať se nutí. Dát tomu čas. Volný průběh. Nechat ho. Nic se nestane, když si najde kroužek za dva nebo tři roky. Může si nějakou aktivitu oblíbit, až nastoupí do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
19.9.25 10:02

Pohybový kroužek fakt čtyřleté dítě nepotřebuje :roll: A logopedie není teda tím pádem kroužek, ale povinnost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
19.9.25 10:11
@Anonymní píše: Více

Mě to nevytáčí, podle mě je to prostě jen trapné :nevim:

Edit: hrubka

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
19.9.25 11:59
@stinga píše: Více

Jasne, ze se to musí přizpůsobit dítěti, ale je naprosto mimo tvrdit, že obecně jsou krouzky pro male deti k nicemu (nemyslim tebe). Tys toho se svym ditetem podnikala hodně❤️.

Nedavno jsem se setkala s nazorem, ze je zbytecne s dětmi cestovat, chodit na dovolene nebo teeba do hoo, protože si to nebudou pamatovat :roll:

• Citovat
  • Upravit
4912
19.9.25 12:21
@MajjaL píše: Více

Můj syn od 4 let chtěl hrát fotbal. Doma kopal nonstop. Tak jsme se šli podívat na fotbalový trénink, myslím že mu bylo necelých 5 let. Poprvé se rozbrečel, aniž by vyběhl na hřiště. Zkusili jsme to za půl roku a to už šel s klukama na hřiště, ale ve chvíli, co si je zavolal trenér, tak brek a že tam nejde. No nic zkusili jsme to opět za půl roku a od té doby mám (už 6 let) nejzapálenějšího hráče týmu. Tenkrát v těch 6 letech mi na to dokonce řekl „víš mamko, já do toho musel dozrát“ 8o Takže za mě nelámat přes koleno, ve 4 letech kroužky nepotřebuje, přijde to později.
Na tu logopedii bych za sebe zkusila sehnat náhradu, kvůli platbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.9.25 16:02

Slibte mu neco, muj syn jel poprve na klouzacce za lizatko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.9.25 17:10
@Eva2610 píše: Více

Přesně tak. Logopedie není nic, co nezvládne rodič. A taky stačí, aby dítě dozrálo a naskočí mu to i samo časem. Logopedie je zbytečná „instituce“. Nicméně těch zbytečných ohledně dětí je více, ale to je na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová