Syn propadl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
4.4.18 14:04
@smurfka píše:
a to jako někde berou ( na učnáky nebo střední ) s nedokončenou základkou? 8o dobré vědět :lol:

2 lety pomocny kuchar apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
4.4.18 14:04
@Šarlota4 píše:
Presne tak a zadat muze o odchozeni 9 tridy. Cili bude na ZS 10 let, coz by mu myslim prospelo. Z 8micky se dostane fakt na nejpodradnejsi 2 lete ucnaky.

By ses divila, v současné době nedostatku dětí i na střední školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.4.18 14:05
@Lama Lama píše:
By ses divila, v současné době nedostatku dětí i na střední školu

Tak za me tyto pripady chodili na horsi uciliste. Dnesni situaci neznam, ale jestli berou na 4 lete obory s maturitou, tak je to masakr teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.4.18 14:05
@Šarlota4 píše:

no dobře..ale to teda pak se může když to vezmeme hypoteticky dostat bez ukončené základy až třeba na výšku..dá si nějaký učnák a pak když ho ukončí si může dát střední a výšku ne? to je mazec trošku - takhle přeskakovat… :think:

• Citovat
  • Upravit
64931
4.4.18 14:06
@smurfka píše:
a to jako někde berou ( na učnáky nebo střední ) s nedokončenou základkou? 8o dobré vědět :lol:

jo, to jsou učiliště s oborem pro takové děti. Navíc se dá potom ta devítka dodělat dálkově, u nás to umožňuje jedno učiliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
4.4.18 14:06

@smurfka No asi jo, když ho na ten učňák vzali. Je to teda 16 let zpátky, netuším, jak je to teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
4.4.18 14:08
@sagina píše:
lze, pokud udělá rozdílovky do vyššího ročníku ;)ale jinak ano, školu může ukončit po odchození devíti let, čili do pokud bude rok opakovat, tak do devítky nastoupit nemusí. potom ovšem nedosáhne základního vzdělání, pouze bude mít ukončenou povinnou školní docházku. což jeho další možnosti vzdělávání a stejně tak budoucí uplatnění na trhu práce značně omezuje :nevim:

Ano, ale o chytrých dětech to tady zjevně není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.4.18 14:08

@smurfka ano muze. Fakticky nic nepreskoci, jen by mu chybeli vedomosti z te 9 tridy. Na druhou stranu proc ne. Pokud se z “trageda” stane vzdelany clovek, tak jsem prvni kdo by mu fandil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.4.18 14:09
@Šarlota4 píše:
@smurfka ano muze. Fakticky nic nepreskoci, jen by mu chybeli vedomosti z te 9 tridy. Na druhou stranu proc ne. Pokud se z “trageda” stane vzdelany clovek, tak jsem prvni kdo by mu fandil.

to jo..jen mě to překvapilo že to jde..většinou v každé škole kam chceš jít, chtějí mít doklad o ukončení té předešlé..tak se divím no, že se dá někam dostat, když neukončíš to co bys měl..

• Citovat
  • Upravit
2659
4.4.18 14:11
@histep píše:
@AstraG No to sice ano, bude mít odchozenou povinnou školní docházku. Ale nebude mít ukončené základní vzdělání.

Tak jsem to i myslela já. Aby prostě měl ukončeno zákl. vzdělání, musí mít absolvované všechny třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
4.4.18 14:11

@smurfka Tak mě to nedalo a schválně jsem se na tu školu mrkla a píšou tam:
Podmínky přijetí uchazeče: Splnění povinné školní docházky nebo úspěšné dokončení základního vzdělání.
Takže to jde i dnes. A jde o klasickou střední školu. Není to žádná praktická pro propadlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.4.18 14:13
@AstraG píše:
@smurfka Tak mě to nedalo a schválně jsem se na tu školu mrkla a píšou tam:
Podmínky přijetí uchazeče: Splnění povinné školní docházky nebo úspěšné dokončení základního vzdělání.
Takže to jde i dnes. A jde o klasickou střední školu. Není to žádná praktická pro propadlíky.

mazec :?

• Citovat
  • Upravit
74219
4.4.18 14:15

Mame ve skole ditko, ktere propadlo a konci osmou tridou. Ukoncene zakladni vzdelani mit bude, protoze devet roku skolni dochazky je splneno, ale velky vyber nema. Proste pujde na uciliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
4.4.18 14:15
@five5 píše:
No já nevím, syn na to kašlal, ani reparát nedal. Ale vy jste na to asi taky kašlala. Když vidím, že to děcko nedává, tak mu pomůžu né? Popř. sehnat doučování. Aby tam nakonec nechodim 11 let s takovou.

S tím naprosto souhlasím. Starší syn taky v osmičce dělal reparát - udělal. On na učení nekašlal, ale prostě mu styl výuky pana učitele nesedl. Ale sehnali jsme doučování, já se s ním učila, prostě jsme udělali všechno, co šlo. A vyplatilo se to. Za pár dní bude maturovat na střední škole a chtěl by na vejšku. I na střední potřeboval pomoc, doučování matematiky měl jednou týdně po celé 4 roky. Ale je to přece moje dítě, tak pro něj udělám všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
4.4.18 14:18
@Šarlota4 píše:

Tak tohle jsem chtěla napsat. Sice nevím, jak se propadá v pololetí, co si pamatuji, tak se propadá a následně se reparát dělá až na konci školního roku.
Ale mám zkušenost od známých. Kluk na základce propadl (při změně školy, kdy se ještě ve škole nemusela učit angličtina, tak v první škole se učil německy a po třech letech se musel učit anglicky, takže učivo z angličtiny nedával). Poté kvůli různým důvodům skončil v praktické škole (i když krom angličtiny nebyl na tom tak zle, ale nebudu vypisovat). Po osmé třídě šel na tříletý učební obor - pomocný kuchař. Pomocný kuchař, ale znamená to, že v kuchyni opravdu dělali jen pomocníky a vařit se neučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin