Je nevhodné nabídnout tykání starší ženě?

970
18.9.25 09:15

Nabídnout tykání starší ženě?

Dobrý den, ráda bych zvala váš názor. Mně a manželovi je lehce přes 40. Naše sousedka, se kterou se vídáme denně skrz dceru, kterou hlídá, je velmi přátelská, máme opravdu hezký vztah. Beru ji trošku jako „babičku“ bude ji kolem 55. Teď otázka, už rok si vykáme a přijde mi to takové neosobní. Často si povídáme, opravdu máme hezký vztah. Ona tykání nenabídla. Je neslušné ho nabídnout jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22074
18.9.25 09:21

Ano, zejména ze strany tvého manžela by to bylo velmi nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
18.9.25 09:34

Můžete ji nabídnout, ať vám tyká. To je myslím přijatelné. Nebo ať vyká a říká třeba jménem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
18.9.25 09:37

Není to nevhodné, ale musíte to udělat správně. Můžete říct, " paní Nováková, prosím Vás, tykejte nám ( mne a manželovi), bude to pro nás příjemnejší."
Pak bude na ní, jestli vám i ona nabídne tykání, nebo jak zareaguje. Může se stát, že vám bude tykat, a vy jí budete vykat. Mně by tahle asymetrie nijak nevadila u některých lidi, u některých zase jo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17416
18.9.25 09:55

Tak já půjdu zase proti názoru většiny, ale tohle jednostranné tykání se mi vůbec nelíbí. Všichni jste dospělí lidé.
Já jsem se za život několikrát i někoho staršího zeptala, zda si musime pořád vykat… a vždy to dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33860
18.9.25 10:04
@Mamca_1234 píše: Více

Normálně bych jí to nabídla, proč by ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
18.9.25 10:07

Je to neslušné a připravte se na to, že vás možná odmítne. Kdyby byla nějak k vám věkově, ale 15 let je dost a tykání by mělo přijít z její strany. Pokud nepřichází, tak ji to vyhovuje jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14668
18.9.25 10:14

Odmítnout muže tykání na navrh staršího i ten mladší, takže co už, za zeptani nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
18.9.25 10:34

Ja bych se ji zeptala. Ne kazdy si hraje na nejakou etiketu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
18.9.25 10:51

Přiznám se, že se svou povahou bych se ji na tykání normálně zeptala. Předpokládám, že za hlídání dcerky jí platíte peníze. Může to tedy brát z profesního hlediska. Kdy se nehodí aby poskytovatel služby nabízel klientům tykání. Takže bych tykání nabídla a klidně se tím pokusila vztahy posunout na víc přátelskou úroveň. S tím, že se nic horšího než, že tykání odmítne nestane.
Ale určitě bych jí nenabízela jednostranné tykání. Ona hlídá vaše dítě. A nevidím důvod proč by jste měli s manželem být vůči ní v podřízené roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
18.9.25 10:53
@arinecka píše: Více

Protože tykání nabízí starší mladšímu, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
18.9.25 10:54
@azaleila píše: Více

Tak tímhle svým příspěvkem jsi mi málem způsobila akutní střevní příhodu. Začalo to tvou úvodní větou Tak já půjdu zase proti názoru většiny a myslel jsem, že to bude pokračovat nesnáším, když mi lidi tykají. Všechno se mi sevřelo, čekal jsem, že ti vyká třeba i manžel a potomek. Hrozně se mi ulevilo. Jdu si dát panáka becherovky. Ale kdybys ode mě chtěla víc úcty, nemám problém ti napsat:

Paní azaleilo, Vaše rouška i příspěvky mi vždy projasní den, kdybyte zase někdy sháněla lahvinku, klidně i nečeho ostřejšího, jsem Vám vždy k dispozici.

Já naopak vyžaduji tykání, vykat druhým umím, ale nemám rád, když se vyká mně. Jsem pak v rozpacích a kroutí mi to palce, podobně jako erotické scény ve filmech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
18.9.25 11:05
@inkakřivák píše: Více

V tomto případě hlavně žena muži… kdyby šlo jen o ty dvě ženské, ještě by se to při dobré vůli dalo, necelých 15 let není až tak dramatický rozdíl… ale aby jí tykání nabízel zakladatelky manžel, to by bylo hodně trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
18.9.25 11:52
@Ploskutáček píše: Více

No tak mě by se zase nelíbí když někdo komu je přes 40 řekne o někom komu je kolem 55 že ho bere jako babičku, to by mě připadalo daleko větší urážka než to tykání. :mrgreen: To se zase kroutí palce mě. Doufám že sis na becherovce pochutnat, divím se že ji nemáš po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
18.9.25 11:57
@mamule42 píše: Více

Ona myslela tu babičku určitě vlídností, laskavostí. Ale je fakt, že třeba před 100 lety vypadaly čtyřicítky jako babičky, dnes vypadají šedesátky jako třicítky, takže tam tykám automaticky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová