Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zeptej se ho, co ho k tomu vede. Ale náš adolescent osovuje mladší sourozence Pepine, generále, Nˇuní, cácoro a podobně - pravá jména použije málo kdy. Neřeším to, taky mu občas říkají různými patvary.
V patnácti letech ať si říká co chce, ne? Pokud na ně není sprostej, nebo jestli to bratrům nevadí. Každej má nějakou přezdívku. Bóže.
Pokud to umí správně vyslovit, tak ať jim jinak říká, jak chce, samozřejmě ne hanlive. Pokud to správně vyslovit neumí, tak se obraťte na logopeda, ten ho to jistě naučí. Ale to by měl problémy i s jinými slovy než jen s 2 konkrétními jmény sourozenců. Puberta.
Asi bych ho nechala, pokud jim neříká nějak hanlivě
ber to jako jeho přezdívky.
Mě říkali všelijak ![]()
Brácha mi říkal jeden čas " Braune" kvůli knirku pod nosem no a já jemu „Nosál sosál“ ![]()
Myslím že je to normální… prostě puberta no
Asi nekde slyšel anglicky ekvivalenty a snaží se to napodobit a přijde mu to cool. Aspon u toho Daniela je to jakž takz podobný.
Ahoj holky, můj syn (15) nemá žádné problémy s mluvením, všechna slova říká normálně, ale našim dvoum mladším synům říká poněkud zvláštně, Daniel je pro něj,,Daňjel" a Michal,,Míchal", nevím jestli mu mám něco říkat, nebo to tak nechat a neřešit to, sám má kamaráda Daniela a také mu říká zvláště. Prosím, nejde o fejk.